Kjo është e vërteta
Kurani eshte Univers i heshtur,ndersa Universi eshte Kurani qe flet!

Kur'ani përmëndet në Bibël

Fjala e pare qe iu tha Profetit Muhamed a.s nga All-llahu permes engjellit Xhibril ishte fjala "Lexo", Suren 96: 1-5. Muhammedi a.s, duke qene se nuk dinte, iu pergjigj: "Une nuk mundem te lexoj".

Kjo shpallje e pare e Zotit profetizohet edhe ne Isajan 29:12:" Dhe libri do t'i jepet atij qe nuk eshte i mesuar me fjalet,Lexoje kete: Vetem ty te lutem dhe ai do te thote: Une nuk jam i mesuar.


Rradha e revelacioneve te bera nga Allahu nuk perputhet me rradhitjen e tyre ne Kur'an. Me fjale te tjera shpallja e pare nuk jepet ne faqen e pare dhe shpallja e fundit nuk jepet ne faqen e fundit. Menyra e rradhitjes sa ketyre shpalljeve na Kur'an eshte vendosur nga Allahu dhe kjo jepet madje edhe ne Isaja 28:10-11 :

"Pasi ai duhet te jete mendimi mbi mendimin, mendimi mbi mendim; rreshti mbi rresht.Pak ketu e pak atje: me buze te dridhura e me nje gjuhe te huaj ai do tu drejtohet njerezve." Gjuha e huaj ka ketu kuptimin e nje te foluri tjeter qe nuk eshte as Hebraisht e as aremaike, por arabishtja.


"Ndaj une do tu jap njerezve nje gjuhe te paster qe ata te mund t'i drejtohen Perendise me nje ze dhe ti sherbejne Atij te bashkuar".Zefania 3-9


Keshtu pra e verteta Zotit ne nje gjuhe unike ne gjuhen Arabe e cila eshte gjuha me e pasur nga ana e fjalorit mbi 12.000.000 fjale.Myslimanet ne tere boten i drejtohen Zotit, i thone Lutjet dhe sherbesat fetare vetem ne nje gjuhe, ne arabisht.
This website was created for free with Own-Free-Website.com. Would you also like to have your own website?
Sign up for free