Kjo është e vërteta
Kurani eshte Univers i heshtur,ndersa Universi eshte Kurani qe flet!

Pse, pyes veten

Pyeta veten, pse dhëmbët çdo ditë i pastroj ndërsa për pastrimin e fjalorit kaq pak kujdesem?

Kur të dal nga shtëpia çdo ditë shikohem në pasqyrë por… sa herë mendoj se a thua si janë sjelljet e mija?!

Mërzitem kur humb 5 euro ndërsa harroj sa kohë të namazit i kam humbur?

Për çudi, pse kur dikush me mashtron hidhërohem prej tij dhe nuk i flas, ndërsa shejtani qe vazhdimisht më mashtron serish gjen derë në jetën time??!

E sa here qe dua të pavarësohem duke ikur nga te qenit rob i Allahut e gjej veten se jam bere rob i te tjerëve! Pse?

E sikur një zë më vije e më pyet: Pse me gjynahe krekosesh, a nuk ka ardhur koha të turpërohesh?!

Pyes vetën, pse kur arrite në pozitë, njerëzit filluan të mërziten me sjelljet tua?!

Pse njollat në rrobat tua shumë i vëren ndërsa sjelljet e tua të këqija aspak nuk i vëren?!

Serish pyeta veten, pse vallë pret prej njerëzve fjalë të mira ndërsa harron se që kur ata nuk dëgjuan fjalë të ëmbla nga ti!?

A nuk e di se kur shanë tjetrin ke sharë nënën e vet?

Pse mashtrimin e tjerëve e konsideron zgjuarsi a ke harruar se mashtruesit i pret një fund i dëshpruar?

Pse e fal vetëm një xhuma dhe ke harruar se rezultati momental është 34 me 1?!

A nuk e ke venë re se vetja të duket perfekt ndërsa gjithë të tjerët kanë defekt?

Sikur ke harruar se dita e provimit flet për rezultatin e mësimeve tua, epo dita e gjykimit c’ka flet?

Sikur kapa veten duke imituar këngëtar apo sportist me sjelljet e mia dhe harrova se askush nuk është më shëmbëlltyrë e mirë për t’u emituar se Muhamedi a.s?!


This website was created for free with Own-Free-Website.com. Would you also like to have your own website?
Sign up for free