Kjo është e vërteta
Kurani eshte Univers i heshtur,ndersa Universi eshte Kurani qe flet!

Per Punen

Ose puno të kesh, ose zhduku të mos jesh.
Shqipe

Punë, punë , natë e ditë që të shohim pakëz dritë.
N.Frashëri

Kush ka fjalë shumë, nuk ka punë.
Shqipe

Njeriu që vetëm për vete punon, është si një dru që pemë s'lëshon.
N.Frashëri

Bota është zile e plasaritur: ajo zizëllin por nuk tingëllon.
Gëte

Bota është teatër: vjen , shikon dhe shkon.
Kladiusi

Bota e hiçit, prej hiçit, për hiçin rrotullohet rreth qëllimit të hiçit.
Spasse

Të drejtën për çdo ndjenjë njerëzore e kanë vetëm ata që punojnë.
Çehovi

Më mirë është të punosh me njerëz që dëshirojnë diçka, sesa me ata që kanë arritur atë që kanë dashur.
Bekoni

Kur ta kryesh detyrën tënde, atëherë në sytë e tu bota do të jetë punëtori, kurse ti dhe natyra punëtorët.
Gordoni

Nëse mërzitemi gjatë punës sonë, atëherë kjo do të thotë se jemi duke punuar keq.
Lopezi

Ilaçi më i mirë i shmangies së mendimeve për vdekjen është puna.
Cezari

Kur puna është e detyruar, jeta është robëri.
Gorki

Jemi përgjegjës për atë që punojmë, mirëpo edhe për atë që nuk punojmë.
Volteri

Shiko, mendohu, pastaj puno.
Konti

Shfrytëzoje ditën.
Horaci

Jam tepër i moçëm për të përgojuar diç, por përherë mjaft i ri për të punuar diçka.
Gëte

Secila punë kërkon njeriun e tërë.
Komenski

Atë ditë që të jesh i kënaqur dhe i lumtur me punën tënde, mbyte veten.
Ojeti

Pa punë edhe talentët më të mëdhenj shuhen.
Tolstoi

Unë e adhuroj punën. Kështu mundem me orë, me orë t'i shikoj si punojnë të tjerët.
Tueni

Teoria dhe praktika janë femoneme që gjenden në kundërshtim të vazhdueshem. E vetmja gjë që mund t'i bashkojë është puna.
Gëte

Ai që e merr me gjithë mend një punë që nuk sjell dobi materiale dhe i përkushtohet asaj, nuk mund ta llogarisë se do të jetë i pranuar nga bashkëkohësit.
Shopenhaueri

Njerëzit e sotëm mendojnë se puna do rregulluar në mënyrë të tillë që të sjellë sa më shumë fitim. Ky është mendimi i gabuar; sepse puna do rregulluar që t'i bëjë njerëzit fatlumë.
O.Fisheri

Puna është bazë e çdo kulture.
Gorki

Pushimi është vetëm për të vdekurit.
Angleze

Puna është mënyra më e mirë për ta bërë jetën më të bukur.
Floberi

Atë që e punon gjithmonë, punoje me mençuri dhe mendoja fundin.
Gëte

Fruti i punës është më e këndshmja e kënaqësisë.
Vovenargu

Qetësia të mbyt. I gjallë është vetëm ai që punon.
Korneji

Gjëja më e bukur në jetë është puna e përzier me dashuri.
Shileri

Eshtë i paarsyeshëm ai që punon përtej forcave të veta.
Sofokliu

Çka nuk është bërë sot, nuk është bërë nesër.
Gëte

Çdo çast i madh në historinë e njerëzimit ka qenë fitore e entuziazmit të dikujt.
Emersoni

Më së paku punojnë njerëzit që kurrë s'kanë kohë.
Lihtenbergu

Punën e njerëzve të tjerë mund ta çmojmë sipas asaj sa punojmë vetë.
Raso

Dëshironi të dini ç'mendojnë njerëzit? Mos i dëgjoni kurrë ç'flasin, por shikoni ç'punojnë.
Horaci

E , çka ka punuar Zoti para krijimit të botës?
Beketi

Për disa puna është jashtëzakonisht e lehtë, e për disa jashtëzakonisht e rëndë.
O.Fisheri

Dy njerëz që e njohin punën e vet mund ta kryejnë shpejt, i treti sjell vetëm telashe.
Tupolev

