Kjo është e vërteta
Kurani eshte Univers i heshtur,ndersa Universi eshte Kurani qe flet!

Fleta e fundit

Edhe sa fletë janë në pemën tonë?!!!
Motra e madhe i tha: E dashura ime, përse po më pyet?!
Motra e sëmur i tha: Po e ndjejë se kur të gjitha fletët të bien, do të përfundoj jeta ime!Buzëqeshi motra e tha: Mirë pra, do të kënaqemi me jetën tonë, e do të bëjmë çfarë të dëshirojmë.Kaluan ditë e ditë, e vajza kënaqej me jetën e saj, duke lozur, buzëqeshur, thuajse po i kalonte momentet më të mira të jetës së saj.
Por, pema nuk i mbante dot fletët e saja, i ranë të gjitha fletët, përveç njërës, ndërsa vajza e sëmur po e vëzhgonte nga dritarja me kujdes fletën e fundit, duke menduar se në ditën që do të bie ajo, do të përfundojë edhe jeta e saj. Përfundoi vjeshta, e pas saj erdhi dimri, kalo një vit i plotë, e fleta e pemës nuk ra, vajzës së vogël e të gëzuar me motrën e saj, filloj t’i përmisohet gjendja, derisa u shërua tërësisht nga sëmundja e saj. Më në fund filloi të ecë në mënyrë normale dhe gjëja e parë që e bëri ajo, ishte se shkoi tek pema të shikoi mrekullinë e fletës, e cila nuk ra në asnjë stinë. Kur u ofrua, e vërejti që ajo fletë ishte e plastikës, e vendosur mirë në degë të pemës. U kthye tek motra e saj duke buzëqeshur dhe e falënderoi për gjestin e bërë.

Mësimi nga ngjarja:

- Kush ka aftësi dhe largëpamësi që ti bëjë të buzëqeshin vëllezërit/motrat e tij, le ta bëjë!

- Mundohuni që t`ju ofroni të tjerëve gëzim e shpresë aq sa të mundeni!
This website was created for free with Own-Free-Website.com. Would you also like to have your own website?
Sign up for free