Kjo është e vërteta
Kurani eshte Univers i heshtur,ndersa Universi eshte Kurani qe flet!

Per Pasurine

Pasuria është shërbëtor i të mençurit e zotëri i budallait.
S.Frashëri

Ta formojmë lumturinë me zemër, e jo me para.
Spasse

Kush është i pasur? Ai që është i kënaqur me fatin e vet.
Talmudi

Lumturia personale është e pamundur pa lumturinë e të tjerëve.
Çernishevski

Mos u jep para miqve, sepse do të mbetesh pa para ose do t'i humbasësh miqtë.
Shqipe

Kush thotë se me rëndësi është të kesh para? Me rëndësi është të kenë të tjerët.
Shou

Paratë shkojnë gjithmonë tek ata që nuk dinë t'i shfrytëzojnë.
Gaga

Kur kam qenë i ri,besoja se paratë janë gjëja më e rëndësishme në jetë. Tani, kur u plaka, këtë e di.
Uajldi

Në jetë do zgjedhur: ose të fitojmë para, ose ti prishim; për të dyja njeriu nuk ka kohë.
Burde

Krenohemi me talent, trimëri, me detyra të mëdha, kurse respektojmë vetëm paratë.
Beketi

Paratë janë si gruaja: që ta ruash, duhet të merresh me të, në të kundërtën do të bëjë të lumtur të tjerët.
Safiri

Paratë janë si iriqi: shumë më lehtë është ta zësh, sesa ta mbash.
Mrozheku

Paratë nganjëherë i evitojnë konfliktet, mirëpo edhe i krijojnë.
Grasi

Kur është fjala për para, atëherë të gjithë kanë një fe.
Volteri

Ku ka njeri pa dëshira dhe ku ka dëshirë që mund të plotësohet pa para.
Balzaku

Ka të tillë që dinë të fitojnë para dhe të tillë që dinë të jetojnë. Mirëpo, janë të rrallë ata që dinë edhe njërën edhe tjetrën.
Moravia

Paratë i vlejnë fare pak atij që ka mjaft.
Shou

Eshtë shumë lehtë të jesh galant me të holla të huaja.
Platoni

Paratë na ndihmojnë të përballojmë më lehtë barrët e skamjes.
Ale

Kurrë mos i jep këshilla atij që i nevojiten para.
Kaldroni

Kurse kohën e jo paratë, se me kohë mbërrin paratë, kurse me para s'mund ta blesh kohën kurrë.
Gjermane

Nderi dhe paraja nuk mund të rrinë në një thes.
Spanjolle

Në qoftë se paratë, vërtet, nuk ju sjellin fat, atëhere kthejini.
Renardi

Asgjë nuk do të thotë të ketë dikush para. Ato nuk të shpëtojnë. Mirëpo, askush nuk mund të të ndihmojë po s'pate para.
Brehti

Pa shëndet nuk ka pasuri.
Shqipe

Kush është i kënaqur është i pasur.
LaoCe

Unë nuk marr parasysh përfilljet e çastit, por ngrihem e vërej qindjvetët e ardhshëm.
N.Naço

Trimëria nuk mësohet në shkollë të qëndresës. Mjerë ai që të ardhmen e vë në bisht të shpresës.
E.Gjerqeku

Në qoftë se nuk mendoni për të ardhmen, do të mbeteni pa të.
Golsuorti

Në se nuk i besojmë ardhmërisë, e kaluara nuk do të jetë më plotësisht e jona: do të bëhet e kaluara e civilizimit të vdekur.
T.S.Ehoti

Duke njohur ardhmërinë nuk fitojmë asgjë, sepse është shumë keq të frikësohemi nga gjëja së cilës nuk mund t'i ikim.
Ciceroni

Vetëm ai që beson ardhmërinë, beson edhe të sotmen.
Neruda

Mos u lavdëro me të nesërmen, sepse nuk e di se ç'do të sjellë e sotmja.
Bibla

Sikur të jetoja edhe njëqind vjet, dita ime më e mirë do të jetë e nesërmja.
Neruda

