Kjo është e vërteta
Kurani eshte Univers i heshtur,ndersa Universi eshte Kurani qe flet!

Per Diturine

Sytë dhe veshët e njeriut janë dëshmitarë të këqij, nëse mendja nuk është e arsimuar.
Herakliti

Rezultati më i rendësishëm i çdo arsimimi është njohja e vetëvetes.
E. Fisheri

Arsimimi nuk është vetëm përgatitje për jetën. Ai është vetë jeta.
Deveji

Arsimimi është bimë e tmerrshme që nuk qet gjethe dhe nuk lulëzon, në qoftë se nuk e ujisim me lot e gjak.
Grafi

Hapja e një shkolle, mbyllja e një burgu.
Hygo

Ku s'ka bukë s'ka arsim, por nëse s'ka arsim s'ka as bukë.
Hebreje

Mos iu frikëso të arsimuarit, as të paarsimuarit, por vetëm të gjysmarsimuarit.
Kurani

Atë që dimë është një pikë uji, atë që nuk e dimë është një det.
Njutoni

Vetëm këtë di, se asgjë nuk di.
Sokrati

Më i dituri është ai që nuk mendon fare se mund të jetë ai.
Boalo

E dimë ç'jemi, por nuk dimë ç'mund të bëhemi.
Shekspiri

Ai që nuk di flet; ai që di heshtë.
Lao Ce

Dituria e bën njeriun të lirë, por jo edhe të lumtur.
Reinarku

Dituria mund të fitohet duke shfletuar libra e libra, por nëse nuk përdoren drejt, mund të mbeten pemë pa frute.
Lihtenbergu

Dituria arrihet duke vuajtur dhe bëhet ligj i jetës e mjet i shpëtimit.
Eskili

Asnjë dijetar s'ka dëshiruar kurrë të jetë më i ri se ç'është.
Suifti

Dëgjimi është fillimi i çdo urtësie.
Hegeli

Ai që di më së shumti, beson më së paku.
Italiane

Të dinë se e di atë që e dinë dhe se nuk e dinë atë që nuk e dinë, ja ku qëndron dituria.
Lao Ce

Askush nuk e dëshmon më mirë mosdijen e vet se ai që nis të flasë para se të përfundojë fjalën tjetri.
Briani

Nuk është me rëndësi që njeriu të dijë shumë gjëra, por të dijë t'i shfrytëzojë të dobishmet.
Tenisoni

Vetëm i padishmi është armik i dijes.
Avercki

Kurrkush nuk di gjithçka, por është turp dhe e dëmshme të shtiret se di atë që nuk e di.
Tolstoi

Dituria është pasuri që fitohet me përvojë dhe synon vazhdimisht kah e përgjithshmja.
Gëte

Mos u angazho të dish çdo gjë, që të mos mbetesh gjysmak.
Demokriti

Dituria është helm që në doza të mëdha shëron, kurse në të vogla mbyt.
Menjuhini

Dituria nuk është asgjë tjetër veç një shkencë për fatin.
Ciceroni

I padituri është ai që nuk di sot ç'nuk kemi ditur dje.
Nestroji

Nuk jam budalla t'i di të gjitha.
Didro

Të dish shumë do të thotë të plakesh para kohe.
Ruse

Nuk është e lejuar të dihet gjithçka.
Latine

Duhet të mësosh shumë që të dish pak.
Monteskie

Dinakëria është çështje e instinktit, që e ka edhe dhelpra, kurse mençuria është cilësia më e lartë e njeriut.
Qosja

I mençuri është i liruar prej të gjitha afekteve, mbasi nuk bije në hijen dhe fuqinë e tyre.
Aristoteli

Më mençuri është të lakohesh, sesa të thyhesh.
Franceze

Dinakëria është armë e malokut, kurse mençuria armë e njeriut të kulturuar.
Herakliti

Ai që është i mençur dhe i ditur flet vetëm atëherë, kur gjithë ata që janë rreth tij heshtin.
Saadi

Çdokush ka mendime të marra, por i mençuri hesht.
Bushi

Vetëm i mençuri është i lirë.
Ciceroni

I mençuri rrallë është dinak.
Ebner-Eshenbahu

Të dish shumë gjëra nuk do të thotë të jesh i mençur.
Herakliti

Askush nuk mund të bëhet i mençur me stomak të zbrazët.
T.S.Elioti

Mësimi është ndriçim.
Japoneze

Kush i përkushtohet mësimit, bëhet nga dita në ditë më i madh.
Lao Ce

Më mirë të mësosh diçka të panevojshme, se asgjë.
Seneka

Mos mendo se je i mirë, në qoftë se je më i miri ndër më budallenjtë.
Latine

Mësimi është hapi i parë, jeta është hapi i dytë.
Shileri

Mëso gjërat e mira, të këqijat mësohen vetëvetiu.
Ruse

Kush dëshiron të mësojë diçka gjen mënyrën; kush nuk dëshiron të mësojë, gjen arsyen.
Pikaso

Ata që dëshirojnë të mësojnë diçka, asnjëherë nuk janë pa punë.
Mirabo

Mos mëso për shkollë, por për jetë.
Seneka

Mundohu të njohësh gjithçka, e për asgjë të të mos njohin të tjerët.
Fareli

Ai që të ka mësuar një ditë, mbetet përgjithmonë babai yt.
Kineze

This website was created for free with Own-Free-Website.com. Would you also like to have your own website?
Sign up for free