Kjo është e vërteta
Kurani eshte Univers i heshtur,ndersa Universi eshte Kurani qe flet!

Per Jeten

I desha gratë dhe jetën, të gjitha i fala për atdheun.
Gaga

Njeri që deshi të bënte mirë, por kurrë nuk arriti të bënte asgjë.
Rudofil

Këtu pushon Pironi, një kurrkush, që s'arriti të bëhej as akademik.
Pironi

Fort po çuditem pse vdekja mendoi për mua, se unë asnjëherë nuk e kam kujtuar atë.
Renie

O udhëtar, tregoju lakidemonasve se ramë këtu, sepse respektuam ligjet e tyre.
Epitaf grek, i gdhendur në gur të Termopileve

Jeta përbëhet nga puna dhe fjala. Kush i ka në rregull këto dy anë të jetës, mund të thotë se jeton.
S. Frashëri

Jeta është vuajtje, shkaku i vuajtjeve është dëshira për jetë, për t'u liruar nga vuajtjet duhet liruar nga emocionet dhe dëshira për jetë.
Buda

Jeta është një profesion, andaj duhet të mësohet.
Balzaku

Në këtë jetë asgjë nuk është e lehtë.
Heminguei

Nëse dëshironi t'ju buzëqeshë jeta, depononi në të disponimin tuaj të mirë.
Spinoza

Duhet të shfrytëzohet mirë koha, sepse jeta përbëhet nga koha.
Franklini

Të jetosh, do të thotë të marrësh qëndrim ndaj jetës, ndaj situatave të caktuara historike.
Kërlezha

Më parë do jetuar e pastaj filozofuar.
Latine

Jeta është e ngjashme me zjarrin: fillon me tymin e mbaron me hirin.
Arabe

Jeta është lufta e vazhdueshme e njeriut me lirinë e kufizuar.
Bëli

Jeta e njeriut gjason me lulen që harliset në fushë. Vjen dhia, e ha dhe s'ka më lule.
Çehovi

Për shumicën e njerëzve jeta është si moti i keq: ndalen dhe presin të kalojë.
Londoni

Problemi më i rëndë në jetën e njeriut është kur njeriu nuk di të jetojë.
Shollohovi

Jeta është komedi për ata që mendojnë, kurse tragjedi për ata që jetojnë.
Pikaso

Jeta është vizatim, ku nuk mund të përdorni gomën.
Bergmani

Sa më shtrenjtë e paguajmë jetën, ajo ka më pak rëndësi për ne.
Raseli

Qaj për të kaluarën, shpresoj në të ardhmen, i palumtur jam me të sotmen- kjo është jeta ime.
Çajkovski

Ç'është jeta e njeriut ndaj tiktakut të orës: fije bari të njomë që lakohet.
Kërlezha

Jeta e njeriut në tokë është luftë.
Bibla

Vetëm një herë jetohet, e megjithatë ka shumë njerëz që nuk jetojnë asnjëherë.
Rukerti

Ekzistojnë dy gjëra që të mundojnë në jetë: e para të fitosh atë që dëshiron dhe, e dyta, të kënaqesh me të.
Shmiti

Urtia e jetës është gjithmonë më e thellë dhe më e madhe, sesa urtia e një njeriu.
Gorki

Shikuar jetën në tërësi, s'është asgjë, vlera e saj varet si e kalojmë jetën.
Ruso

Jeta është një lloj paranteze enigmatike ndërmjet lindjes e agonisë, në mes syrit që çilet e syrit që mbyllet.
Hygo

Kur kujtoj ngjarjet e çuditshme nga jeta ime, hetëherë dyshoj mos vallë vetëm kam ëndërruar.
Fransi

Duhet të mësohemi t'i përballojmë si burrat fatkeqësit dhe mërzitjet. Kjo është një nga zotësitë për të jetuar.
Kronini

Jeta ime është jeta juaj, ju jetoni atë që jetoj edhe unë. Kur ju flas për vete, kam folur edhe për ju.
Hygo

Jeta e papunë nuk mund të jetë e pastër.
Çehovi

Jeta është shkollë.
Komenski

Jeta duhet të jetë një edukim i parreshtur, lypset që të mësojmë gjithçka, që kur lindim e deri në vdekje.
Floberi

Çdo përvojë jetësore paguhet, vetëm ajo e fatlumëve ka zbritje.
Kokoshka

Shumë e shkurtër është jeta e individit që të mund të formojë çfarëdo gjykimi në mbështetje vetëm të "përvojës së vet njerëzore".
Kërlezha

Kam ëndërruar që jeta të jetë e lumtur. Kur jam zgjuar kam kuptuar se jeta është e vështirë. Kam punuar dhe jam bindur se te vështirësia qëndron lumturia.
Tagora

Edhe pse një këmbë e kam në varr, unë edhe më tutje dua të jetoj.
Aligieri

O, Zot, lejomë më tepër se ç'mundem.
Mikelanxhelo

Nuk është fat të jetosh, por është mirë të jetosh.
Seneka

Nuk i frikohemi vdekjes, por jetës së keqe.
Shqipe

Në jetë çdo gjë mungon, në vdekje çdo gjë tepron.
De Vega

Në këtë jetë të vdesësh nuk është gjë e re, por edhe të jetosh, gjithashtu nuk është e re.
Jesenini

Vdekja është e vrazhdë, por jeta është shpeshherë edhe më e vrazhdë.
Ikbali

Nuk është gjë të vdesësh, por është e tmerrshme të mos jetosh fare.
Hygo

Vdekja është e bukur kur jeta është e keqe.
Baku

Mos pyet si vdiq, por si jetoi.
Shqipe

Të gjithë thonë: sa e tmerrshme është që duhet të vdesim! Dhe këtë e thonë njerëzit që kanë qenë të detyruar të jetojnë.
Tueni

Vdekjes i frikësohemi vetëm derisa presim diçka nga jeta.
Stendali

Jeta e padobishme është si vdekja e parakoshme.
Gëte

Nuk është lehtë të jetosh pas vdekjes: për të arritur këtë shpesh do shpenzuar gjithë jetën.
Leci

Vdekjes më së paku i frikësohen ata, për të cilët jeta ka më shumë vlerë.
Kanti

Vdekja me nder është kapak floriri.
Shqipe

Mendon ndonjëherë për vdekjen? Sidomos kur s'punoj, kur s'dashuroj dhe kur vuaj.
R.Qosja

Vdekja është ëndërr pa ëndrra.
Bonoparti

Ilaçi më i mirë kundër vdekjes është pasuria.
Cezari

Vdekja e famshme ka dhuratë të madhe.
Herakliti

Vdekja është gjë e vjetër, por për çdo njeri është e re.
Turgenjevi

Më mirë një herë të vdesësh, sesa tërë jetën të vuash nga frika.
Ezopi

Trimat vdesin vetëm një herë, kurse frikacakët shumë herë.
Shekspiri

Nuk ka vdekje më të ëmbël e më të ndershme se vdekja për liri.
Shqipe

Leka i Madh dhe mushkaxhiu i tij pas vdekjes u bënë të njëjtë.
A.Mlarko

Kush vdes sivjet eviton pakënaqësitë që sjell viti që vjen.
Shekspiri

This website was created for free with Own-Free-Website.com. Would you also like to have your own website?
Sign up for free