E ardhmja i takon vetëm atij që harron urrejtjen dhe mbjell dashurinë.
Gëte

Dhëmbja e gjithë njerëzimit më pushton.
Gëte

Asgjë nuk na madhëron më shumë se dhembja e madhe.
Myse

Njeriu duron me lehtësi vetëm një dhembje, kjo është dhembja e tjetrit.
Larishi

Sa më lart që ngjitet njeriu në pemë aq më shumë dhembje ndjen kur bie që andej në tokë.
Q.Bttxbeli

Në qoftë se të zë ndonjë dhembje, qëndroi i qetë dhe pyete se çfarë kërkon prej teje.
Geibëli

Fati i popullit tim është fati im.
P.Bogdan

Fati është det pa brenga
Suinburneu

Fati nuk ekziston. Prandaj, të përpiqemi të jemi të lumtur edhe pa të.
Luisi

Nuk është e mjaftueshme t'i jepet fati njeriut, duhet edhe t'i shpjegohet si do shfrytëzuar.
Katajevi

Fati është si tregu: vetëm në qoftë se mund të presësh ulet çmimi.
Montvia

Njeriu është më i fuqishëm se fati vetëm derisa nuk dorëzohet. Kjo është rregull ushtarake.
Remarku

Fati nuk është vendi drejt të cilit udhëtojmë, por mënyra e udhëtimit.
Taso

Fati është shëndet i mirë dhe kujtesë e dobët.
Shvajceri

Në fat nuk ka partnerë.
Franceze

Shenja e njerëzve të papërvojë është se i besojnë fatit.
Konradi

Le të vejë fati në djall të mallkuar, me rëndësi është të mbes unë.
Shekspiri

Në çdo fatkeqësi fati mund të ta hapë derën, që të tërhiqesh.
Servantesi

Fati i tepërt është i rrezikshëm.
Ruse

Çdokujt ia cakton fatin karakteri i vet.
Nepoti

Unë do ta kap fatin për fyti dhe nuk do ta lë të më mposhtë.
Bethoveni

Sa herë që të shikoni njeriun e pat ta dini se është aq i pafat vetëm për shkak të imagjinatës së vet: derisa ai ka menduar, të tjerët ia kanë marrë fatin.
Cezari

Trimave u ndihmon fati.
Plini

Me ar mund të blihet vetëm mesatarja.
Shopenhaueri

Ata që kërkojnë ar gërmojnë shumë dhe, por gjejnë pak.
Herakliti

Balta mund t'i përlyejë diamantet, por nuk mund t'i kthejë në baltë.
Tagora

Nuk është ar çdo send që shkëlqen. Por, edhe nuk shkëlqen gjithçka që është prej ari.
Prisli

Kashta noton mbi sipërfaqe, ndërsa gurët e çmuar bien në fund.
Buda

Goja pa dhëmbë është si mulliri pa gur. Për këtë arsye më shumë duhet çmuar dhëmbi sesa diamanti.
Servantesi

Sikur të mos ishte femra, diamanti do te ishte një gur i rëndomtë.
Hygo

Gëzimi nuk është asgjë tjetër përveç fundi i brengës.
Seldeni

Për të pasur gëzimi vlerë të njëmendtë, duhet të kesh shokë ta ndash me ta.
Tueni

Gëzimi më i madh vjen nga gjëja që nuk e kemi pritur.
Sofokliu

Gëzimi i tepruar dhe pikëllimi i tepruar kufizohen me çmendurinë.
Evasa

Edhe qarja ka kënaqësi.
Ovidi

Nuk duhet t'u besohet lotëve të pleqve, të grave dhe të fëmijëve.
Kalderoni

Të gjitha idealet e botës nuk vlejnë sa lotët e një fëmijë.
Dostojevski

Ai që ka dëshirë të korrë lot, duhet të mbjellë dashuri.
Shileri

Sa më pak krokodilë, aq më tepër lot krokodili.
Kërkleci

Sa më tepër që derdhen lotët, aq më lehtë edhe teren.
Gogoli

Sikur njeriu të mos qante do të çmendej dhe do të vdiste.
Mopasani

Lotët e ndihmojnë femrën shumë, edhe pse qëndrojnë pak.
Ciceroni

Vaji është strehimi i femrave të shëmtuara, kurse për të bukurat është greminë.
Vilde

