Kjo është e vërteta
Kurani eshte Univers i heshtur,ndersa Universi eshte Kurani qe flet!

Per Femra

Po deshe të hakmerresh kundër një gruaje, lëvdo në sytë e saj një grua tjetër.
Frashëri

Femra është mbretëreshë e botës, por skllave e dëshirave.
Balzaku

Kërko femrën që të pëlqen ty, e jo të tjerëve.
Rumune

Ekzistojnë vetëm dy lloje femrash: ato që flasin gjithmonë dhe ato që nuk heshtin kurrë.
Uajldi

Te femra gjithçka është zemër, bile edhe koka.
Rihteri

S'ka njeri që gruas së vet i duket i mençur.
A.Dode

T'ia besosh fshehtësinë gruas është njësoj si t'i fshehësh të hollat nën xham.
Publie Sir

Topat në luftë e femrat në shtëpi gjithmonë thonë fjalën e fundit.
DeGoli

Ata që gjithmonë flasin mirë për femrat, nuk i njohin mirë. Ata që gjithmonë flasin keq për ato, nuk i njohin fare.
Lebruni

Femrat klithin kur e shohin miun, ndërsa qeshin kur shohin ujkun.
Montenji

Kur është fjala për femra, gjëja më e rrezikshme është se s'mund të jetohet me to, por as pa ato.
Bajroni

Ajo që na tërheq te femra, rrallë edhe na lidh me të.
Kolinsi

Gratë duhet të jenë të dashuruara, në qoftë se duan të mbesin të bukura.
Bajeri

Asnjë grua, që kur ekziston bota, nuk është martuar në heshtje.
Konfuç

Po të kishim pritur të takojmë gruan ideale, do të kishim kaluar tërë shekullin në pritje.
Pitigrili

Heshtja është ari i vetëm që kanë femrat.
Volteri

Ekziston vetëm një mënyrë që të duhen shumë gra: nga të gjitha të dashurosh vetëm një.
Deveji

Gruaja duhet të jetë lodër, e pastër dhe e lëmuar si guri i çmuar, e ndriçuar me të gjitha virtytet e një bote që ende nuk është këtu.
Niçe

Heshtja dhe modestia janë stolia më e bukur e gruas.
Euripidi

Gruaja është dërdëllisëse dhe gënjeshtare.
Taso

Nuk ka grua që me kohë nuk do të lëshojë pe.
Lili

Femra që dashuron, nuk plaket shpejt.
Gorki

E metë themelore e personalitetit të gruas është mungesa e ndjenjës për drejtësi.
Shopenhaueri

Në mes të po-së dhe jo-së së gruas unë nuk do të guxoja të ngulja as gjilpërën.
Servantesi

Është rrezik i madh të takosh femrën që të kupton plotësisht. Kjo gjithnjë përfundon me martesë.
Uajldi

Femrat nuk ta falin mossuksesin.
Çehovi

Kur flisni me femrën, dëgjoni para së gjithash se ç'ju thotë me sy.
Brezhina

Ai që nuk beson në femrën e vet të vërtetë, këtë e bën nga dyftyrësia.
Fildi

Duhet të ruhemi nga gratë engjëllesha, sepse njeriu në fund gjithmonë martohet me ato dhe shkon drejt e në ferr.
Moriaku

Askush s'flet ashtu si gruaja, gjëra njëkohësisht të çiltërta dhe të thella.
Hygo

Fija e flokut të një gruaje ka më shumë fuqi se gjashtë kuaj.
Shqipe

Gratë asnjëherë nuk e vërejnë atë që ne bëjmë për ato: përherë dallojnë atë që nuk e bëjmë.
Kurtleni

Sikur natyra të kishte krijuar ashtu si e bën moda, femra nuk do të ishte e lumtur.
Lespinase

Vajzat dhe gotat gjithnjë janë në rrezik.
Nesini

Femrës i plaket së pari fytyra,e pastaj zemra.
Mazhuraniqi

Femra e ndershme nuk mund ta pranojë gabimin që nuk e ka bërë.
Gitri

Të gjitha gratë janë gjakpirëse.
Petronie

Gruaja është si qyteti: për ta pushtuar është shumë lehtë, për ta ruajtur është shumë vështirë.
Berto

Stili ka një gjini, gruaja njihet me një fjalë.
Marivo

Ka gra që nuk duan t'u shkaktojnë vuajtje shumë burrave përnjëherë dhe dëshirojnë që këtë t'ia bëjnë vetëm njërit: ato janë gra besnike.
Kapi

