Kjo është e vërteta
Kurani eshte Univers i heshtur,ndersa Universi eshte Kurani qe flet!

Ose fitore, ose... fitore

Ose fitore, ose... fitore

Një nga perandorët japonezë, para çdo lufte, hidhte një monedhë. Nëse binte nga ana e fotos, u thoshte ushtarëve:”Do të fitojmë!” E nëse binte nga ana e mbishkrimeve, u thoshte:”Mund të humbasim!”
E çuditshmja ishte se sa herë që hidhej monedha, binte vetëm nga ana e fotos së perandorit. Ushtarët luftonin si të ishin luanë dhe sigurisht fitonin.
Me kalimin e viteve, nga një fitore në një tjetër, perandori filloi të ndjejë afrimin e vdekjes. Para se të japë shpirt, djali i tij kandidat për perandor i tha:”O baba! Dua të më japësh monedhën me qëllim që fitoret të vazhdojnë.”
Perandori e nxori monedhën nga xhepi i tij dhe ia zgjati të birit. Ai e mori dhe i hodhi një vështrim, ku sytë i hasën që herën e parë foton e perandorit. Mandej e ktheu nga ana tjetër dhe mbeti pa gojë. Edhe në anën tjetër ishte gdhendur po fotoja e perandorit. I shtangur nga ajo që po i shihnin sytë, i tha të atit:”Po ti i paske mashtruar njerëzit për kaq dekada! E çfarë tu them atyre tani?! Që im at ka qenë një mashtrues?!”
Perandori ia ktheu:”Jo biri im. S’kam mashtruar askënd. E tillë është jeta. Kur hyn në një betejë, ke vetëm dy alternativa: E para, të fitosh. E dyta... të fitosh. Humbja ndodh kur e mendojmë, fitorja kur je i sigurt.”
Morali:
Nuk do të mund të triumfoni ndaj halleve dhe telasheve të kësaj bote, veçse me besim tek Zoti, besim tek vetja dhe vullnet të çeliktë.
This website was created for free with Own-Free-Website.com. Would you also like to have your own website?
Sign up for free