Kjo është e vërteta
Kurani eshte Univers i heshtur,ndersa Universi eshte Kurani qe flet!

Njeriu eshte sa vepron ne kohe

Njeriu eshte aq sa e shfrytezon diten e tij,jeten apo kohen e tij.Pra, njeriu nuk matet me numer ditesh te jetuara, por me numer ditesh te shfrytezuara.Thene ndryshe,te gjithe objektivat e tij, qellimet,aspiratat,veprimtaria dhe dinamizmi i tij vleresohen nag niveli i intensitetit te bashkeveprimit efikas dhe te sakte me kohen sepse te gjitha keto veprojne dhe marrin vlere ne kohe.Sakaq,shume njerez qe kane jetuar pak vite numerike por i kane shfrytezuar  intensivisht  dhe sakte ato, kane arritur te jetojne me shume se ata qe kane jetuar shume vite por te zhveshur nga dinamizmi i duhur.Profeti a.s , vleren e njeriut te mire e mat me nivelin e intensitetit te bashkeveprimit me ditet e shumta te jetuara prej tij.Njeriu me i mire eshte ai qe jeton gjate duke punuar pune te mira.Kur profeti a.s eshte pyetur nese lejohet te kerkohet vdekja, eshte pergjigjur negativisht per te vetmen arsye, sepse nje dite me shume eshte nje mundesi per tiu afruar meshires se Allahut me shume dhe per tiu larguar ndeshkimit te tij.
This website was created for free with Own-Free-Website.com. Would you also like to have your own website?
Sign up for free