Kjo është e vërteta
Kurani eshte Univers i heshtur,ndersa Universi eshte Kurani qe flet!

Ja pse Pejgamberi na ka porositur t’i tundim çarçafët para gjumit

Shikoni insektin në foto! Insekti është zmadhuar mijëra herë në mikroskop. Bëhet fjalë për morra që kryesisht jetojnë në batanije, çarçafë dhe jastëkë, ndërsa larja dhe pastrimi i këtyre nuk ndikon tek ato insekte.
Në përgjithësi ushqehen me qelizat e vdekura që bien nga lëkura e njeriut

Njëra nga gjërat që shkatërron ato është që çarçafët apo batanijet të ekspozohen në diell.

Ndërsa mënyra e dytë shumë efektive për t’i shkatërruar ato është edhe praktika e Pejgamberit a.s.: tundja e çarçafëve tre herë para gjumit.

Në fakt, kur njeriu bie në shtrat për të fjetur, gjatë gjumit vdesin disa qeliza në lëkurën e tij, pastaj ato ngjitën në shtrat dhe mbesin në çarçafë dhe batanije.

Kur njeriu natën tjetër kthehet në gjumë, qelizat e vdekura hyjnë përsëri në lëkurën e njeriut, dhe si të tilla mund t’i shkaktojnë sëmundje të ndryshme.

Shkencëtarët i analizuan mirë këto qeliza në mikroskop dhe u munduan të prodhojnë ndonjë gjë për t’i pastruar dhe t’i largojë, mirëpo nuk patën sukses.

Pastaj një nga pjesëmarrësit në projekt, vendosi që ta shkund materialin ku ishin qelizat e vdekura. Pasi e shkundën zbuluan se materiali ishte i pastër.

Shkencëtarët u gëzuan me këtë zbulim që u tregoi atyre se si të largojnë qelizat e vdekura nga çarçafët.

Këto qeliza janë ushqim i morrave të cilët janë shumë të dëmshëm për organizmin tonë dhe shkaktarë të shumë sëmundjeve të lëkurës.

Transmeton Ebu Hurejre ra. se i Dërguari i Allahut s.a.v.s ka thënë: “Kur dikush nga ju del dhe kthehet në shtrat, le të shoh mirë dhe të shkund çarçafët apo batanijet tre herë sepse nuk e dini se çka ka ngelur pas jush”.

“Në të vërtetë, Allahu është Përdëllimtarë dhe i Mëshirshëm me njerëzit.” (Bekare, 143).

Dhe Ne nuk të kemi dërguar ty (o Muhamed), veç se si mëshirë për botët.” (Enbija, 107)
This website was created for free with Own-Free-Website.com. Would you also like to have your own website?
Sign up for free