Kjo është e vërteta
Kurani eshte Univers i heshtur,ndersa Universi eshte Kurani qe flet!

Bretkosa dhe akrepi

Tregohet se një akrep dhe një bretkosë u takuan tek bregu i një lumi. Akrepi i kërkoi bretkosës që ta kalojë mbi shpinë, tek bregu tjetër i lumit, duke i thënë:”Mikeshë! Të lutem më kalo tek bregu tjetër i lumit! Do ta di shumë për nder!”
Bretkosa ia ktheu me vendosmëri:”Çfarë?! Të të mbaj në shpinë dhe të shpie tek bregu tjetër?! Ty të ka dalë nami anembanë për pickimet e tua, mashtrimet dhe helmin vdekjeprurës. E kush më garanton se nuk do më pickosh në mes të lumit dhe të më shpiesh në atë botë?!”
Akrepi i tha:”E si të pickoj ndërkohë që jam mbi shpinën tënde?! A nuk mendon se po të pickova ty, do të mbytem bashkë me ty?!”
Bretkosa e cila dyshonte në besueshmërinë e akrepit filloi të mendojë:”Jepja një shans, ku i dihet, ndoshta e mban fjalën këtë herë.” Pastaj, duke iu drejtuar akrepit i tha:”Mirë! Më binde! Hip në shpinë se do të shpie tek bregu tjetër!”
Hipi akrepi në shpinën e bretkosës dhe u nisën për rrugë, duke çarë rrjedhën e lumit. Në mes të lumit, akrepin filloi ta tundojë instinkti i pickimit, megjithatë ai filloi ti mbushë mendjen vetes që të presë deri tek bregu tjetër. E megjithatë, instinkti i pickimit vinte duke u ndezur më shumë dhe e nxiste të kalojë në sulm. Vjen një çast dhe ai nuk e përmban dot veten dhe e pickon bretkosën e gjorë. Për rrjedhojë, të dy filluan të mbyten.
Bretkosa, i thotë si me gjysëm zëri:”Çfarë bërë kështu?! Më helmove dhe po mbyt dhe veten!”
Akrepi ia ktheu:”Nuk e përmbajta dot instinktin tim, kështuqë vendosa ti shkoj pas dhe ti bindem.” Dhe kështu, të dy u mbytën.
Morali: Na ndodh që të humbasim gjithçka në këtë botë, për shkak të një epshi ose instinkti momental. Madje, për një dobësi të çastit mund të humbasim dhe xhenetin e amshuar. Asnjëherë mos i injoro gjynahet e vogla, pasi malet përbëhen nga guralecët. Secili prej nesh duhet ti vërë fre epshit dhe instinkteve të tij. Ne duhet ta kemi veten nën kontroll, pasi jemi përgjegjës përa Zotit.

This website was created for free with Own-Free-Website.com. Would you also like to have your own website?
Sign up for free