Të lumtur janë vetëm ata që nuk presin asgjë. Nuk do të zhgënjehen.
Buhe

Askush nuk ka të drejtë të më mësojë si do të jem i lumtur.
Kanti

Nëse lumturia nuk ka masë, atëherë ajo shembet vetëvetiu.
Seneka

Kënaqësia mund të bazohet në iluzion, ndërsa lumturia bazohet në të vërtetën.
Shamfori

Lumturia e vërtetë është të menduarit aktiv.
Suarezi

Gota e lumturisë asnjëherë nuk duhet pirë deri në fund. Fundi ka gjithmonë fundërrinë.
Biasi

Kush dëshiron të jetë i lumtur, duhet të rrijë në shtëpi.
Konfuçi

Ai që urren pasurinë, padyshim që i ka humbur të gjitha shpresat se do të pasurohet ndonjëherë.
Bekoni

Mjaft i kënaqur është ai që kënaqet me atë që ka.
Fmnceze

Do të dëshiroja të kem aq sa lypset për mos më pasur lakmi, por jo aq pak sa të zgjoja ndjenjën e mëshirës së të afërmve.
Istrati

E tërë bota vrapon pas punëve dhe profesioneve që do të sillnin pasuri më të mëdha.
Buceri

Po qe se pallatet janë të shkëlqyer, hambarët janë të zbrazur.
Lao Ce

Pasaniku edhe në shtëpi të huaj ndihet si në të veten, ndërsa i varfëri edhe në të veten ndihet i huaj.
Rukerti

Njerëzit sa më shumë që kanë, aq më shumë dëshirojnë.
Latine

Kush i kufizon dëshirat e veta, gjithmonë është i pasur.
Volteri

Kur i ke të gjitha, nuk sheh asgjë: i sheh vetëm kur nuk ke asgjë.
Shekspiri

Sa më shumë të japësh, aq më shumë ke.
Lao Ce

Nuk ka dhe nuk mund të ketë pasuri të drejtë.
Çehovi

Ka njerëz që nga pasuria nuk kanë asgjë, veç frikës se do ta humbin.
Didroi

Jemi të dënuar të vdesim, ndaj o burrani të harxhojmë.Mirëpo, para nesh është jeta e gjatë, prandaj o burrani të kursejmë.
Gribojedovi

Duhet të ketë oreks varfanjaku për t'u kënaqur me pasurinë e të pasurit.
Fokneri

Pasuria e vetme është jeta.
Toro

Kush do që të pasurohet, në të njëjtën kohë, duhet të peshkojë në tre lumenj.
Madagaskarase

Ka shumë mënyra që njeriu të pasurohet, por të shumtat janë të liga.
Bekoni

Ai që kërkon shumë, humb edhe ato që ka fituar.
Bibla

Kur qesh nuk mund të bërtas.
Buriani

Duhet të qeshim sa të mundemi. Kurrë nuk e dimë se kur do të na ndërpritet gazi.
Keceli

Qeshja më ka tingëlluar çdoherë si muzika më e civilizuar në botë.
Justinovi

Qeshni dhe bota do të qeshë bashkë me ju. Qani dhe do të qani vet.
Uilkoksi

Njerëzit nuk i japin asgjëje rëndësi më të madhe se asaj që është qesharake.
Gëte

Gjithçka është qesharake derisa u ndodh të tjerëve.
Rogjersi

Njerëzit që qeshin rëndomë janë ata, zemra e të cilëve vuan gjithnjë.
Gorki

Më i lumtur është shpirti më i thjeshtë në trupin e shëndoshë, se ai i të sëmurit të mençur.
Xhefersoni

Shëndeti nuk çmohet pa qenë i sëmure.
Fuleri

Si mund ta vlerësosh shëndetin në qfotë se nuk ke qenë i sëmurë asnjëherë.
Lajbnici

