Kjo është e vërteta
Kurani eshte Univers i heshtur,ndersa Universi eshte Kurani qe flet!

Gjëja më e bukur në botë

Një piktor që kishte realizuar shumë vepra të ndryshme dhe të bukura , ishte i bindur se akoma nuk kishte pikturuar punën e tij më të mirë.Ai u nis në kërkim të frymëzimit , mund të ishte një rrugë me pluhur ,një model , apo një dite ...Rrugës takon një prift , ai e pyet : Për ku je nisur ?

...Nuk e di ? - përgjigjet piktori .Unë dua të pikturoj gjënë më të bukur në botë .Ndoshta ju mund të më tregoni se ku ta gjej .Është shumë e thjeshtë - thotë prifti .Në çdo kishë , apo besim ju mund të gjeni atë që kërkoni .Besimi është gjëja më e bukur në botë .Piktori vazhdoi të ecte .Rrugës takoi një nuse të re .

Ai e pyeti : A mund të më thuash kush është gjëja më e bukur në botë ?

Dashuria !- përgjigjet nusja e re .Është dashuria ajo që të varfërin e pasuron , kuron plagët , dhe mbush atje ku është boshllik ...Pa dashuri nuk ka lumturi !Piktori vazhdoi kërkimin e tij .

Një ushtar i rraskapitur shkëmbeu rrugën me të .

Kur piktori i bëri të njëjtën pyetje ,ai u përgjigj : Paqja !

Paqja është gjëja më e bukur në botë !Lufta është gjëja më e shëmtuar ...

Aty ku ka paqe do gjesh edhe bukurinë !Besim , Dashuri , dhe Paqe !

Si mund ti pikturoj ?! Ai mendonte i trishtuar ...Duke tundur kokën ai i drejtohet shtëpisë .

Duke hyrë në shtëpi , pa gjënë më të bukur në botë :Në sytë e fëmijëve të tij pa Besimin .

Dashuria shkëlqente në buzëqeshjen e gruas së tij .Në shtëpi mbizotëronte Paqja , për të cilën i kishte folur ushtari .Artisti krijoi pikturën më të bukur dhe e titulloi : " Shtëpia ime ".


This website was created for free with Own-Free-Website.com. Would you also like to have your own website?
Sign up for free