Kjo është e vërteta
Kurani eshte Univers i heshtur,ndersa Universi eshte Kurani qe flet!

Të keqit i mjafton e keqja e vet.

Të keqit i mjafton e keqja e vet !
Tregohet se nje nga besimtaret e devotshem qendronte prane nje mbreti dhe e keshillonte gjithnje:’’Beji mire bamiresit per shkak te miresise se tij,ndersa te keqit i mjafton e keqja e vet’’.Per shkak te afersise qe kishte me mbretin,nje nga oborrtaret e kishte zili dhe vendosi t’i ngreje kurth qe ta vrisnin.Shkoi tek Mbreti dhe i tha se filani(per besimtarin e devotshem)thote se goja jote mban ere,prandaj ai mban doren para hundes kur eshte prane teje.Mbreti e urdheroi te largohej deri sa te vertetonte fjalen e tij.Me pas,oborrtari ziliqar doli dhe ftoi besimtarin e devotshem per darke ne shtepi,per ti dhene per te ngrene gjelle te ndryshme dhe hudhra.Pasi mbaroi dreken,besimtari e thirri mbretin dhe ai vajti.Kur u afrua tek mbreti,vuri doren para gojes dhe hundes,qe mbreti te mos ndiente eren e hudhrave dhe i dha keshillen e zakonshme:’’Beji mire bamiresit per shkak te miresise se tij,ndersa te keqit i mjafton e keqja e vet.’’Kur pa qe ai vuri doren para gojes,mbreti tha me vete:’’Shoh se oborrtari paska te drejte.’’Atehere,ai shkroi nje leter me doren e vet.Zakonisht,ai shkruante me doren e vet vetem letra per te dhene shperblime,por kesaj radhe,ai i shkroi njerit prej vartesve te vet qe,kur t’i shkonte ajo leter,korrierin e saj ta egzekutonte dhe t’ia dergonte atij.Besimtari i devotshem doli nga mbreti me letren ne dore dhe rruges takoi oborrtarin ziliqar,i cili e pyeti se c’kishte ne dore.Besimtari i tha se kishte nje leter te mbretit si shperblim.Atehere,oborrtari iu lut t’ia jepte atij letren dhe besimtari ia dha.Kur shkoi tek vartesi i mbretit,ky i fundit e hapi letren dhe i tha se aty urdherohej ta egzekutonte.Oborrtari i frikesuar tha:’’Prit se ka ndodhur nje keqkuptim ! Lerme te shkoj te mbreti qe ta shikoje edhe njehere urdherin !’’ Xhelati i tha se urdheri i mbretit nuk mund te rishikohet,keshtu qe e kreu urdherin dhe ia dergoi porosine mbretit.Si zakonisht,besimtari shkoi tek Mbreti dhe i dha keshillen e perhershme.Mbreti u habit dhe i tha:’’Cfare bere me letren time ?’’Besimtari i devotshem i tha se kishte takuar oborrtarin tjeter,i cili i kishte kerkuar letren dhe ky ia kishte dhuruar.Mbreti i tha:”Ky oborrtar me ka thene se ti pretendon se goja ime vjen ere !” Besimtari iu pergjigj se nuk e kishte thene nje gje te tille.”Po perse e vure doren para gojes dhe hundes kur fole me mua ?”-e pyeti Mbreti.”Sepse oborrtari me kishte dhene per te ngrene hudhra dhe nuk doja qe te shqetesoheshe duke ndier eren e tyre”-iu pergjigj besimtari.Atehere,mbreti tha:”Kishe te drejte ! Kthehu ne vendin tend se te keqit i mjafton e keqja e vet”.
 
Shihni vellezer dhe motra,se sa e keqe eshte smira dhe ku te con ajo.
Profeti Muhamed a.s ka thene:”Mos ia ki me te keq vellait tend,sepse Allahu ate do ta shpetoje dhe ty do te te sprovoje”.

This website was created for free with Own-Free-Website.com. Would you also like to have your own website?
Sign up for free