Kjo është e vërteta
Kurani eshte Univers i heshtur,ndersa Universi eshte Kurani qe flet!

hadithe aktuale

I Dërguari i Allahut s.a.v.s ka thënë:
“Para Kiametit do të paraqiten shumë vrasje, por jo vrasje të pa besimtarëve, por vrasje mes pasuesve të mi, kështu që personi do ta takojë vëllanë e vet dhe do ta vras. Nga shumica e njerëzve në atë kohë do të ngrihet mendja, do të pasohen ata që janë mendjelehtë dhe shumica do të mendojnë se janë në të drejtë, ndërsa ata nuk do të jenë në të drejtën!”.

(Ibn Maxhe, Ahmed, El-Bezzar, Ebu Ja’la i Ibn ebi Shejbe )

Do vi nje kohe e tille qe...
Ne mesin tuaj do te dale nje grup qe do te nenvlersoje namazet e tyre prane namazit tuaj, agjerimet e tyre prane agjerimit tuaj dhe punet e tuaja te tjera prane puneve te tyre. Ata lexojne Kur'an, por leximi i tyre nuk u ben dobi. Ata dalin nga feja ashtu sic del shigjeta prej harkut.

Profeti (a.s.) ka thene: "Se shpejti do te vije koha kur drejtex jush do te sulmojne popuj sikur sulmojne bishat e uritura drejt ushqimit te vet. E pyeten: "A eshte kjo per shkak te asaj se do te jemi pak, o i Derguari i Allahut?" Ai tha: "Jo, ju do te jeni te shumte, por atehere do te jeni te pavlere si shkuma e detit. Allahu do te nxjerre nga zemrat e armiqve tuaj friken nga ju, kurse ne zemrat tuaja do te ve dobesine C'eshte dobesia, o i Derguari i Allahut? "Dashuria ndaj dynjase dhe frika nga vdekja" tha ai.

"Ju jetoni ne nje kohe, qe nese njeri prej jush heq dore prej gjerave me te cilat eshte urdheruar, do te shkaterrohet. Pastaj do te vije nje kohe, qe nese njeri prej jush kryen vetem nje te dhjeten e asaj qe eshte urdheruar, do te shpetoje."(tirmidhiu,Fiten 79/2267)

"Do vije nje kohe, qe nuk do te kete gje me te rendesishme se keto tri gjera: para hallall, nje vella qe do te shoqerohet perzemerisht, dhe nje sunnet me te cilin do veprohet." (Hej-semi,I.172)

"Do te vije nje kohe, qe njeriu nuk do te shikoje (nuk do ti interesoje) se ne cmenyre ka fituar pasurine e tij, hallall apo haram...?" (Buhari, Sihr;7)

"Sipas Ebu Said El-Hudri transmetohet se i Derguari i Allahut(xh.sh) ka thene: "Ne mesin tuaj do te dale nje grup qe do te nenvlersoje namazet e tyre prane namazit tuaj, agjerimet e tyre prane agjerimit tuaj dhe punet e tuaja te tjera prane puneve te tyre. Ata lexojne Kuran, por leximi i tyre nuk u ben dobi. Ata dalin nga feja ashtu sic del shigjeta prej harkut." (Buhariu, Fedailu'l-Kur'an,36)

"Vaji halli per njerezit, intriga e te cileve po afrohet shume. Njerezit ne mengjes gdhijne besimtare, ndersa ne mbremje behen jobesimtare. Fene e tyre e nderrojne me interesat e kesaj bote. Ja pra, ata te cilet kane mbetur te qendrueshem ne fene e tyre jane si ata qe ne duart e tyre mbajne prush. {(Ahmetb. Hanabel, Musned, II.390; Per me teper shih. Muslim,Iman 186; Tirmidhiu, Fiten 30,(2196)}

"Do te vije nje kohe, qe te gjithe njerezit do te punojne me kamate (fajde). Madje edhe ata te cilet ruhen prej saj do te mbeten te ndikuar nga ajo." (Nesai, Sihr 2; Ibni Maxhe, Tixharat 58; Ibni Hanbel, Musned,IV.494; Bejhaki,Sunen,IV.275)

