Kjo është e vërteta
Kurani eshte Univers i heshtur,ndersa Universi eshte Kurani qe flet!

Gjysma e gotës e mbushur

Kjo është historia e një nxënësi gjumash dhe dembel, i cili nuk e pëlqente shkollën, ngaqë i duhej të zgjohet herët. Nëna ia qau hallin mësueses, me shpresë se kjo e fundit do e ndihmojë. Kështu, gjatë një ore mësimi, mësuesja foli mbi rëndësinë e jetës aktive dhe se njeriu që zgjohet herët, mund ti realizojë objektivat e tij më mirë se kushdo tjetër. Me qëllim që këto fjalë ti mbështesë me diçka nga jeta praktike, mësuesja vendosi që nxënësve t’ju tregojë përrallën e zogut që zgjohej herët. Meqë zogu në fjalë zgjohej herët, ai gjente ushqim të bollshëm. Kështu, me të dalë nga foleja e tij e ngrohtë, zogu gjente krimba për mëngjes, duke e mbushur barkun e tij plot e përplot. Mandej, mësuesja ia nguli sytë nxënësit dembel dhe e pyeti: Po ti, ç’mendon për këtë përrallë? Çfarë përfitove nga jo?
Nxënësi u përgjigj:”Krimbat ngordhën sepse ngriheshin herët.”
Shpesh herë, ne nuk shohim jetën, por shohim vetet tona në jetë.
This website was created for free with Own-Free-Website.com. Would you also like to have your own website?
Sign up for free