Kjo është e vërteta
Kurani eshte Univers i heshtur,ndersa Universi eshte Kurani qe flet!

Per Moralin

Në çdo bestytni të mençurit shkojnë pas budallenjve.
Bekoni

Bestytnia është poezia e jetës.
Gëte

Nuk ka bestytni, që nuk ka lindur nga ndonjë nevojë.
A.Grafi

Më trim e më i fortë është ai që lufton kundër padrejtësisë, sesa ai që bën padrejtësinë.
Barleti

Drejtësia është e vërteta në aksion.
Zkuberti

Lehtë është të jesh i mirë, vështirë është të jesh i drejtë.
Hygo

Ku ka gjyqe, ka edhe padrejtësi.
Gorki

E drejta s'mund të jetë kurrë e të dy palëve, ajo i përket vetëm njërës.
Eskili

Sulmuesi nuk është gjithmonë fajtor, kurse viktima nuk është gjithmonë e pafajshme.
Shulci

Kur diskutoj me veten time çdoherë kam të drejtë.
Hasheku

Të mos ishin njerëzit e këqinj, nuk do të ishin gjykatësit e mirë.
Dikensi

Asgjë nuk është më banale se padrejtësia dhe vuajtja.
Cankari

Nuk mund të jesh i drejtë nëse nuk je i njerëzishëm.
Vonenargu

Kush bën keq është më fatkeq se ai që e pëson.
Demokriti

Nëse diçka është e drejtë, do kryer pa marrë parasysh arsyet e shumta për të hequr dorë nga kryerja e saj.
M.Kyri

Dashuria dhe urrejtja ia ndryshojnë fytyrën drejtësisë.
Paskali

Sharjet janë argument për ata që nuk kanë të drejtë.
Ruso

Asgjë nuk e lind më shumë dyshimin se kur dimë për një gjë pak.
Bekoni

Dyshimi është mjegull që i mbulon shpesh pamjet e bukura.
Ditrih

Dyshimi është çlodhja e intelektit.
Montenji

Edukimi më i mirë dhe më i dobishëm është ai që i japim vetvetes.
Montenji

As edukimi më i mirë në botë nuk të mbron nga pasionet e këqija.
Zhidi

Me edukatën e vet njeriu mund të ngrihet apo të poshtërohet.
Uatsjajana

Njeriu është krijesa më e shkëlqyeshme, prandaj edhe edukata duhet ta formojë në tërësinë e qenies së tij, ta përgatisë për jetën e përditshme, të përhershme.
Komenski

Çdo njeri i paedukuar është karrikaturë e vetvetes.
Shlegeli

Kur prindërit janë të edukuar mirë atëhere edhe fëmijët mund të lindin të edukuar.
Gëte

Edukimi i zhvillon aftësitë, por nuk i krijon ato.
Volteri

Njeriu i paedukuar njihet në çastin kur e nderojnë, ndërsa i edukuari atëhere kur nuk nderohet.
Montenji


As armiku më i madh nuk mund të sjellë më shumë dëm se edukata, e cila gjithë jetën merret si foshnjë.
Aristoteli


Dy të parët deputetë të popullit janë nënlokja dhe mësuesi.
Hygo


Qëllimi i edukatës është që trupit dhe shpirtit t'u japë tërë bukurinë dhe tërësinë që mund të kenë.
Platoni


Mirësjellja e njeriut të edukuar s'kushton asgjë, e me të blihet çdo gjë.
Montenji

Kush mbjell grurë, mendon për një vit; kush mbjell pemë, mendon për dhjetë vjet; kush edukon fëmijë mendon për njëmijë e më shumë vjet.
Kineze

I miri s'vdes kurrë.
Shqipe

Më mirë të bësh mirë e të flasin për ty keq, se sa të bësh keq e të flasin për mirë.
Veqilharxhi

Përsa i përket të keqes, kundër saj duhet luftuar, or vëlla. Përndryshe, kush e duron, ai e meriton.
H.Sulejmani

Ai që bën vepër të mirë le të heshtë, ai i cili e pranon le të flasë.
Seneka

Në botë do të bëheshin më pak të këqija, sikur e keqja të mos bëhej në emër të së mirës.
Petëfi

Në qoftë se bëni mirë, bëni për vete; në qoftë se bëni keq, ia bëni vetes.
Gandi

Ai që është i mirë në punë të këqija, i mirë është edhe në punë të mira.
Haksli

Dëshiroj të dini cilat janë tri të këqijat më të mëdha për njeriun? Ja, shkurtimisht: gruaja, zjarri dhe vërshimi.
Latine

Njeriu nuk është as engjëll. Fatkeqësia është se ai që dëshiron të bëhet engjëll rëndomë bëhet djall.
Paskali

Njeriu shpesh është i mirë vetëm se nuk ka rast të bëhet keqbërës.
Petëfi

Liria nuk zgjidhet mes të mirës dhe të keqes, ajo e shkatërron të keqen.
Paveze

Ashtu si s'mund të ketë hije pa dritë, ashtu s'mund të ketë të mirë pa të keqe.
Myse

Një e keqe bëhet ende më e keqe po të mbrohet.
Ovidi

Thuaje të vërtetën edhe në qoftë se ajo që flet nuk shkon në interesin tënd.
Muhameti

