Kjo është e vërteta
Kurani eshte Univers i heshtur,ndersa Universi eshte Kurani qe flet!

Per shoqerine

Shoqëria është si ajri, e nevojshme për frymëmarrjen, por e pamjaftueshme për jetën.
Shou

Derisa shoqërinë nuk e "qëlloni" me pëllëmbë në fytyrë, as ajo nuk do t'ju parashtrojë pyetje të papërshtatshme.
Spenseri

Të jesh "mbi shoqëri" thjesht do të thotë "të mos jesh" në të.
Vranici

Ai që dëshiron të përmirësojë shoqërinë duhet të fillojë me veten.
Lagerlefi

Ndihma jonë është vetja jonë.
De Rada

Dhe nëntëdhjetë e nëntë herë po të rrëzohemi, duhet të ngrihemi përsëri.
P.N.Luarasi

Moti i ri mos të gjejë vetëm një mot më plak, po edhe një mot më të mençur.
Noli

Unë futem midis njerëzve dhe shkrihem me të gjitha masat e popullit.
A.Moisiu

Ne jemi një pikë në oqeanin e guximit, po mos të ishte kjo pikë do t'i mungonte diçka oqeanit.
Nëna Tereza

Popujt rëndomë ecin pas flakës ndriçuese të gjenive, por ngrohen me fjalët e atyre që përbëjnë vlimin e zakonshëm të jetës njerëzore.
R.Qosja

Me frikën e të nënshtruarve dhuna vetëm zmadhohet.
H.Sulejmani

Bujqësia s'do vetëm tokë, por edhe kokë.
Xoxa

Prej atyre që kanë bërë tradhti s'mund të kërkohet ta shpjegojnë tradhëtinë.
R.Qosja

Mos u bën thupër e kurrkujt, e më atë thupër t'u grahësh të tjerëve.
N.Rahmani

Lavdimi është i mirë kur nuk futet në këmbana të larta.
Rela

Kush lëron rrezikun dhe mbjell fatkeqësinë, atë dhe do ta korrë.
R.Qosja

Mos vështro vetëm nga derdhet lumi, vështro edhe nga shkon.
Xoxa

Më mirë të të rrahë yti, sesa të të puthë i huaji.
M.Kallamata

Mos u shiko në pasqyrë, kërko veten tënde midis të tjerëve dhe njihe.
Aleandri

Kopracit i mungon njësoj edhe ajo që ka , edhe ajo që s'ka.
Publie Sir

Talenti s'është gjë tjetër veçse qëndrimi ynë ndaj punës.
Gorki

Të dobëtit çdoherë e fillojnë të parët.
Fareli

Tradhtia e mikut është sprovë e parë për të tradhtuar atdheun.
Vidi

As ata që e duan të vërtetën, as ata që e duan të bukurën, nuk mund të mirren me politikë, sepse ajo nuk mirret as me të vërtetën, as me të bukurën.
Kamy

Mendjemadhësia është krenaria e njerëzve të dobët.
Verneri

Kur dikush nuk ka atë që do, duhet të dojë atë që ka.
Zola

Kush kursen patkoin, humb kalin.
Krilovi

I trembet përbuzjes vetëm ai që e meriton atë.
La Roshfuko

Nuk ka lugë që asnjëherë s'ka prekur anët e tenxheres.
Dode

Pakënaqësia është hapi i parë kah përparimi i ndonjë njeriu a populli.
Uajldi

Mos mendoni se më keni zënë pisk dhe fajin tim e keni dëshmuar.
Bibla

Dy janë tragjeditë: të mos kesh ç'të do zemra në jetë, e tjetra të kesh ç'të duash.
Shou

Arsyeja na mashtron më shpesh se natyra.
Vonenargu

Kënaqësitë, me gjithë se janë baza dhe burimi i lumturisë, nuk duhet të dominojnë mbi njeriun, por anasjelltas, njeriu në bazë të arsyes duhet të dominojë mbi to.
Aristipi

Fisnikëria s'vlen pesë para,kur i mungojnë cilësitë morale.
Molieri

Çdokush duhet të krijojë rrugën e vet dhe nëpër të të ecë vetëm.
Pazi

Ngjan që ata, të cilët vrapojnë pas asaj që është e padobishme dhe që kërkojnë vetëm atë që është e tepërt, nuk arijnë as atë që u nevojitet.
Plutarku

Nga morali di vetëm se e moralshme është ajo pas së cilës ndihesh mirë, kurse e pamoralshme ajo pas së cilës ndihesh keq.
Heminguei