Punët përcaktohen sipas qëllimeve: quhet e madhe ajo punë që e ka qëllimin e madh.
Çehovi

Bota është teatër ku çdokush luan rolin e vet.
Shekspiri

Në botën e të verbërve edhe qorrat bëhen mbretër.
De Vega

Të kuptosh dhe të dashurosh botën janë dy gjëra, që nuk është lehtë të harmonizohen.
Halifaksi

Të shkohet paralel me botën ose të braktiset bota.
Angleze

Botën e kanë në duar dashuria dhe uria.
Gorki

Ne nuk njohim tjetër botë përveç asaj që është e hidhur, ne s’duam ndonjë botë të artë veç asaj që është shprehje e njeriut.
Gëte

Ajo që e shpie botën përpara nuk është dashuria, por dyshimi.
Justinovi

Shumë pak gjëra do të fillonin në botë po të shihej përfundimi.
Lesingu

Fama është diell i të vdekurve.
Balzak

Fama e njerëzve të mëdhenj do vlerësuar gjithmonë sipas mënyrës që e kanë arritur.
La Roshfuko

Fama është e përhershme vetëm atëherë, kur zemra mund ta durojë dhe t'i hudhë kënaqësitë.
Paskali

Famën e fitojnë vetëm ata që e kanë ëndërruar përherë.
De Goli

Tragjedia e famës është se duhet të humbësh shumë kohë që të mbetesh i famshëm.
Pikaso

E tillë është fama: vjen dhe kalon. E tillë është bota: e ngre njeriun deri tek fama vetëm për të pasur për të harruar.
Petëfi

Shmangiu turpit, mirëpo mos kërko famë. Asgjë nuk është më e shtrenjtë se ajo.
Shmiti

Shkëlqimi vdes në çastin që ka lindur, kurse e thjeshta i mbetet botës trashëgim.
Gëte

Njeri i famshëm është ai, i cili tërë jetën punon për të qenë i njohur, pastaj mban syza të zeza për të mos e njohur.
V.Aleni

Fama është helm që do pirrë me doza të vogla.
Balzaku

Gëzohu që nuk të njohin.
Kempiski

Fama ta merr vetminë.
Markszi

Lehtë i harrojmë gabimet tona, në qoftë se për to nuk di askush veç nesh.
Volteri

Në shah, ashtu si në jetë, i shohim gabimet tona vetëm atëherë, kur ato i shfrytëzon tjetri.
Tolstoi

Duke parë gabimet e huaja, njeriu mund t'i përmirësojë lehtë të vetat.
Haksli

Tjetrit falja shpesh gabimet, vetes asnjëherë.
Latine

Burrështetasit janë si kirurgët: gabimet e tyre janë vdekjeprurëse.
Moriaku

Gabimet e huaja janë çdoherë zbavitëse.
Zhidi

Sikur të mos kishim gabime, nuk do të kënaqeshim aq shumë me gabimet e të tjerëve.
La Roshfuko

Më mirë të pyesim dy herë, sesa të gabojmë një herë.
Gjermane

Njeriu i madh shpesh bën gabime të mëdha.
Bjernsoni

Njerëzit e mënçur mësojnë nga gabimet e huaja, të marrët nga të vetat.
Angleze

Pranoj vetë se kam të meta të vogla, që t'i bind të tjerët se s'kam gabime të mëdha.
La Roshfuko

Mos më jepni udhëzime, unë edhe vetë di të gaboj.
Pitigrili

Ai që pranon gabimin, tregon se sot është më i mirë se dje.
Niçe

Gabimet janë për secilin. Vështroja gabimet, që ta njohësh ç'njeri është.
Konfaçi

Kush mahintet shumë, gabon shpesh.
Lao Ce

Koha s'vjen pas teje, ti shkon pas kohës.
N.Frashëri

Koha është aleati, shoku më i mirë i të drejtit.
Pindari

Kam çdoherë kohë të lirë, siç kanë të gjithë njerëzit, kur e dëshirojnë këtë.
Seneka

Ai që mund të presë, me kohë vjen gjithçka.
Franceze

Derisa pyesim ç'duhet filluar, koha për të filluar kalon.
Hajne

Koha është anije, që nuk e hedh kurrë spirancën.
Bullgare

Koha është si paraja, mos e humbisni, që të kini sa më shumë.
Franceze

Koha vrapon pa u kthyer prapa
Latine

Një mendim i thellë mund të kuptohet vetëm nga një njeri me ndjenjë të thellë.
Kolrixhi