Kush kërkon të vërtetën duhet të dijë ta paraqesë.
Kineze

Duhen shumë lopata për të varrosur të vërtetën.
Gandi

Dëshmitari im kryesor që flas të vërtetën është varfëria ime.
Sokrati

Njeriu kërkon të vërtetën për ta fshehur edhe më thellë.
Leci

Eshtë vetëm një gjë që përsëritet gjithmonë dhe çdoherë është e re dhe e frutshme, kjo është e vërteta.
Lakorderi

E vërteta bëhet dogmë në çastin kur diskutojmë për të.
Çestertoni

Endrrat i kemi sepse pa to nuk do të mund të paraqesim të vërtetën.
Remarku

E vërteta që mësohet në mëngjes, në mbrëmje mund të vdesë.
Konjuçi

E vërteta gjendet diku ndërmjet të mirës dhe të keqes.
Shekspiri

E vërteta ekziston, vetëm gënjeshtra trillohet.
Braku

E vërteta ështe një, por njerëzit e quajnë me emra të ndryshëm.
Tagora

E vërteta më e hidhur është më e mirë se mashtrimi më i ëmbël.
Bjelinski

Kush dëshiron të mbrojë të pavërtetën ka arsye të veprojë i qetë dhe me sjellje "njerëzore", por kush e di se e vërteta është në anën e tij, duhet të veprojë ashpër, pa miklime.
Gëte

Më e mirë është gënjeshtra se sa hiçi.
Fadajevi

Natyra nuk e duron gënjeshtrën.
Karlaji

Edhe e vërteta tingëllon hidhur, kur del nga goja e një gënjeshtari.
Tagora

Gënjeshtrat janë aq pjellore, saqë vetëm nga njera lindin një mijë të tjera.
Gordoni

Vetëm femrat dhe mjekët e dinë sa e nevojshme është gënjeshtra.
Fransi

Çdokë mund ta gënjesh, por stomakun kurrsesi.
Seneka

Mos u pajto me gënjeshtrën, as atëherë kur të detyron shteti.
Ajnshtajni

Laritja është ushqim i veseve.
Latine

Fjalimi laritës ke helmin e vet.
Publie Sir

Laritësi gjithmonë duhet të jetë i disponuar mirë.
Bonoparti

Ai që nuk di të dashurojë, duhet mësuar të laritet.
Gëte

Laritësi është një gjuetar, laku i tij është lajka, në këtë lak nuk bie njeriu, por ata që janë mendjezogj
Solomoni

Ta dimë se gjithë laritësit jetojnë me harxhimet e atyre që i dëgjojnë.
La Fonteni

Mënyra më e sigurt se do të mashtrohesh është, kur beson se je më dhelpërak se të tjerët.
La Roshfuko

E kundërta e të vërtetës nuk është vetëm gënjeshtra, por edhe mashtrimi.
Elohu

Nëse më mashtron një herë, atëhere ti je fajtor, por nëse më mashtron edhe për herë të dytë, atëhere vetë jam fajtor.
Arabe

Të mashtrosh mashtruesin, kjo është kënaqësi e dyfishtë.
La Fonteni

Pa mashtrimin njerëzimi do të vdiste nga mërzia e pikëllimi.
Fransi

Mund të mashtrosh një njeri të vetëm, por gjithë botën nuk e mashtron dot.
La Roshfuko

Lehtë na mashtrojnë ata që i duam.
Molieri

Ai që mashtrohet më lehtë, dorëzohet.
Plutarku

Paragjykimi është fëmija e padijes.
Hazliti

Mjegulla e paragjykimeve ka mbuluar qiellin e së vërtetës.
Sartri

Të gjith njerëzit kanë anën e vet të dobët: paragjykimet.
Lambi

Paragjykimi është mur nga i cili të gjitha kokat kthehen të përgjakura.
Nestroji

Paragjykimi nuk duhet të gjendet në kokat e atyre që janë të ftuar të luftojnë bestytnitë e të tjerëve.
Xhonsoni

Lufta për çlirimin e njeriut nuk është asgjë tjetër veçse lufta për çlirim nga paragjykimet.
Kërlezha

Aktgjykimi mund të ndryshojë, paragjykimi jo.
M.Ebner-Eshenhabu

Të drejtët premtojnë pak e veprojnë shumë, ndërsa të këqijtë premtojnë shumë e nuk bëjnë asgjë.
Talmudi

Një arë argumentash vlen më shumë se një shtet premtimesh.
Orveli

Ai që premton me vështirësi, në mënyrën më besnike i plotëson premtimet e veta.
Ruso

Pa respekt nuk ka dashuri të vërtetë.
Kanti

Kush është i prirur të humbë lehtë respektin ndaj të tjerëve, ai para së gjithash nuk respekton veten.
Bjelinski

Duhet të jetosh në mënyrë të tillë që të mund të respektosh veten.
Gorki

Të jesh i sinqertë është rol i vështirë i njeriut.
Gorki

Pak sinqeritet është gjë e rrezikshme, kurse shumë është fatale.
Uajldi

Njerëzit falin çdo gjë veç sinqeritetit.
Matoshi

Të dobëtit nuk mund të jenë të sinqertë.
La Bryeri

Eshtë rrezik të jesh i sinqertë, në qoftë se nuk je budalla.
Uajldi

Mos ia hap zemrën çdo njeriu.
Kempiski

Bëhu gjithmonë i gatshëm të thuash atë që mendon, sepse edhe njeriu i poshtër do të të shmanget.
BlejkiThis website was created for free with Own-Free-Website.com. Would you also like to have your own website?
Sign up for free