Çdo sukses i madh është triumf i këmbënguljes.
Z.Grafi

Egoizmi është i luhatshëm si shkëmbi.
Bjelinski

Unë jam hi aty ku dikur isha zjarr.
Bajroni

Ekzistojnë momente kur çdo gjë të duket e zezë. Mos u brengos, do të kalojë.
Renardi

Bleta: shumë flitet për zellin tim. Sa më përket mua, më shumë krenohem për thumbin tim.
Çapeku

Mos ia dëshironi tjetrit atë që ia dëshironi vetes. Ndoshta ai ka shije tjetër.
Shou

S'ka rëndësi se në cilin tren udhëtoni. Me rëndësi është se në cilin stacion zbritni.
Tueni

Kur të mbetesh pa argumente, ofendo kundërshtarin.
Ciceroni

Mos mendo se sheh nëse i ke sytë çelur.
Gëte

Kur je i zemruar numro deri në katër, e kur je shumë i zemruar shaj se të kalon.
Tueni

Për të njohur mirë një tjetër duhet të njohësh më parë veten.
Shekspiri

Kur ata që vinë pas nesh nuk na arrijnë dot, atëherë betohen se ne kemi tradhtuar.
Ebner-Eshenbahu

Nuk ekzistojnë as suksese të lehta, as mossuksese të përhershme.
Prusti

Çdo gjë që është e vlefshme për njerëzimin, është edhe fisnike.
Dostojevski

Nga fanatizmi në barbarizëm lypset vetëm një hap.
Didro

Me çdo gjë që ke lënë të të kalojë ke fituar diçka, me çdo gjë që fiton, humb diçka.
Emersoni

Bindjet nuk edukohen lehtë.
Dobrolubovi

Në ditët e triumfit, mos harroni disfatat.
Kineze

Pesimisti është optimist me përvojë.
Ditrih

Të përgojosh do të thotë të tregosh mëkatet e të tjerëve.
Bushi

Disa kujtime janë si armiku i përbashkët: dinë të na pajtojnë.
Prusti

Edhe femra e mirë është femër, por cigarja e mirë është tym.
Kiplingu

Syri është dritarja e shpirtit.
Da Vinçi

Egoizmi është këshilltari më i keq.
Bonaparti

I besoni mendjes sepse ajo sundon botën.
Anaksagora

Mjerimi nuk vjen vetëm si pararojë, por i shtrirë si batalion.
Shekspiri

Mos lëngoni për atë që nuk ekziston më, sepse sikur të mos ndryshonte asgjë, së shpejti çdo gjë do të bëhej e mërzitshme.
Baueri

Unë isha i qetë vetëm nëntë muajt e kaluar në barkun e nënës sime: sigurisht këtë paqë të paralindjes do ta gjej vetëm në zgorin e nënës sonë të përbashkët, pas vdekjes.
Shatorbriani

Ekzistojnë tri gjëra që kam dashur, të cilat kurrsesi nuk i kam kuptuar. Këto janë muzika, vizatimi dhe gratë.
Fonteneli

Ka diçka në pritjen e mërzitshme: kjo e shtyn njeriun të dëshirojë të fillojë dhe të kryejë sa më parë atë që e pret me drojtje.
Stanisllavski

Edhe xhuxhmaxhuxhi mund t'i hidhërohet viganit, mirëpo guxon të flakareshë vetëm xhuxhmaxhuxhin.
Katajevi

Kur i shkoni të sëmurit për vizitë, trimëronie, se kjo juve nuk ju kushton fare, kurse atë e ndihmon.
Muhameti

Rruga e drejtë është kjo: zotëro ato që kanë bërë paraardhësit dhe ec përpara.
Tolstoi

Më mirë të meritosh e të mos fitosh, sesa të fitosh e të mos e meritosh.
Spenseri

Nuk është fat për njerëzit as paraja, as turpi, por nderi dhe mendja.
Demokriti

Fjalosja është tym i dashurisë.
Berne

Shumë më mirë është të jemi përherë të çmuar, sesa vetëm ndonjëherë të admiruar.
Ruso

Kush nuk dëgjon këshillën parapëlqen të dëgjojë qortimin.
Saadi

Të jesh pesimist me ndjenja, duhet të jesh i ri me mend.
Gëte

Ku ka frikë, nuk ka besim.
Gandi

Më parë do të bëhesha i pari në fshat se i dyti në Romë.
Cezari

Sikur shtazët të dinin të flisnin, pa dyshim për shumë të meta tona do të thoshin "kjo është njerëzore" siç themi ne "kjo është shtazarake".
Safiri