Trupi i shëndoshë është produkt i shpirtit të shëndoshë.
Shou

Shëdneti tejkalon tërë pasuritë e mundshme, aq sa një lypës i shëndoshë eshtë shumë më i lumtur se një mbret i sëmurë.
Shopenhaueri

Më e madhja marri është të flijosh shëndetin për çkado qoftë.
Shopenhaueri

Shëndeti është një fat i madh, të cilin duhet ta shijojmë çdo ditë.
Karajani

Shpresa është e fundit që vdes: ajo vdes vetëm kur vdes vetëdija për domethënien e saj.
R.Qosja
Shpresa është ëndërr e të zgjuarve.
Aristoteli

Njeriut mund t'i ndalohet çdo gjë, veç shpresës për të ardhmen.
Gambeta

Ditë e re, shrpesë e re.
Xoxa

Shpresa është parapagesë, të cilën e jep fati.
Rivaroli

Të shpresuarit është mëngjesi i mirë, por darkë e keqe.
Bekoni

Kush ushqehet me shpresë vdes i uritur.
Italiane

Të shpresuarit në zemrën e njeriut ngjan me tapën në ujë. Ndonjëherë mund ta shtypim deri në fund, por gjithmonë del në sipërfaqe.
Dyma i Riu

Më pak kënaqemi me atë që kemi arritur, sesa me atë që shpresojmë.
Ruso

Më mirë është të mos shpresojmë në asgjë dhe të kryejmë atë që është e mundshme, sesa të shpresojmë e të mos kryejmë asgjë.
Keleri

Kur shpresa bën gosti, të gjithë janë të ftuar.
Gaskoni

Shpresa në tërësi është udhëheqës i keq, edhe pse gjatë rrugës është mik i mirë.
Halifaksi

Shpresa nuk është çdoherë prijës i mirë, mirëpo prapë është kënaqësi të jesh me të në shoqëri.
Kroçe

Humbja e iluzioneve është normale; humbja e shpresave është tragjike.
Jevtushenko

Gjëja e fundit që humb njeriu është shpresa.
Metastazi

Shpresa është një nga ato ilaçe që fare nuk shërojnë, por vetëm zgjasin vuajtjen.
Ashardi

Në secilin prej nesh ekziston pritja që e quajnë shpresë.
Platoni

Kush jeton nga shpresa, më së paku trashet.
Durio

Shrpesa është një lloj fati dhe ndoshta fati më i madh që mund të na japë kjo botë.
Xhonsoni

I ngopuri të pangopurin s'e kujton.
Shqipe

Uria, qoftë mërguar, sa të liga ka punuar.
Çajupi

Uria është mëlmesa më e mirë e ushqimit.
Servantesi

Ai që ha me stomak të plotë, vetvetes ia gropon varrin me dhëmbë të vet.
Turke

Tryeza na rrëmben më shumë se hajni.
Herberti

Nuk ka dashuri më të sinqertë se dashuria për ushqimin.
Shou

Bukën e fotografuar nuk mund ta hash.
Koreane

Varferia është shkëlqim i madh i brendshëm.
Rilke

Varfëria është fatkeqësi vetëm për atë që i kundërvihet.
Seneka

Të gjithë varfanjakët janë zemërmirë.
Zafari

Nuk më vjen keq pse jam i varfër, por pse e di bota.
Shmiti

Varfëria dhe shpresa janë mëmë e bijë. Derisa argëtohesh me të bijën, harron të ëmën.
Moriaku

Lum të varfërit sepse do të ngushëllohen; të uriturit sepse do të ngopen; mjerë ju të pasurit.
Tolstoi

Lëmosha e përul në mënyrë të njëjtë si atë që merr ashtu edhe atë që jep.
Fransi

Ana më e bukur e varfërisë qëndron në faktin se i varfëri nuk ka frikë prej hajdutëve.
Ale

Uria i shpie në grep edhe peshqit më të mençur.
Gëte

Varfëria nuk ia zvogëlon fisnikërinë njeriut, por vetëm pasurinë.
Bokaçio

This website was created for free with Own-Free-Website.com. Would you also like to have your own website?
Sign up for free