Kjo është e vërteta
Kurani eshte Univers i heshtur,ndersa Universi eshte Kurani qe flet!

Ndarja e qiejve dhe e tokes

Nje prej ajeteve qe ben fjale per krijimin e qiejve eshte edhe ajeti i meposhtem:''A nuk e dine jobesimtaret se qiejte dhe toka ishin te ngjitura,e Ne i ndame ato te dyja dhe ujin e beme baze te jetes se c'do gjeje.Perse nuk besojne pra?''(El Enbija 30)
Fjala ''retk'',e perkthyer ''te ngjitura'',ne gjuhen arabe do te thote''te perziera me njera-tjetren,te bashkuara''.Kjo fjale perdoret ne ato raste kur u referohemi dy substancave te ndryshme,te cilat perbejne nje te plote.Fjala ''Ne i ndame'',eshte folje arabe''feteka'' dhe nenkupton dicka qe vjen si rezultat i shkeputjes apo shkaterrimit te struktures se ngjitur ''retk''.Carja e fares se bimes ne momentet para te mbirjes eshte nje nga rastet ne te cilat perdoret kjo folje.Le te shqyrtojme perseri ajetin kuranor,duke pasur ne mendje faktet e lartpermendura.Ne ajet,qielli dhe toka jane subjekti i pare i gjendjej ''retk''.Me pas ata ndahen(feteka),duke u shkeputur nga njeri-tjetri.Kureshtja jone rritet kur rikujtojme momentet e para te Big Bengut dhe shohim se e gjithe lenda e universit perfshihej ne nje pike te vetme.Me fjale te tjera,c'do gje,duke perfshire''qiejt dhe tokes'',te cilat nuk ishin krijuar ende.Pasi ishin pjese e kesaj pike ne gjendejn ''retk''.Pas nje shperthimi te fuqishem,lenda e kesaj pike u nda(feteka),dhe me pas ndodhi procesi i krijimit te struktures se tere universit.Kur krahasojme ajetin kuranor me zbulimet shkencore,shohim se ato perputhen ne menyre te perkryer me njera-tjetren.Fakti me interesant dhe me habites eshte se keto zbulime u bene vetem ne shekullin e 20...

This website was created for free with Own-Free-Website.com. Would you also like to have your own website?
Sign up for free