Kjo është e vërteta
Kurani eshte Univers i heshtur,ndersa Universi eshte Kurani qe flet!

Cfare mendojne meshkujt per femrat gjysem te zhveshura

Duke i u falenderuar hulumtuesve amerikane, zyrtarisht mund te themi se meshkujt ne te vertet i shikojne femrat gjysme lakuriqe sikur objekte. Kohet e fundit eshte bere trend, qe femrat te vishen ne menyren me provokative te mundshme vetem qe te duken me atraktive per meshkujt. Nje studim i fundit, i realizuar nga disa eksperte amerikan, ka nxjerre ne siperfaqe nje konstatim tjeter ne lidhje me kete ceshtje. Shkencetaret skanuan trurin e meshkujve, te cilet shikonin fotografi te femrave ne bikini dhe zbuluan se gjate kesaj kohe tek ata ishte aktivizuar regjioni i trurit, i cili zakonisht reagon ne objekte. Edhe me interesant ishte fakti se kur keto fotografi ju tregoheshin meshkujve, te cilet kishin tendenca me te medha seksuale, regjionet e trurit per marredhenie shoqerore deaktivizoheshin. Udheheqesja e ekipit te eksperteve te studimit, prof. Susane Fiske nga Universiteti i Princeton, ka dhene informacione me te hollesishme duke nenvizuar faktin se, kjo eshte deshmi se femrat provokative nuk konsiderohen si qenie njerezore nga disa meshkuj. “Nuk po them se ata i shikojne ato plotesisht si objekte, natyrisht ata e dine se ajo eshte qenie njerezore,”,-ka thene profesoresha. “Por skanimet e trurit tregojne, qe ata reagojne me fotografine njesoj sikur njerezit reagojne me objektet. Sikur ato te mos ishin plotesisht njerezore. Ata nuk i trajtojne ato femrat me bikini ne fotografi, si qenie te plota tre-dimenzionale”. Nje pjese te fajit e kane mediat, te cilat na bombardojne me fotografi me femra lakuriq thote, Fiske. Meshkujt thjesht mesohen me keto fotografi. Si efekt i kesaj eshte se keto femra shikohen gjithnje e me pak si qenie njerezore. Kjo sidomos eshte shprehur ne vendin e tyre te punes. Studimet treguan se meshkujt, te cilet intervistojne femra seksualisht atraktive sillen shume me ndryshe se sa me femrat dhe meshkujt tjere.