Nëse heshtja u ka hije të mençurve, ajo edhe më shumë u ka hije budallenjve.
Tolstoi

Mospërfillja është si akulli i poleve. Ajo ngrin gjthçka.
Balzaku

Të jesh vetëm është më mirë se të jesh në shoqëri të keqe; më mirë të jesh në shoqëri të mirë sesa vetëm; të flasësh mirë është më mirë se të heshtësh, por heshtja është më e mirë se fjala e keqe.
Muhameti

Mendjemadhësia më shumë është shenjë e nënçmimit të vetvetes sesa krenari.
Suifti

Lepuri mendon se çdo sulm është përgatitur kundër tij.
Z.Lençi

Për mirëkuptim reciprok nevojitet pak ngjashmëri, për dashuri reciproke nevojitet pak ndryshim.
Zheraldi

Asgjë që ka qenë e vlefshme në të kaluarën nuk humbet, asnjë e vërtetë ose e mirë që e ka krijuar njeriu nuk vdes kurrë, as që mund të vdesë.
Skoti

Në botën e njeriut bukuria është e lidhur me vuajtjen, kurse vuajtja me shpëtimin. Asgjë të ngjashme nuk ka në natyrë.
Myleri

Nderi im është jeta ime dhe të dyja janë bashkë. Nëse më merrni nderin, jetën time nuk e keni shpëtuar dot.
Shekspiri

Ai që ka më pak sesa dëshrion, duhet të dijë se ka më shumë sesa vlen.
Lihtenbergu

Gjërat e mëdha mund të tregohen në shënjat e vogla.
Frojdi

Më mirë është të kafshosh në jetë, sesa të hash gjuhën tënde.
Kaflut

Guximi është virtyt i mirë, qëndrimi është më i mirë.
La Fonteni

Vetëbesimi është burim i mirëbesimit ndaj të tjerëve.
La Roshjuko

Pritja e kënaqësisë shpesh është shumë më e rëndë se vetë pritja.
Tmnaseu

Të pakënaqurit kërkojnë në gotë ngushëllimin, qyqarët guximin, kurse të turpshmit vetëbesimin.
Jonsoni

Kujtesa më thotë se unë e kam bërë këtë gjë, krenaria më thotë se s'e kam bërë: më në fund kujtesa lëshon pe.
Niçe

Unë nuk shpreh diçka, unë përpiqem të prodhoj diçka.
Simoni

Pa ëndje e bredhje nuk piqet asnjë individ.
Hegeli

Fundi varet nga fillimi.
Manilia

Vetëm heshtja është e madhe, çdo gjë tjetër është dobësi.
Vynji

Miku më i madh i së vërtetës është koha, më i madhi armik i saj është paragjykimi, ndërsa shoqëruesja e përhershme është përulësia.
Koltoni

E kaluara ka vetëm një bukuri, pse është e kaluar.
Ualjdi

S'mund t'i japësh flakë një pylli të madh po s'të ndihmoi era.
Pandita

Humbja e parave është gjë e lehtë; humbja e nderit është e rëndë; humbja e guximit është e pakompensueshme.
Gëte

Askush nuk është aq i shurdhër sa ai që nuk dëshiron të dëgjojë.
Karajani

Mos i besoni suksesit. Kur gjithçka vete sipas dëshirave tuaja, atëherë më shumë duhet t'ju frikësojë mossuksesi.
Spinoza

Pesimizmi im është një formë e optimizmit.
Kokto

Zoti gëzohet me numrat tek.
Virgjili

Ajo që e bën fisnike një gjë është pavdekshmëria e saj.
Da Vinçi

Besimi i tepërt shpesh është marri, kurse mosbesimi i tepërt të shumtën është fatkeqësi.
Nestori

Nuk ka qëllim të madh pa sakrifica të mëdha.
Cezari

O diell, po të mos ishin jerëzit që i ngroh e u jep jetë, ç'kuptim do të kishte lindja jote?
Niçe

S'është vështirë të bësh kurorë, por është vështirë të gjesh kokë të mire për të.
Gëte

I mjerë koka kur e komandon bishti.
Seneka

Iluzionet bëhen të rrezikshme nëse nuk mund të prodhojnë kurrfarë iluzionesh.
Valeri

Nëse dikush ecën tërë ditën dhe në cakun e vet arrin në mbrëmje, mjafton.
Petrarka

Në gojë dhe në penë kemi shpesh principe të larta, ndërsa në zemër, më të shumtën, motive të vogla.
Jenseni

