Kjo është e vërteta
Kurani eshte Univers i heshtur,ndersa Universi eshte Kurani qe flet!

Te flesh ne krahun e djathte

Profeti Muhamed (s.a.w.s)na ka keshilluar qe pozicioni me natyral gjat fjetjes eshte shtrirja ne krahun e djathte,duke i mbledhur kembet mes vetes.Ne kete menyre,stomaku dhe zorret jane te mbrojturamdhe tretja kryhet me lehtesisht.Kur shtrihemi djathtas,bllokohet ana e djathte e hundes dhe hapet e majta,duke rritur keshtu aktivitetin e gjysmesferes se djathte te trurit.Njekohesisht rritet dhe veprimtaria e sistemit nervor parasimpatik,ulet ritmi i zemres dhe ngadalesohen levizjet e stomakut dhe zorreve.Per rrjedhoje,zemra lodhet me pak dhe bejme gjume me te lehte.Nese shtrihemi ne krahun e majte,bllokohet ana e majte e hundes,gje qe con ne rritjen e aktivitetit te sistemit nervor simpatik.Ne kete rast shtohen rrahjet e zemres dhe ajo lodhet shpejt.Per rrjedhoje do te bejme ne gjume jo te rehatshem.Po nese flihet ne shpine ose barkas?Profeti i ka ndaluar shoket e tij te shtrihen barkas.Ne kete rast mbi zemren,mushkrite dhe stomakun ushtrohet nje peshe e cila e shqeteson personin dhe veshtiredon gjumin.Kur shtrihemi ne shpine,nuk hasim shqetesime te tilla,por vonohet gjumi dhe nuk flihet rehat.Gjithashtu stomaku dhe zorret do te funksionojne me veshtiresi.Gjithashtu profeti(a.s)na ka keshilluar qe te mos fleme direkt pas ngrenies.


This website was created for free with Own-Free-Website.com. Would you also like to have your own website?
Sign up for free