Kjo është e vërteta
Kurani eshte Univers i heshtur,ndersa Universi eshte Kurani qe flet!

PËR ATDHEUN, DURIMIN, POPULLIN, LUFTËN, LIRINË

Kush ka vdekur për atdhe, nuk ka vdekur por ka le.
Shqipe

Jetoni për Shqipëri dhe vdisni për të.
N.Frashëri

Dashuria për atdheun është topi që shkatërron kalatë më të forta dhe kalaja që mund t'u qëndrojë topave më të fortë.
S.Frashëri

Nuk vlen asgjë të dashurosh, nëse vajtimi i vendit tënd nuk prek zemrën tënde.
Elyari

Mos pyet se ç'do të bëjë atdheu për ty, pyet me gëzim ç'mund të bësh ti për të.
Kenedi

Më mirë të jetosh keq ne atdhe, se sa mirë e në vend të huaj.
Indiane

Një dimër në atdhe është më i ëmbël se njëqind pranvera në dhe të huaj.
Greke

Në qoftë se dëshironi ta njihni dhe ta doni atdheun tuaj, shkoni në të huajin.
Berne

Nuk e braktis atdheu njerinë, por njeriu atdheun.
Bloku

Është kënaqësi dhe nder të vdesësh për atdhe! Edhe më kënaqësi është të jetosh për të.
Horaci

Edhe më i merituari i ka më shumë borxh atdheut, sesa atdheu atij.
Burkhardi

Kush nuk i takon atdheut të vet, nuk i takon as njerëzimit.
Bjelinski

Atdheu është si familja: vlerën ia njohim vetëm atëherë kur e humbim.
Floberi

Nuk jam i sigurt se a mund t'i dua në jetë dy gra, por jam i sigurt se nuk mund t'i dua dy atdhe.
Stendali

Tymi në atdhe është më i mirë, se sa zjarri në dhe të huaj.
Greke

Njeriu nuk lind për veten e vet, por për atdheun.
Ciceroni

O, kurrë mos u lodh për ndihmën që i jep atdheut.
Euripidi

Të vdesësh për atdhe, kjo është punë mbretërish.
Volteri

Nuk ka këshillë më të keqe nga ajo që të shtyn të mohosh kombin tënd.
N.VeqilharxhiPËR DURIMIN

Durimi është nëna e të mirës.
Servantesi

Kush nuk është i gatshëm të durojë, të mos lindë me gëzim.
Shopenhaueri

Sa të varfër janë ata që s'kanë durim.
Shekspiri

Njeriu pa durim është si llampa pa vajguri.
Segovin

Të gjithë ne kemi fuqi të mjaftueshme t'i durojmë problemet e huaja.
Beketi

Megjithatë, ekziston kufiri kur durimi pushon së qënuri virtyt.
Burke

Durimi është shkathtësia e të shpresuarit.
Vovenargu

Vjen dita.
Homeri


PËR LIRINË

Liria është thelbi i shpirtit dhe i mendjes; aty ku s'ka liri, mendja dhe shpirti thahen si bima pa ujë.
S.Frashëri

Te liria s'arrihet nëpër lule po nëpër vuajtje e mundime të gjata.
Qosja

Liria njerëzore nuk është vetëm çështje private, por ajo nuk është asgjë nëse nuk është edhe çështje private.
Markuzeu

Liria është frut që duhet vjelur përditë, ndryshe kalbet.
Filipsi

Për dashuri jap jetën, për liri jap dashurinë.
Petëfi

Paqja nuk mund të ruhet kur disa janë të skllavëruar, e disa të lirë .
Kanti

Skllavëria më e madhe është të mos kesh liri, e të mos konsiderohesh i lirë.
Gëte

Në qoftë se edhe një mijë herë biesh, provo të ngrihesh edhe një herë.
Lao Ce

Jam betuar në altarin e Perëndisë se do të jem armik i çdo lloj tiranie.
Uashingtoni

Më parë do vdekur në këmbë, se sa të jetojmë në gjunjë.
Ruzvelti


PËR LUFTËN

Lufta nuk evitohet në qoftë se nuk evitohen mendimet për luftën.
Bjemsoni

Lufta është e keqe dhe kushdo që thotë të kundërtën, është gënjeshtar.
Heminguei

Nuk ka veprim më jorentabël se lufta.
Çerçilli

Paqja është koha kur djemtë varrosin etërit, kurse lufta kur etërit varrosin djemtë.
Herodoti

Më mirë është të luftosh dhe ta humbësh betejën, se sa të mos luftosh asnjëherë.
Hegeli

Për njeriun mund të mos ketë rrugëdalje në histori, për popullin rrugëdalje ka gjithmonë.
Qosja,

Njerëzit vdesin, populli është i pavdekshëm.
Xoxa


PËR POPULLIN

Perëndia s'do ta ndryshojë dot gjendjen e vështirë të një populli përderisa ai popull të mos ndryshojë vetveten.
Kurani

Populli është i madh kur jep njerëz të mëdhenj.
Duhameli

Populli, gjithsesi, është më i madh se Zoti.
Ataturku

Kombi që humb vetëdijen për të kalurën e tij, gradualisht humb edhe "veten" e tij.
Kundem

Populli është themeli i shtetit; sa më i fortë të jetë themeli, aq më shumë qëndron godina.
S.Frashëri

E dua aq shumë popullin tim saqë mund të jem nacionalist.
Kamy

Heshtja e popullit është vërejtje për mbretin.
Mirabo

Zemra e një burrështeti duhet të jetë në kokë.
Bondparti

Udhëheqësi nuk duhet të vrasë tigrin me duar, ai duhet të gjejë mjete për ta mbytur atë.
Konfuçi

Kur mbretin e ha lëkura, populli patjetër duhet të kruhet.
Hajne

Atje ku nuk ka dele edhe dhia quhet princeshë.
Gandi

Po ta marrë mbreti një vezë nga fshatari, ministrat e tij do të rrëmbejnë të gjitha pulat e katundit.
Saadi

Më shumë vlen një armatë gomarësh me luanin në krye, se sa një armatë luajsh me gomarin në krye.
Bonaparti

Ku nuk ka tigër edhe lepuri mund të bëhet sundimtar.
Konfuçi

Duhet t'i frkësohemi atij, të cilit i frikësohen njerëzit.
Lao Ce

Mbi ujkun e ngordhur edhe delet kërcejnë.
Servantesi

Dhjetë dervishë të varfër në një qilim flejnë për bukuri, kurse dy mbretër nuk i ze një mbretëri.
Saadi

This website was created for free with Own-Free-Website.com. Would you also like to have your own website?
Sign up for free