Kjo është e vërteta
Kurani eshte Univers i heshtur,ndersa Universi eshte Kurani qe flet!

Lëri dallgët të qetësohen

Lëri dallgët të qetësohen

Vajza e vogël dhe bukuroshe, ishte mësuar të shëtisë pranë liqenit të fshatit. Ajo vërente gjithë habi pasqyrimin e saj në ujin e liqenit të qetë. Një ditë, ajo mori me vete dhe vëllain e saj të vogël. Ndërkohë që ajo po krihte flokët duke u parë në ujin e qetë të liqenit, i vëllai mori një gur dhe e hodhi në ujë. Menjëherë uji formoi rrathë njëri pas tjetrit, të cilët e trazuan pasqyrimin e vajzës. Ajo u zemërua shumë dhe filloi të bëjë çmos që ti qetësojë dallgët dhe ti kthejë liqenit pamjen e mëparshme. Vazhdoi të bredhë sa lart poshtë duke dashur ti qetësojë valët, por më kot. Aty pranë kaloi një burrë i moshuar, i cili kur e pa vajzën të shqetësuar e pyeti:”Çfarë ka ngjarë moj bijë? Çfarë të shqetëson?”
Vajza i rrëfeu gjithçka me një frymë. I moshuari buzëqeshi dhe i tha:”Unë do të tregoj mënyrën e vetme si ti qetësosh valët e liqenit. Por, ajo është diçka e vështirë dhe aspak e lehtë.”
“Do të bëj gjithçka që mundem me qëllim që liqenit ti kthej pamjen e tij të paqtë dhe të qetë!” i tha vajza.
I moshuari i tha:”Thjesht, lëre liqenin të qetësohet vetë!”
Morali:
Janë disa probleme dhe vështirësi, të cilat kur mundohemi ti zgjidhim, thjesht i vështirësojmë akoma më shumë, edhe pse qëllimi ynë është i pastër. Ajo që duhet të bëjmë në raste të tilla, është që t’ia lëmë kohës, ajo do të dijë vetë si ti trajtojë dhe zgjidhë.
This website was created for free with Own-Free-Website.com. Would you also like to have your own website?
Sign up for free