Kush frikësohet nga vuajtja, vuan nga frika e vuajtjes.
Montenji

Edhe në ëndërrimet më të bukura njeriu nuk mund t'ia kalojë natyrës.
Gëte

Njësoj duhet të notosh, si të biesh në lumë, si në det. Të dyja janë ujë.
Hesiodi

Rruga që të shpie poshtë, po ajo të shpie lart.
Herakliti

Shumica bëhen trima vetëm kur nuk shohin asnjë zgjidhje tjetër.
Fokneri

Unë nuk e di çfarë ka qenë gjyshi, më shumë më intreson ç'do të bëhet nipi i tij.
Linkolni

Çdoherë kur ju dëgjoj, nuk jam i lumtur me vetveten.
Luigji XIV

Njeriu mund të ngjitet në majat më të larta, mirëpo atje nuk mund të qëndrojë gjatë.
Debysi

Sikur nxënsi të jetë në gjendje t'i përgjigjet çdo pyetje, atëherë ç'do të bënte mësuesi?
Xhonsoni

Bashkudhëtari i mirë shkurton udhëtimin.
Goldshmiti

Asnjëherë nuk shkohet aq larg, si atëherë kur nuk dihet ku shkohet.
Talercmi

Dëgjoje atë që të bën vërejtje për të metat tua, si të zbulonte pasurinë më të madhe.
Buda

Ai që para kohe kërkon falje, akuzon veten.
Spanjolle

Mbani mend: ngi të gjitha plagët, të pashërueshme janë ato që burojnë nga gjuha, shikimi me përbuzje dhe tallja.
Balzaku

Disa gjëra është shumë më lehtë të përligjen, sesa të arsyetohen.
Shamfori

Pyetja që nuk shtrohet në kohën e duhur vetëm shkakton tollovi dhe pengon.
Turgenjevi

Urrejtjen ta fshehësh është lehtë, dashurinë është vështirë kurse indiferencën edhe më vështirë.
Berne

Eshtë humbur vetëm gjëja nga e cila heqim dorë.
Lesingu

Kush e sheh qiellin në ujë, sheh edhc peshqit në drutij.
Lao Ce

Kë e duan perënditë, vdes i ri.
Platoni

Ata që nuk e mbajnë mend të kaluarën, janë të dënuar ta përsërisin.
Kafka

Përsëritja është nëna e dijes.
Latine

Qetësisht diskuktojmë vetëm për gjëra që nuk na interesojnë.
Xhonsoni

Kush dëshiron të këndojë, gjithmonë do ta gjejë këngën.
Suedeze

Syri shkon ku dëshiron, kurse këmba asnjëherë.
Dikensi

Cinik është njeriu që çdo gjëje ia di çmimin, por asnjëres vlerën.
Uajldi

Kur njeriu zë të përpëlitet nëpër shtrat, është koha ta braktisë.
Uelingtoni

Më parë ndërto stallën, pastaj bli lopën.
Krilovi

Mos qaj, mos u hidhëro, vetëm kupto.
Spinoza

Mendjehollësitë e disave shpesh janë meritë e të tjerëve.
Hygo

Mëngjezin haje vetë, drekën haje me miq, kurse darkën jepja armikut.
Kineze

Ç'do të thotë të udhëtosh ?Të ndërrosh vendin? Jo. Të ndryshosh iluzionet dhe paragjykimet.
Fransi

Kur syri nuk sheh, zemra nuk vuan.
Servantesi

Utopistët janë njerëz të lumtur, sepse kurrë nuk presin t'u realizohen ëndrrat.
Renoari

S'ka asgjë më lehtë në botë se të lesh duhanin. Këtë e them nga përvoja, sepse deri më sot këtë e kam bërë njezet herë.
Tueni

As vdekja s'ka domethënie, krahasuar me ate që është e përjetshme.
Aragoni

Nuk më intereson aspak se çfarë thonë rninistrat e mi, nëse bëjnë atë që dëshiroj unë.
Teçeri

Kur është e fortë mendja, trupi është plot ndjenja.
Shekspiri

Pa shpenzime as lind e as vdes njeriu.
Gorki

Ndarja paraqet fillimin e lindjeve të kujtimeve.
Dali

Kush nuk e di cili jam unë, le të mos më japë këshilla
Sofokliu

Asgjë nuk japim më me bujari se këshillat.
La Roshjuko

Eshtë aftësi e njeriut t'i kufizojë qejfet në përmasa normale dhe me mish e shpirt t'i kushtohet çështjes së përparimit të shoqërisë.
H.Sulejmani

This website was created for free with Own-Free-Website.com. Would you also like to have your own website?
Sign up for free