"Do te vije nje kohe e tille qe i drejti do te pergenjeshtrohet, kurse genjeshtari do te vertetohet. Njerezit e besueshem do te konsiderohen si tradhtare dhe tradhtaret do te konsiderohen si te besueshem. Njerezit do te deshmojne ate c'ka nuk do tu kerkohet dhe do te betohen per ate qe nuk do tu lypet." (Tabe-rani, XXIII.314)

"Di te vije nje kohe e tille, qe njerezit nuk do ti japin rendesi te mires dhe nuk do te ruhen nga te keqijat." (Hejsemi, Mexhamauz-Zevad, VII.280)

"Sevban (r.a.) transmeton se Profeti (a.s.) ka thene: "Se shpejti do te vije koha kur drejt jush do te sulmojne popuj sikur sulmojne bishat e uritura drejt ushqimit te vet. E pyeten:"A eshte kjo per shkak te asaj se do te jemi pak, o i Derguari i Allahut?" Ai tha: "Jo, ju do te jeni te shumte, por atehere do te jeni te pavlere si shkuma e detit. Allahu do te nxjerre nga zemrat e armiqve tuaj friken nga ju, kurse ne zemrat tuaja do te ve dobesine? C'eshte dobesia, o i Derguari i Allahut? "Dashuria ndaj dynjase dhe frika nga vdekja" tha ai. (Ebu Davud, Melahim 5/4297)

Transmeton Zubejr b.Adij duke thene: "Shkuam tek Enes b.Malik dhe iu ankuam atij prej Haxhaxhit." "Duroni, tha ai, sepse ju do te takoni kohet e tilla qe, cdo dite e re do te jete me e keqe se ajo qe ka kaluar. Kjo gjendje do te vazhdoje deri sa te takoheni me Zotin tuaj. Une kete e kam degjuar nga i Derguari i Allahut(xh.sh.)" (Buhari,Fiten 6;Tirmidhi, Fiten35/2206)

"Juve do tju vije nje kohe e tille qe, ne ate kohe, ju keni per te menduar, se njerezit me te mire do te jene ata te cilet nuk therrasin ne miresi dhe nuk ndalojne nga te keqijat." (Ali El-Muttaki, Kenz,III.682/8462)

Pejgamberi (a.s) ka thene: "Njerezve do t'ju vije nje kohe e tille qe, zemra e besimtarit ne ate kohe do te shkrihet sic shkrihet kripa ne uje. Kur u pyet se: "Perse do te shkrihet, o i Derguari i Allahut?". Ai u pergjigj: "Sepse te keqijat i sheh dhe nuk ka fuqi ti ndryshoje ato." (Ali El-Muttaki, Kenz, III.686/8463)

Perseri i Derguari i Allahut (xh.sh.), ne keto kohera ku ka bere te ditur se fetaria eshte e veshtire te mbahet si prushi ne dore, njofton edhe rrugezgjidhjet...keshtu qe, ai ve ne dijeni se te mirat e nje njeriu ne keto kohera do te jete e barabar-te me te mirat e 50-te personave ne koherat pa intriga.

Vini re se, paralajmrimet e te Derguarit te Allahut(xh.sh.), tregojne pushtetin e te keqijave, gabueshmerise, parregullsise e pa drejtesise dhe kohen ku rregullimi i tyre eshte i veshtire. Bashkesia muslimane, i ngjason nje bashkesie me tevbe, me urdheresat per te mira dhe me ndalimet nga te keqijat. Megjithate kjo mekanizem shkaterrohet dhe kriteret miresi-lagesi prishen. I Derguari i Allahut thote: "Mbillni nje fidan edhe po te shihni se po ndodhe (Dita e Gjykimit, Kijametit)." Profeti therret madje edhe ne momentin e fundit. Lum ai qe e degjon kete thirrje ne cdo moment!
This website was created for free with Own-Free-Website.com. Would you also like to have your own website?
Sign up for free