Kjo është e vërteta
Kurani eshte Univers i heshtur,ndersa Universi eshte Kurani qe flet!

13 hadithe te zgjedhura

13 HADITHE TE ZGJEDHURA TE PROFETIT MUHAMED (S.A.V.S.)PAQJA QOFTE MBI TE…
                   
                       BISMILAHI-RRAHMANI-RRAHIM

1-I derguari I ALLAHUT ka thene:Pastertia eshte gjysma e besimit,Namazi eshte drite e zemres,Sadaka(lemosha)eshte drite e zemres,Qendrueshmeria(sabri)eshte shkelqim kurse KUR’ANI eshte argument per ty ose kunder teje.Secili njeri gdhine,shpirtin e vet e shet,e blene ose e shkaterron.

2-Pejgamberi s.a.v.s. kaloi prane nje gruaje e cila qante mbi nje varr dhe tha:Frikesoju ALLAHUT dhe bej durim.Gruaja I tha:’’Largohu prej meje,sepse ty nuk te ka goditur e keqja ime’’.Ajo nuk e njihte te derguarin.Kur I treguan se ai ishte pejgamberi s.a.v.s. ajo shpejtoi deri te dera e shtepise se pejgamberit dhe pasi nuk e gjeti te dera,e hapi deren dhe tha:o i derguari I  ALLAHUT,Une ty nuk te kam njohur’’(Pejgamberi tha:DURIMI ESHTE NE GODITJEN E pare(SEPSE ATEHERE ESHTE ME E VESHTIRE)

3-I DEGUARI I ALLAHUT S.A.V.S. KA THENE:Nga ISLAMI i mire I nje njeriu eshte largimi nga ajo qe nuk I intereson.

4-I derguari I ALLAHUT S.A.V.S. Ka thene:vertet ALLAHU I madherishem ka thene:Kushdo qe tregon armiqesi ndaj mikut im, do t’i shpall lufte.Me asgje robi im nuk mund te me afrohet,por me ate me cfare Une e kam obliguar dhe vazhdimisht robi im me afrohet me vepra fakultative(nafile),ndersa une e simpatizoj(e dua),e kur e dua,dashuria e tij ndaj meje mbizoteron dhe te degjuarit e tij me te cilen degjon eshte vetem per mua;te pamurit e tij me te cilin sheh eshte vetem per mua;kemba e tij me te cilen ecen,ecen vetem per mua.I ketilli nese me kerkon dicka,do t’ia jap,e nese kerkon mbrojtje nga UNE,do ta mbroj ate’’.

5-I DERGUARI S.A.V.S. KA THENE:’’Ne 2 begati jane te mashtruar shumica e njerezve,e ato jane:shendeti dhe koha e lire’’.

6-E kam degjuar te derguarin e ALLAHUT s.a.v.s. duke thene:’’ALLAHU e ka ndare(bere meshiren 100 pjese)99 I ka mbajtur pere Vete,kurse(vetem)1 pjese e ka leshuar ne toke.Nga ajo nje pjese te gjitha krijesat meshirohen mes veti,sa qe edhe kafsha e ngre thundren(kemben)e saj nga I vogli I saj nga frika se mos e lendon’’.transmetim tjeter:Vertet ALLAHU I ka 100 meshira (rahmete),dhe vetem 1 prej tyre e ka leshur ne mes xhindeve,njerezve,kafsheve dhe insekteve.Dhe me ate meshire ne mes veti duhen dhe meshirohen dhe me te egersira e do te voglin e saj.PRA,DITEN E GJYKIMIT DO PLOTESOHET E GJITHE MESHIRA…

7-Me kapi I derguari s.a.v.s. per krahu dhe me tha:’’Jeto ne kete bote si te jesh I huaj apo udhetar’’.kurse vet OMERI r.a. thoshte:’’Kur te ngrysesh mos e prit mengjesin,kurse kur te gdhihesh mos e prit mbremjen.Ndersa je I shendoshe,pergatitu per semundje,kurse gjate jetes pergatitu per vdekje’’.

8-i DERGUARI I ALLAHUT S.A.V.S. KA THENE:’’Pranoni rekomandimin qe grave t’u beni mire!VERTET GRUAJA eshte krijuar nga brinja.Laku I brinjes eshte vlera e saj.Nese provon t’a drejtosh,do t’a thyesh,kurse nese e le c’fare eshte ajo mbetet e shtrember.Andaj pranoni rekomandimin e grave’’.

9-I Derguari I ALLAHUT S.A.V.S. ka thene:vertet me I dashuri tek une prej jush dhe me afer meje diten e gjykimit do te jete ai qe eshte me moral me  te larte.Me te urrejturit te une dhe me te larget prej meje,diten e gjykimit do te jene ata qe flasin shume,ata qe flasin me mendjemadhesi si dhe ata qe flasin me gojen plote.Shoket I thane:o I DERGUARI I ALLAHUT,ne I njohim ‘thartharet’(ata qe flasin shume)po kush jane mutefejhiket? PEJGAMBERI S.A.V.S. u pergjigj:MENDJEMEDHENJTE”.

10-PEJGAMBERI S.A.V.S. KA THENE:’’Kur zgjohet njeriu,te gjitha gjymtyret e tij I kthehen gjuhes duke I thene:’’kije frike ALLAHUT lidhur me ne,sepse ne jemi me ty.Nese ti je ne rruge te drejte,edhe ne jemi ne rruge te drejte,e nese ti lajthite edhe ne kemi lajthitur.

11-PEJGAMBERI S.A.V.S. KA THENE:’’SHPIFJA me e keqe eshte qe njeriu ta tregoje se ia kane pare syte ate qe nuk e kane pare.(kuptimi)qe njeriu te flase se ka pare (ne enderr) ate qe nuk e ka pare.

12-PEJGAMBERIs.a.v.s. ka thene:Vertet mallkimi I nje robi ndaj dickahit ngrihet ne qiell,e dyert e qiellit mbyllen nga ai,e pastaj mallkimi kthehet ne toke,por edhe dyert e tokes mbyllen nga ai.Pastaj mallkimi kthehet majtas e dathtas dhe pasi nuk gjen vendqendrim,kthehet nga I mallkuari,nese eshte I meritueshem,por nese nuk e meriton mallkimin atehere I kthehet mallkuesit’’.

13-PEJGAMBERI S.A.V.S. KA THENE:’’ALLAHU e ka krijuar pluhurin te shtunen,malet te dielen,drurin e ka krijuar te henen,qortimin e ka krijuar te marten,driten e ka krijuar te merkurren,kurse te enjten I ka shperndare kafshet e ADEMIN S.A.V.S. e krijoi pas ikindise diten e premte ne fund te krijimit.
 
                                                     This website was created for free with Own-Free-Website.com. Would you also like to have your own website?
Sign up for free