Kjo është e vërteta
Kurani eshte Univers i heshtur,ndersa Universi eshte Kurani qe flet!

Shkaktaret e Depresionit

Nuk ka shpjegime te thjeshta perse njerezit perjetojne depresion. Depresioni eshte nje crregullim kompleks, i cili mund te zhvillohet per nje shumellojshmeri arsyesh. Ai mund te preke cdo njeri dhe cdo moshe, pa dallim gjinie, race, etnie, apo shtrese sociale.

Disa njerez bien ne depresion pas nje ndryshimi madhore ne jeten e tyre, si p.sh. vdekja e nje njeriu te afert, divorci, humbja e vendit te punes, shpernguljet etj. Gjithashtu, me sa eshte vene re, edhe ngjarjet e gezueshme, si te berit prind, martesa, mund te shkaktojne depresion. Por ndonjehere edhe ndryshime te vogla mund te shkaktojne donjehere depresion.

Disa faktore qe permbajne rrezik per shkaktim depresioni:

• Nje histori familjar depresioni
• Vdekja apo semurja e nje te afermi apo te dashuri
• Konflikte qe mbartin stres, sic jane zenkat familjare, apo grindjet ne pune.
• Abuzimet fizike, emocionale apo seksuale.
• Ngjarjet madhore te jetes, si shpernguljet, diplomimet, ndryshimet e punes, martesa apo divorci, te berit prind i ri, pleqeria etj.
• Veshtiresite financiare.


Nese ju mendoni se jeni i depresionuar eshte shume e rendesishme qe te kerkoni ndihme.


This website was created for free with Own-Free-Website.com. Would you also like to have your own website?
Sign up for free