Kjo është e vërteta
Kurani eshte Univers i heshtur,ndersa Universi eshte Kurani qe flet!

Per Artin dhe gazetarine

 • Arti ështe pasqyrë e jetës.
  Tolstoi

  Kemi artin për të mos vdekur nga e vërteta.
  Niçe

  Arti është mënyra e njohjes së artistit me njerëzit.
  Çemisbevski

  Njeriu i përcjell njeriut mendimet me fjalë, kurs me art njerëzit u tregojnë njeri-tjetrit përjetimet e veta.
  Plehanovi

  Arti është krijuar që të përjetohet e jo të kuptohet. Andaj, çdo herë artet, kur dëshirojnë të jenë të kuptueshëm, çdoherë thonë budallallëqe.
  Drajzeri

  Në art, para së gjithash, duhet ta shikosh dhe ta kuptosh të bukurën.
  Stanisllavski

  Arti nuk mësohet, se në art nuk ka mësues.
  Tarkovski

  Arti i bukur ështe art i gjeniut. Gjenialiteti është talent që i jep artit rregulla.
  Kant

  Kryeveprat shkruhen duke mohuar gëzimet e jetës dhe veten.
  Mani

  Ka shumë raste kur krijimtaria artistike është mësuesja e vërtetë e popujve.
  Hegeli

  Arti që nuk i sherben popullit ështe vetëm argëtim i njerzve të papunë.
  Majakovski

  Të flasësh dhe të shkruash të vërtetën ështe arti më i rëndë nga të gjitha artet.
  Gorki

  Arti ka për detyrë të njohë e të shpjegojë jetën.
  Mani

  Artin duhet dashur në vete, e kurrsesi vetem në art.
  Stanisllavski

  Artisti i vërtetë duhet të jetë i lidhur ngushtësisht me natyrën, me jetën, sidomos me popullin.
  Shumani

  Artisti së pari lind veten e pastaj të pranishmit.
  Olivie

  Artisti i madh është gjithmonë një i plagosur i madh.
  Valesi

  Fantazia e artistit është realitet më i bukur se realiteti i rëndomtë.
  Ashi

  Kur artisti zbulon realitetin e ri ai s'e bën këtë për vete, ai e bën këtë për të tjerët, për të gjithë ata që duan të dinë në çfarë bote jetojnë, nga vijnë dhe ku shkojnë. Ai prodhon për bashkësinë.
  Fisheri

  Të shpjerë dritë në thellësinë e zemrës së njeriut, ja detyra e artistit.
  Shumani

  Artisti duhet të jetë i vetmuar dhe i zgjuar të vështrojë atë që sheh, duhet të flasë me vete duke zgjedhur më të mirën.
  Da Vinçi  GAZETARIA

  Gazetaria eshtë profesion tepër interesant, por duhet të braktiset me kohë.Çerçili

  Gazetari është i vetmi shkrimtar, i cili kur merr lapsin nuk shpreson pavdekshmërinë.
  Ojeti

  Gazetaria është krijimtari në duar të shpejta.
  Arnoldi

  Gazetari i dobët nuk është filozof.
  Tuholski

  Publiku i keq dëshiron gazeta të këqija.
  Ibseni

  Lexuesit hyjnë në gazeta si në banjo të nxehta.
  Makluani

  As teologët që predikojnë në kishë, as oratorët në parlament, as profesorët në shkollë nuk kanë aq ndikim sa ka shtypi.

This website was created for free with Own-Free-Website.com. Would you also like to have your own website?
Sign up for free