Kjo është e vërteta
Kurani eshte Univers i heshtur,ndersa Universi eshte Kurani qe flet!

Zeri yt

Dy të moshuar , pas 40 vjetësh bashkëjetesë të shenjtë dhe të vërtetë , njiheshin mjaft mirë me njëri - tjetrin , por atë
 
mëngjes midis tyre pati një keqkuptim .
 
Gjyshi ishte një burrë i qeshur , mjaft spontan , reagonte instiktivisht dhe ishte i nxituar kur fliste .
 
Gjyshja ishte mjaft e durueshme , dhe reagimet e saj ishin gjithmonë të qeta .
 
Cdo " sulmi "me fjalë ajo i përgjigjej me heshtjen e saj .
 
Të dy të moshuarit pjesën më të madhe të javës e kalonin vetëm , për shkak se tre fëmijët e tyre i kishin të martuar , nuk
 
jetonin në të njëjtin qytet , dhe vinin gjithmonë në fundjavë .
 
Ishte ditë e mërkurë kur debati filloi që në orët e para të mëngjesit .
 
Në orarin e ngrënies së mëngjesit mbizotëronte një heshtje e madhe , dhe i vetmi tingull që mbushte shtëpinë ishte
 
volumi i televizorit .
 
 
Gjyshi rrinte i ulur në kolltuk dhe prej instiktit herë pas here fliste , ndërsa gjyshja me heshtjen e saj rrinte në qetësi
 
.Kështu gjyshi mendoi një mënyrë për ta bërë për të folur , por pa dashur të fillonte debat prapë me gjyshen .
 
Kështu kur filloi të errej , gjyshi filloi duke kërkuar nëpër sirtarë dhe duke hedhur të gjitha ndërresat mbi krevat .
 
Gjyshja e pyet : Cfarë je duke bërë, çfarë kërkon ?
 
Dhe ai i përgjigjet : E gjeta , ...zërin tënd !
 
Zëri është dhuratë , mos i lejojmë problemet të na vjedhin mundësinë e mrekullueshme që na jep
komunikimi...
Heshtja është si i ftohti që na depërton në shpirt !!


This website was created for free with Own-Free-Website.com. Would you also like to have your own website?
Sign up for free