Kjo është e vërteta
Kurani eshte Univers i heshtur,ndersa Universi eshte Kurani qe flet!

shijoje ate qe ben

Kjo histori bën fjalë për një piktor me famë botërore, pikturat e të cilit sot shiten me miliona dollarë. Emri i tij është Van Gog. E veçanta e historisë së tij është se ai nuk u bë i famshëm veçse pas vdekjes.
Ai ka pikturuar mbi tetëqind tablo të ndryshme, nga të cilat asnjëra nuk u shit gjatë jetës së tij. E vetmja tablo që u shit gjatë jetës së tij, është ajo që u ble nga motra e një mikut të tij, e cila e bleu për pesëdhjetë dollarë. Por, edhe kjo që e bleu, nuk e bleu tablonë për vlerat e saj, por për një arsye tjetër që e befasoi piktorin e madh; Ajo ia kishte blerë tablonë sepse ishte e dashuruar me Van Gog.
Pavarësisht se askush nuk ia blente pikturat, pavarësisht se të gjithë sikur i thonin se nuk u pëlqejnë veprat e tij, Van Gog vazhdoi të pikturojë derisa veprat e tij arritën numrin tetëqind. Atij nuk iu shit asnjëra nga veprat gjatë jetës, ishin fëmijët e nipërit e mbesat ata që i shitën dhe përfituan prej tyre. 
Pyetja që të lind teksa lexon se Van Gog pikturoi tetëqind piktura të ndryshme, pavarësisht se nuk ia pëlqente kush është:”Përse i pikturonte kur nuk i pëlqeheshin?”
Përgjigja e vetme është se:”Ai e shijonte në maksimum atë që bënte! Po, ai e vlerësonte punën e tij dhe e shijonte atë, pavarësisht se njerëzit nuk e vlerësonin. Ai vetë pohonte se:”Gjëja e vetme që më bën të ndjehem i lumtur në këtë jetë është piktura!” 
Ska rëndësi se si të shohin dhe si të vlerësojnë njerëzit, ka rëndësi që ti e shijon atë që bën përderisa është e dobishme. Nëse je duke bërë diçka të mirë dhe të dobishme, dije se do të ketë sukses dhe do të përhapet edhe pas vdekjes tënde.

This website was created for free with Own-Free-Website.com. Would you also like to have your own website?
Sign up for free