Sa më i palogjikshëm të jetë mendimi, aq më e furishme fantazia.
Viko

Ai që kurrë nuk i ndërron mendimet, ndoshta edhe nuk ka fare.
Moravia

Vetëm të marrët dhe të vdekurit nuk e ndërrojnë mendimin e tyre.
Loueni

Mendimet janë si gratë: më lirë është t'i ushqesh dhjetë, sesa ta veshësh një.
Goldoni

Zbavitja është fat për ata që nuk mund të mendojnë.
Bomarshe

Kur njerëzit kanë të njëjtin mendim, gjithmonë kam përshtypjen se jam mashtruar.
Prusti

Të gjitha modat kanë një të përbashkët: femra e cila e lanson e para dhe femra që e bart e fundit, janë qesharake.
Tati

Moda është e gjinisë femërore, të tilla i ka edhe teket.
Veberi

Ende është më mirë të jesh i çuditshëm në modë, se sa të jesh jashtë saj.
Kanti

Moda dhjetë vjet para kohës së vet është marroçe, dhjetë vjet më vonë është monotone, ndërsa pas një shekulli romantike.
Laveri

Secili brez përqesh modën e vjetër, por me besnikëri përcjell të renë.
Toro

Moda nuk është gjë tjetër veçse epidemi e nxitur.
Shou

Moda është ikje me elegancë nga përditshmëria.
Hazliti

Moda është plagjiat, që femrat e marrin shpesh si gjë origjinale.
Ozborni

Gjithnjë të punojmë, kurrë të mos përtojmë.
N.Frashëri

Mos u bë përtac, sepse përtacia është armiku më i madh i shëndetit.
Kineze

E njoh një përtac shumë të madh: ai kurrë nuk ec nëpër diell, që të mos jetë i detyruar të tërheqë hijen e vet.
Miksati

Përse ditët nxitojnë? I shtyn puna. Kush e shtyn ditën me vështirësi? Përtaci.
Gëte

Përvoja është si thërmojza: ju shërben vetëm juve.
Pitigrili

Eziston vetëm një zëvendësim për imagjinatën- përvoja.
Bergjeri

A është e mundur të fitosh përvojë pa iluzione?
Keseli

Përvoja është fëmijë i mendimit, kurse mendimi është fëmijë i aksionit. Njerëzit nuk mësohen vetëm nga librat.
Dizraeli

Përvoja është rrugë e gjatë dhe shkollë e shtrenjtë.
Indiane

S'mund të kryejë punë të mëdha ai që nuk u jep rëndësi punëve të vogla.
S.Frashëri

Puna më e mënçur, ta gëzojmë të tanishmen.
Spasse

Asnjë ditë nuk është e gjatë për atë që punon.
Latine

Prite punën sa s'është bërë vonë.
Shqipe

Në qoftë se dëshironi që të mos punoni, dashurohuni në atë që punoni.
Suifti

Asnjë ditë s'duhet të kalojë kot.
Latine

Vendi çlirohet me dashuri, kurse bëhet i madh me punë.
Gëte

Puna të jep zemër dhe besim: njeriu që punon është gjithmonë i mirë.
Zola

Le të mos jetë puna gjobë e askujt, sepse ajo është detyrë e gjithkujt.
Luksemburgu

Kush nuk e do punën punon ngadalë, kurse kush i frikësohet e kryen shpejt.
Kokto

Kur nuk kam ç'të punoj unë punoj.
Xheromi

Kur punohet pak, filozofohet shumë.
Balzaku

A nuk është gjë e mrekullueshme të punosh që të lësh prapa njerëz, të cilët do të jenë më të lumtur se sot?
Monteskie

Vetmia i sjellë të gjitha, veç karakterit.
Stendali

Vetmia ende nuk është dëshmi se njeriu nuk ka të drejtë.
Kërlezha

Kur njeriu rri vetëm, çdoherë është në shoqëri të keqe.
Kafka

Duket se jemi më pak të palumtur, në qoftë se nuk jemi vetëm.
Volteri

Njeriu duhet të jetë i vetmuar për t'i njohur të tjerët.
Cankari

This website was created for free with Own-Free-Website.com. Would you also like to have your own website?
Sign up for free