Kjo është e vërteta
Kurani eshte Univers i heshtur,ndersa Universi eshte Kurani qe flet!

Besimtari qe ruhej nga harrami

Nje besimtar me emrin Thabit,tek po merrte abdest prane nje lumi,i vjen nje kokerr molle.Sa e kafshon ,pendohet !Merr mollen dhe fillon te ece pergjate lumit nga kishte ardhur molla,derisa arrin ne nje vend me molle,ku po qendronte nje burre.Mollet ishin te tijat,prandaj i kerkon t'ia bej hallall.Mirepo burri refuzoi dhe i tha se do te pranonte vetem nese ai do te merrte per nuse bijen e tij,e cila as nuk shihte,as s'degjonte,as nuk fliste.Dilem e madhe,apo jo?!Por Thabiti pranoi ,vetem e vetem qe te merrte hallallin.Mirepo,kur shkoi tek nusja e tij,pa se ajo shihte,degjonte dhe ecte per mrekulli.I ati i vajzes e pa se u cudit i tha :"Me syte e saj nuk sheh haram,por lexon kur'an dhe meson permendsh hadithe te Profetit s.a.w.s. Me veshe nuk degjon thashetheme,fjale te kota dhe muzike te ndaluar.Ecen,por me kembet e saj nuk skon ne vende te ndaluara.Flet,por nga goja e saj nuk dalin mallkime,pergojime dhe nuk ushqehet me ushqim te ndaluar.Kisha deshire qe Allahu te me mundesoje ta martoj me nje njeri te devotshemdhe mendoj se ai je ti"Keto prinder te devotshem ishin prinderit e dijetarit te madh,

Ebu Hanife...
This website was created for free with Own-Free-Website.com. Would you also like to have your own website?
Sign up for free