Kjo është e vërteta
Kurani eshte Univers i heshtur,ndersa Universi eshte Kurani qe flet!

Testimi

Një dijetar mori këto përgjigje nga pyetjet që i bëri njërit prej nxënësve të tij: - Çfarë do të bëje po ta dije se do të vdesësh pas një minuti? - Menjëherë do ta thosha shehadetin dhe salavatet. Do t'ju kërkoja hallallin atyre që i kam pranë dhe do të bija menjëherë në Razz. - Po ta dije se do të vdesësh pas një ore? - Përveç atyre gjërave që i përmenda më parë. Do të merrja abdest dhe përsëris besimin. Do t'ju kërkoja hallall njerëzve që i shoh dhe do t'ju thosha të bëjnë dua për mua. Po pata mundësi do t'i laja borxhet dhe mallin e paratë e tepërta do t'i jepja sadaka. Do ta mendoja Pejgamberi a.s. duke shpresuar në shefaatin e tij. Do t'i shkruaja amanetet dhe do të filloja të fali namaz. - Po sikur ta dije se do të vdesësh pas një dite çfarë do të bëje? - Përveç atyre gjërave që i përmenda më parë. Do të merrja gusël dhe do të mundohesha që të jem me abdest gjatë gjithë kohës. Do të tregohesha i kujdesshëm për gjërat që i ha dhe do të mundohesha që të mos bëj gjynahe. Do t'i lëja me një anë gjërat e panevojshme, ndërsa gjërat e nevojshme do të mundohesha t'i bëj vetëm për hir të Allahut. Do të kërkoja hallal nga ata që i njoh dhe me shumë kujdes do t'i falja pesë kohët e namazit. Duke filluar nga familja ime do t'i ftoja të gjithë të largohen nga të këqijat dhe të mësojnë dituri. Do t'i vizitoja vëllezërit musliman dhe do të kërkoja nga ata që të bëjnë dua për mua. - Po ta dish se do të vdesësh pas një viti? - Do t'i bëja pothuajse të njëjtat gjëra. - Po ta dish se do të vdesësh pas një shekulli çfarë do të bëjë? - Do të mundohesha t'i bëj po këto gjëra. - Shpresoj ta kesh kaluar provimin ...


This website was created for free with Own-Free-Website.com. Would you also like to have your own website?
Sign up for free