Kjo është e vërteta
Kurani eshte Univers i heshtur,ndersa Universi eshte Kurani qe flet!

Aforizma te tjera

* Mos iu drejto me ton të ashpër ndokujt. Atyre që do ju drejtohesh kështu

mund të të përgjigjen në të njëjten mënyrë: plagët janë të dhimbshme ;

njëra pas tjetrës do bien mbi ty.

* Duke mbrojtur veten ke mbrojtur tjerët; duke mbrojtur tjerët ke mbrojtur

veten .

* Fjalët kanë fuqinë e të shkatrruarit dhe të krijimit; kur fjalët janë të

sinqerta dhe të këndëshme mund të ndryshojnë botën.

* Asgjë e gjallë s’duhet vrarë, as insekti apo kafsha më e vogël, sepse çdo

jetë është e shenjtë.

* Jemi ajo që mendojmë.

* Sa më pak të keni , aq më pak duhet të shqetësoheni.
Sipas një teorie matematike, ne duhet të takojmë shumë njerëz para se të

zgjedhim partnerin e përjetshëm. Sipas probabilitetit vetëm kështu ka më

shumë shanse për një çift të suksesshëm.

* Aroma e luleve nuk shkon kundër erës, as i Jaseminit , aroma e të mirëve

shkon kundër erës : një njeri i drejtë njihet anë e mbanë.

* Është e nevojshme që njeriu t’i afrohet gjithmonë e më shumë të mirës e

të përpiqet të ruajë mendjen e tij nga ligësitë . Mendja e atij që bën

vepra të mira me gjysmë zemre, në fakt , merr kënaqësi në të keqe.

* Dhuna është frut i dëshirës.

* Njëqind vite të jetës së një njeriu që nuk merr në konsideratë Ligjin

Suprem , është e krahasueshëm vetëm me 1 ditë të jetës së atij që e

respekton.

* Është e preferueshme të mos bëhet një vepër e bërë keq , sepse më pas do

pendohemi. Atë që bëjmë , më mirë ta bëjmë të rrëgullt (mirë) , për të mos

u penduar.

* Urrejtja nuk ndalet nga urrejtja , në asnjë kohë ; urrejtja pushon nga

dashuria : ky është ligji i përjetshëm.

* Kujdesi shpie në përjetshmëri , moskujdesi në vdekje ; të kujdesshmit nuk

vdesin kurrë , të pakujdesshmit janë si të vdekur.

* Nëse doni të arrini ndriçimin, nuk duhet të studioni mësime të panumërta.

Thellohuni vetëm të njëra . Cila ? Te dhembshuria e madhe . Kushdo që ka

shumë dhembshuri, ka të gjitha cilësitë e Budës në pëllëmbën e dorës.

* Më mirë të jesh endacak e të udhëtosh vetëm , sesa të mykesh në shoqërinë

e budallenjve.

* Lëviz nëpër botë duke festuar , kërcyer , kënduar , si një bletë ; shko

nga lulja në lule , vetëm duke provuar të gjitha eksperiencat , piqesh.

* Vdekja do jetë shumë e bukur nëse di të komunikosh me të. Është një
shpërbërje , bie prapë në burimin e qënies për tu çlodhur e për tu rinovuar

. Do të thotë , të zhdukesh në burimin e ekzistencës dhe të bashkohesh me

Zotin – dhe mund të rilindësh prapë , deri sa të bëhesh i Zgjuar.

* Për të parë atë që pak njerëz kanë parë duhet të shkoni aty ku pak kanë

qënë.

* Përgojuesi është i ngjashëm me atë që hedh pluhur kundër dikujt tjetër

kur era është në drejtim të tij;kështu pluhuri s’bën gjë tjetër veçse i

kthehet atij që e hodhi. I virtytshmi nuk mund të plagoset dhe dhimbja që

tjerët duan t’i shkaktojnë , bie
mbi vetë ato .

* Mos i beso asgjëje , s’ka rëndësi ku e ke dëgjuar ose kush e ka thënë ,

edhe sikur ta kem thënë unë , vetëm nëse është e pranueshme dhe e

kuptueshme për arsyen tënde.

* Kush nuk ka plagë në dorë mundet të prekë helmin me atë dorë : helmi nuk

penetron aty ku nuk ka plagë ; dhe nuk është mëkat (vepra) për ata që nuk e

ka mëkat.

