Kjo është e vërteta
Kurani eshte Univers i heshtur,ndersa Universi eshte Kurani qe flet!

Urtesia dhe fuqia


Një ditë, qengji po kulloste bashkë me tufën e deleve dhe deshve. Teksa bridhte lart e poshtë, atij i zunë sytë se bari në qoshe të tufës ishte më i rritur dhe më i njomë. Lështu, vendosi të shkojë atje dhe të kullosë nga ai bar aq i shijshëm. Sa më tepër largohej, aq më i shijshëm i dukej bari. Por, për fatin e tij të keq, ai nuk e kishte vënë re se ishte larguar shumë nga tufa dhe ishte afruar me ujkun të cilit i shkonte goja lëng.
Kur i ishte afruar sa duhet, ujku iu hodh sipër dhe e mbërtheu me kthetrat e tij të fuqishme. Kur e kuptoi, qengji filloi ti lutej e përgjërohej, duke i thënë:”Të lutem, mos më ha tani. Barku im është i mbushur me bar të njomë. Nëse pret pak sa të tretet ajo që kam ngrënë, mishi im do të jetë shumë herë më i shijshëm.”
Ujkut iu duk ide brilante që ta lërë qengjin sa të tresë ushqimin, e mandej ta kullufisë. Eh sa i shijshëm do jetë asokohe.
Pasi priti pak, qengji i tha:”O ujk! A më lejon të kërcej dhe të hidhem përpjetë, pasi kështu ushqimi do të tretet më shpejt.”
Ujku e pranoi sugjerimin ne qengjit dhe ky i fundit filloi menjëherë të hidhej përpjetë. Ndërkohë, qengjit i lindi një ide e re dhe menjëherë e pyeti ujkun, të cilit i shkonte goja lëng e mezi po priste:”Të lutem ma hiq zilen që e kam të varur në qafë, pasi më pengon gjatë kërcimit.”
Ujku e hoqi zilen nga qafa e gjengjit dhe e hodhi mënjanë me vërtik. Zërin e ziles së hedhur, e dëgjoi bariu, i cili menjëherë nisi qentë e tij të stanit në kërkim të qengjit.
Me të dëgjuar të lehurën e qenve, ujku ia mbathi nga sytë këmbët.
Urtësia:
Zgjidhja e problemeve me rezistencë të dhunshme, që në fillim, mund të mos jetë alternativa më mirë. Ndonjëherë, lipset që të reagojmë me urtësi dhe mençuri.
This website was created for free with Own-Free-Website.com. Would you also like to have your own website?
Sign up for free