Gratë nuk zbukurohen aq shumë për meshkujt, sa kundër grave.
Goldoni

Gruaja e mençur lejon burrin të bëjë atë që i pëlqen asaj.
Ulmani

Gruaja është enigmë, qëllimi i saj është fëmija.
Niçe

Askush nuk e njeh më mirë njeriun se sa gruaja, e clia nuk e do më.
Preveri

Gruaja mbetet pa fjalë vetëm kur puth.
O'Henri

Femra është në gjendje që nga asgjëja të bëjë tri gjëra: kapelën, sallatën dhe skenën bashkëshortore.
Tueni

Femrat mendojnë si mbretërit, se të gjithë u kemi borxh.
Balzaku

Nuk është e rendësishme çfarë thonë gratë, e rendësishme është çfarë heshtin.
Rilke

Vetëm e dhëna se gruaja ma zgjati dorën është epokë në jetën time.
Dostojevski

Merrnie gruan, e cila nuk beson atë që dashuron.
Valeri

Gratë janë paradoksi më i madh në jetën time. Vetëm atëherë kur më largohen, më bëhen miq të mirë.
Runi

Sikur gratë të dinin sa ankohemi për to, shumë më herët do të na braktisin.
Knzani

Gratë, për të cilat dashuria është gjithçka, gjithnjë janë naive.
Zilahu

Në qoftë se sopata nuk pret, mund të farkohet, por në qoftë se gruaja nuk do, asgjë nuk të ndihmon.
Gorki

Sikur femrat të udhëhiqnin botën, ato do t'i flaknin të gjitha armët, përveç gjuhës.
Tuholski

Femra e dashuruar nuk i frikësohet ferrit, por nuk e dëshiron as parajsën.
Fransi

Femrat nuk janë krijuar që të jenë të kuptueshme, por të jenë të dashuruara.
Parkeri

Femra duhet ta ruajë trupin si pasurinë, në qoftë se dëshiron që mashkulli të ndihet si gjurmues i arit.
Formani

Luleve u nevojitet dielli, kurse femrave dashuria.
Li Tai Po

Femrat janë si gjeneralët: atyre nuk u intereson ç'humbje u ka kushtuar një fitore.
Mimbo

Femrat e bukura u nevojiten vetëm dashnorëve dhe fotografëve.
Pikaso

Femra është në gjendje të jetojë qoftë edhe nga një kompliment i vetëm.
Morgani

Femrat janë shumë të dobëta sa të mos keqpërdorin dobësitë e veta.
Zafari

Edhe kur ju pranon, edhe kur ju refuzon, femra është çdoherë e lumtur që e adhuroni.
Saksi

Femrat dashurojnë fitimtarët, andaj i lejojnë edhe t'i pushtojnë.
Novalisi

Gruaja jashtë familjes ngjan me perandorinë e rrezikuar.
La Valeta

Një gjë është e ditur: gratë e sjellshme janë edhe bashkëshorte më të rrezikshme.
Laube

Më mirë të biesh në duar të vrasësit, sesa në ëndrrat e gruas epshore.
Nife

Shumica e grave më lehtë e kuptojnë martesën pa dashuri, sesa dashurinë pa martesë.
Valeri

Nuk ka rrobë që i rri më keq gruas, sesa dëshira për t'u bërë e urtë.
Luteri

Kur gruaja bëhet shkencëtare, atëherë diçka nuk është në rregull.
Nife

Gratë mund të japin aq miqësi sa kanë huazuar nga dashuria.
Sfinoza

Kush ka vetëm një grua, i ka të gjitha gratë. Kush i ka të gjitha, nuk ka as edhe një.
Spanjolle
Nuk ka grua në botë që nuk dëshiron të shkaktojë një konflikt, sado i vogël qoftë.
Kanti

Thirreni gruan si të doni, por asnjëherë jo si nënë.
Franceze

Tek zgjedhja e grave, si dhe në planet ushtarake, vetëm një gabim do të thotë humbje fatale.
Midëltoni

Mos i thoni gruas se është e bukur. Thuajini se është ndryshe nga të tjerat dhe do t'ju hapen të gjitha rrugët.
Renardi

Vetëm gruaja mund të qajë dhe të qeshë për të njëjtën aryse.
Molieri

Gratë e bukura kurrë nuk dyshojnë në inteligjencën e vet, por gratë inteligjente çdoherë dyshojnë në bukurinë e vet.
Dankani

