Kjo është e vërteta
Kurani eshte Univers i heshtur,ndersa Universi eshte Kurani qe flet!

Korrupsioni politik

.Pyet nje djale babane e tij:
- Cfare kuptimi ka korrupsion poltik .
I pergjigjet i ati:- nuk ta shpjegoj dot sepse eshte e veshtire per moshen tende , por une do ti afrohem ceshtjes...Une kam shpenzimet qe keshtu te themi qe jam "thesari i shtetit " ;
nena jote rregullon ceshtjet ne shtepi , qe keshtu po e quajme ate " qeveria" ;
ti je nen urdherat e nenes prandaj po te quajme " populli";
dhe vellai yt i vogel qe eshte shpresa jone po e quajme " e ardhmja" ;
kurse sherbetoren qe kemi dhe jeton mbrapa nesh po e quajme"forcat punetore"..shko tani bir dhe mendo sesi mund te arrish ne perfundim...
Por naten djali nuk mund te flinte , dhe u ngrit nga gjumi i sikletosur , degjon zerin e vellait te vogel qe qante dhe e gjeti ate te zhytur ne papastertine e panolineve..shkoi qe ti thoshte te emes dhe e gjeti ate duke fjetur ne gjumin me te thelle dhe nuk zgjohej, dhe u habit kur pa qe i ati nuk ishte prane te emes..! ..doli te kerkonte te atin , dhe kur pa permes vrimes se deres se sherbetores , e gjeti te atin me ate..Ne diten tjeter , i thote djali te atit:
- E sigurte baba qe e kuptova " korrupsionin politik".....
I thote i ati:- dhe cfare mesove?..
Ia kthen djali:- Kur argetohet " thesari " me " forcat punetore " , dhe " qeveria " eshte ne gjumin me te thelle atehere behet " populli " i shqetesuar, i bllokuar ,i lene pas dore plotesisht dhe behet e " ardhmja " e zhytur ne papasterti.
This website was created for free with Own-Free-Website.com. Would you also like to have your own website?
Sign up for free