Kjo është e vërteta
Kurani eshte Univers i heshtur,ndersa Universi eshte Kurani qe flet!

Rrumbullaksia e tokes

Ai i krijoi qiejt e token me qellim te caktuar.Ai ia mbeshtjell naten dites dhe diten ia mbeshtjell nates.(Ez Zumer 5).
Fjalet e perdorura ne Kuran per te pershkruar universin jane mjaft te qarta.Fjala arabe,e cila eshte perkthyer ''mbeshtjelle'' ne ajetin e mesiperm,eshte fjala''tek uir''.Ne fjaloret arabemkjo fjale perdoret per te pershkruar mbeshtjelljen e nje gjeje rretj nje gjeje tjeter,sic mbeshtillet callma rreth kokes.Njoftimi i dhene ne kete ajet per mbeshtjelljen e dites dhe nates me njera-tjetren na ndihmon te njohim formen e tokes.Kjo mbeshtjellje mund te ndodhe vetem nese toka eshte e rrumbullaket.Kjo do te thote se rrumbullaksia e tokes eshte thene ne menyre te terthorte ne Kuran,qe ne shekullin VII.Nuk duhet te harrojme se gjuha arabe eshte nje gjuhe shume e pasur dhe perdorimi i kesaj foljeje eshte shume i rralle,gje qe tregon fare qarte se perdorimi i saj eshte bere me qellim.Sidoqofte ,ne duhet te sjellim ndermend se njohurite e astronomise te asaj kohe e perceptonin boten krejt ndryshe.Atehere mendohej se bota ishte nje plan i sheshte dhe te gjitha perllogaritjet dhe shpjegimet shkencore ishin te bazuara mbi kete besim.Ajetet kuranore permbajne informacione,te cilat ne kemi mundur ti njohim vetem disa shekuj me pare.Perderisa Kurani eshte fjala e ALLAHUT,ai a perdorur fjalet me te sakta,kur flet per pershkrimin e universit.

This website was created for free with Own-Free-Website.com. Would you also like to have your own website?
Sign up for free