Kjo është e vërteta
Kurani eshte Univers i heshtur,ndersa Universi eshte Kurani qe flet!

Vullneti i munguar

Tregohet se pronari i nje kopshti zoologjik zuri nje elefant ne xhungel dhe e solli ne kopshtin e tij per te kenaqur vizitoret e shumte.Duke qene se ishte mesuar me jeten e eger,elefanti ishte fillimisht i papermbajtur.Punonjesit i lidhen nje gjyle te rende hekuri per kembe,me qellim qe te mos harbonte.Sa here qe rrekej te levizte,hekurant e mberthyera per kembe dhe gjylja e rende e benin te hiqte dore menjere nga ideja.Pas njefare kohe,elefanti mesohet me gjylen e hekurt dhe tashme nuk bente asnje tentative per te levizur.Vullneti i tij shte shuar perfundimisht.Duke e verejtur kete,pronari i kopshtit urdheron qe ne vend te gjyles se hekurit,ti vihet nje gjyle druri e lehte.Megjithate elefanti nuk beri asnje perpjekje qofte edhe per prove qe te levizte,pasi ishte mesuar se gjylja ishte e rende dhe e pamundur te zhvendosej.Nje femije i vogel qe kishte ardhur te vizitonte kafshet,e sheh elefantin e lidhur pas sferes se drurit dhe i pyet punonjesit qe si eshte e mundur qe ai nuk largohet.Ata iu pergjigjen se shkaku qe elefanti nuk largohej de nuk largonte ishte se ai nuk e dinte qe sfera ishte e lehte dhe e drunjte.Ne trurin e elefantit ishte i ngulitur mendimi se e kishte te pamundur te levizte nga vendi.
This website was created for free with Own-Free-Website.com. Would you also like to have your own website?
Sign up for free