Kjo është e vërteta
Kurani eshte Univers i heshtur,ndersa Universi eshte Kurani qe flet!

“Gruaja që nuk dëgjonte”

Njëherë një burrë ishte i brengosur për gruan e tij e cila nuk dëgjonte mirë, se ndoshta ndonjë ditë do t’a humbiste të dëgjuarit komplet. Mendoi të shkote tek specialisti i veshëve, por së pari u kujtua të konsultohet me doktorin familjar, ta merrte mendimin e tij, e pastaj ta dërgonte gruan tek mjeku specialist. Pasi e takoi doktorin familjar dhe ia shpjegoi problemin, doktori i bëri të ditur se ka një metodë tradicionale për të testuar nivelin e të dëgjuarit të tjetri. Metoda është që burri të qëndroj në largësi prej 40 hapave nga bashkëshortja e tij, t’i flas asaj me një zë mesatar nëse përgjigjet, e nëse jo, atëherë të afrohet në largësi prej 30 hapash dhe ta përsëris të njëjtën gjë, e nëse përsëri nuk dëgjon t’i ofrohet në 20, e pastaj në 10 hapa, e pastaj më afër deri sa t’a dëgjoj.

Në mbrëmje u kthye në shtëpi, e gjeti gruan e tij duke bërë ushqim, tha me vetvete: Tash është mundësia t’a praktikoj këshillën e doktorit. Filloj t’a thërriste: Grua moj, çfarë ke gatuar? .... ajo nuk u përgjigj, u afrua në 30 hapa afër kuzhinës, e përsëriti pyetjen e njëjtë, por sërish nuk mori përgjigje, pastaj u afrua në 20 hapa, e përsëriti të njëjtën pyetje, por nuk mori përgjigje, pastaj në 10 hapa por pa sukses. Vendosi të hyj brenda në kuzhinë pas saj dhe e përsëriti të njëjtën pyetje, e ajo iu përgjigj: O burri im, për herën e pestë po të them: Pulë të pjekur.

Mësimi nga tregimi:

Nganjëherë problemi nuk është tek të tjerët, por tek ne. Mos t’i akuzojmë të tjerët, para se të shohim problemin nga vetja jonë!
This website was created for free with Own-Free-Website.com. Would you also like to have your own website?
Sign up for free