Kjo është e vërteta
Kurani eshte Univers i heshtur,ndersa Universi eshte Kurani qe flet!

Për heshtjen !

Mendime Të Arta Për Heshtjen!
 
    Paaftësia për të heshtur paraqet një nga dështimet më të mëdha të njerëzimit.
    Walter Bagehot (1826 – 1877); Ekonomist dhe kritik anglez
 
    Është shumë më fisnike t’i shmangesh situatave të pakëndshme përmes heshtjes sesa t’i tejkalosh ato përmes grindjes.
    Francis Beaumont (1584 – 1616); Dramaturg anglez
 
    Heshtja është një nga argumentet më të vështira për t’u përgënjeshtruar.
    Josh Billings (1815 – 1885); Humorist dhe ligjërues amerikan
 
    Ekzistojnë momente kur heshtja jehon më fuqishëm se çdo gjë tjetër.
    Leroy Brownlow (1914 – 2002); Krijues, publicist dhe shkrimtar amerikan
 
    Heshtja është elementi me anë të të cilit gjërat e mrekullueshme e formësojnë vetveten!
    Thomas Carlyle (1795 – 1881); Filozof dhe shkrimtar skocez
 
    Nuk është mirë të heshtim nëse jemi të mençur, por nëse nuk jemi aq të mençur, atëherë më mirë është të heshtim.
    Charles Caleb Colton (1780 – 1832); Sportist dhe shkrimtar anglez
 
    Nëse nuk thoni asgjë, atëherë nuk do t’ju lusin ti përsëritni fjalët tuaja edhe njëherë.
    Calvin Coolidge (1872 – 1933); Presidenti i tridhjetë i Shteteve të Bashkuara të Amerikës
 
    Heshtja është nëna e së vërtetës.
    Benjamin Disraeli (1804 – 1881); Burrështetas dhe kryeministër anglez
 
    Mos e prekni flautin gjersa daullet dëgjohen vërdallë; kur budallenjtë flasin, të mençurit duhet të heshtin.
    Johann Gottfried Von Herder (1744 – 1803); Kritik dhe poet gjerman
 
    Personi i cili nuk e kupton heshtjen tuaj, ka gjasa që të mos i kuptojë as fjalët tuaja.
    Elbert Hubbard (1856 – 1915); Shkrimtar dhe publicist amerikan
 
    Nuk është ide aq e keqe që kohë pas kohe të heshtim edhe pse jemi të vetëdijshëm për çka po flasim.
    Kin Hubbard (1868 – 1930); Humorist dhe gazetar amerikan
 
    Fjala e pathënë nuk e lëndon askënd.
    Lajos Kossuth (1802 – 1894); Burrështetas hungarez
 
    Fjalët mund të thumbojnë jashtëzakonisht shumë, por vetëm heshtja mund të ta thyejë zemrën.
    Phyllis McGinley (1905 – 1978); Poeteshë dhe shkrimtare amerikane
 
    Unë personalisht preferoj: të lexoj, të dëgjoj muzikë dhe të hesht.
    Dame Edith Sitwell (1887 – 1964); Poeteshë angleze
 
    Ai kishte sulme të kohëpaskohshme të heshtjes të cilat e bënin bashkëbisedimin me të jashtëzakonisht të këndshëm.
    Sydney Smith (1771 – 1845); Shkrimtar dhe klerik anglez
 
    Ai dinte ta gjente atë moment të përsosur psikologjik kur nuk duhej të thoshte asgjë.
    Oscar Wilde (1854 – 1900); Krijues dhe shkrimtar anglez

This website was created for free with Own-Free-Website.com. Would you also like to have your own website?
Sign up for free