* Mos i besoni shkrimeve të vjetra , mos besoni asgjë vetëm se populli juaj

i beson, ose sepse ju kanë detyruar t’i besoni që nga fëmijëria . Ndaj çdo

gjëje veproni me arsye ; pasi ta keni analizuar , nëse mendoni se është

mirë për të gjithë , atëherë besojeni , jetojeni , dhe ndihmoni fqinjin

tuaj ta përjetojë edhe ai vetë.

* Është më e rëndësishme të parandalosh që një kafshë të vuajë , sesa të

rrish ulur e të meditosh për të kqijat e Universit duke u lutur në

shoqërinë e priftërinjve.

* Njeriu duhet të shpëtojë veten me përpjekjet e veta , asnjë nuk mund të

bëjë për të , atë që ai duhet të bëjë për vete.

* Vdekja nuk duhet të kihet frikë nga të mënçurit.

* Vetëm virtyti garanton një Karma të mirë dhe virtyti më i lartë është

dhembshuria.

* Në të vërtetë kurrë , këtu poshtë (Bota materiale) , nuk mund të shuhen

urrejtjet me urrejtje.

* Me të njëjtën thjeshtësi që era çrrënjos një pemë të brishtë , tundimet

tërheqin atë që është në kërkim të kënaqësive , që është i pangopur

(lakmitar) , dembel dhe i dobët. Por , si era që nuk mund të lëkundë një

mal , asnjë tundim nuk lëkund të urtin , energjikun , të besueshmin që

jeton thjeshtë.

* Në këtë botë të gjithë do vdesim . Kujto , si mund të mbash armiqësi?

* Në këtë botë urrejtja nuk mund t’i japi fund urrejtjes . Vetëm dashuria

është e aftë ta shuajë atë . Ky është Ligji i Përjetshëm.

* Jemi ajo që mendojmë . Ajo që jemi është produkt i mendjes sonë . Çdo

fjalë ose vepër që lind nga ndonjë mendim i turbullt , ndiqet nga vuajtje ,

ashtu si rrota e karrocës që ndjek këmbët e demit.

* Mos mbivlerëso atë që ke marrë dhe mos lakmo tjetër : Ai që lakmon tjetër

nuk do arrijë paqen e mendjes.

* Kjo udhë Ariane me 8 rrugë, dmth : vizion i drejtë , qëllim i drejtë ,

fjalë e drejtë , veprim i drejtë , jetë e drejtë , përpjekje e drejtë ,

vëmëndje e drejtë, meditim i drejtë.

* Katër të vërtetat fisnike : të lindësh , të jetosh , të vdesësh , të

ringjallesh.

* Për të arritur gjetjen e thelbit tonë të vërtetë , duhet që më parë të

jetojmë të tështatë mëkatet . 36-Udhëtari , nëse nuk takon një shoqërues më

të mirë ose të ngjashëm me veten , azhdon i bindur vetëm : nuk bëhet

shoqëri me budallain .

* Ashtu si një shkëmb masiv nuk tundet nga era , ashtu edhe të mënçurit nuk

lëkunden mes fajsimeve dhe lavdrimeve.

* Uji kanalizon burimet , harkëtarët lakojnë shigjetat , marangozët

përkulin drurin , të mënçurit vetëbinden.

* Nuk kërkoj kompensim rilindjen në Qiell , por kërkoj të mirën e njerëzve

, kërkoj të ridrejtoj ata që kanë humbur dritën e tyre , ata që jetojnë në

errësirë dhe të zhduk nga bota të gjitha dhimbjet e vuajtjet.

* Ai që vesh rrobën e verdhë pa u pastruar , pa fituar dominimin e vetes e

pa kërkuar të vërtetën , është i padenjë për ta veshur atë.

* Mposht njëmijë herë , njëmijë burra në betejë : vetëm ai që mund veten

është luftëtari më i madh.

* Asgjë nuk është konstante, përveç ndryshimit.

* Nuk ka zjarr të barabartë me pasionin, ose peshkaqen me urrejtjen , as

kurth me çmendurinë , ose përrua me lakminë .

* Sipas një teorie matematike, ne duhet të takojmë shumë njerëz para se të

zgjedhim partnerin e përjetshëm. Sipas probabilitetit vetëm kështu ka më

shumë shanse për një çift të suksesshëm.This website was created for free with Own-Free-Website.com. Would you also like to have your own website?
Sign up for free