Graja duhet të bëhet shërbëtore, e jo zotëri.
Zafari

Fatkeqësi e madhe është t'i takosh gratë që ende nuk i njeh mirë.
Moriaku

Disa gra janë si cigarja e ndezur: në qoftë se nuk e kap nga ana e duhur, digjesh.
Tuholski

Asnjëherë nuk jam martuar, sepse i respektoj shumë gratë.
Sordi

Jeta e gruas është e zbrazët, në qoftë se nuk e plotëson dashuria.
Stoni

Në qoftë se njeh vetëm gruan tënde që do, njeh të gjitha gratë.
Tolstoi

Kur nuk janë më objekt përgojimesh, gratë fillojnë vetë të marrin nëpër gojë.
Augeri

Një nuse e re pa burrë në shtëpi është më keq se një ushtri pa gjeneral, ose një fortesë pa komandant.
Servantesi

Gratë i ka bërë llafazane pushteti i burrave, që ua ka rrëmbyer gjithçka, përveç gjuhës.
Xoxa

Në çdo rast nderoni gruan, sepse ajo është edhe nëna juaj.
Guareski

Grua ideale është ajo që, edhe pse s'ju qëndron besnike, kujdeset për ju aq shumë si t'ju kishte dashnor.
Askardi

Kush mund ta udhëheqë një grua, mund të udhëheqë një popull.
Balzaku

Po të mos frynte era në det nuk do të kishte stuhi, por edhe anija nuk do të lëvizte. Po të mos ishte gruaja në botë, asnjëri nuk do të ishte i mjerë, por nuk do të ishte as njeriu.
S. Frashëri

Kur një grua dëshiron rastësisht ta konsiderojnë të mençur ajo me një gjest kësisoji vetëm e dyfishon budallallëkun e vet.
Roterdami

Femra gjithmonë mbetet fëmijë e madhe.
Ruso

Sa të përshtatshme do të ishin gratë sikur të më dëshironin të jenë fatlume me çdo kusht.
Ashardi

Femrat e dashuruara i falin me lehtë indiskrecionet e mëdha, sesa tradhëtitë e vogla.
Grasi

Natyra e femres nuk është krijuar për dëshirën e çastit, por për gëzimin e përjetësisë së njerëzimit.
Xoxa

Para femrës së bukur dhe para parave të shumta nuk ka frenim.
Gaga

Femrat dëshirojnë të bëhen të barabarta me kusht që të drejtat e tyre specifike të përforcohen më tej.
Ozborni

Femra shpesh i kushton më tepër rëndësi faktit si e shikojnë atë që ajo e do, sesa faktit sa sheh ajo.
Stendali

Femra është person që nuk di të luajë asnjë lojë, por që fiton gjithmonë.
Stendali

Mashkulli i vërtetë dëshiron rrezikun dhe lojën. Për këtë arsye e do gruan si lodrën më të rrezikshme.
Niçe

Dëshironi të dini a janë meshkujt inteligjentë burra të mirë? Por, e dashur zonjë, meshkujt inteligjentë nuk martohen.
Xheromi

Disa meshkuj kanë atë që e kanë merituar, të tjerët janë të pamartuarit.
Valeri

Mashkulli, kur fejohet, është si muaji maj, kurse kur martohet si muaji dhjetor.
Shekspiri

Pse njeriu të mos e dojë gruan e vet, kur edhe ashtu i do gratë e tjera.
Dyma

Mashkulli mund të jetë fatlum me çdo femër, derisa nuk e dashuron.
M.Kolinsi

Për femra duhet t'u flitet vetëm meshkujve.
Niçe

Meshkujt dinë vetëm të mendojnë, kurse femrat kuptojnë, por nuk mendojnë.
Tagora

Mashkulli mund të hasë grua, e cila nuk ka pasur asnjë lidhje dashurie, por rrallë has ndonjë, e cila ka pasur vetëm një lidhje.
La Roshfuko

Femrat dashurojnë sa munden, meshkujt sa dëshirojnë.
Grafi

Femra me të kaluar dhe mashkulli me të ardhme nuk janë kombinim i keq.
Fonda

Arin e provojmë me zjarr, gruan me ari, kurse mashkullin me grua.
Pitagora

Femra sheh thellë, mashkulli larg.
Grabe

Mashkullin gjithmonë e tërheq më tepër gruaja që interesohet për të, sesa gruaja që ka këmbë të bukura.
Kurtleni

Gruaja është e lumtur dhe realizon gjithçka që do kur e pushton mashkullin: së këndejmi pjesa më e madhe e jetës së saj i është kushtuar përvetësimit të shkathtësisë së pushtimit të meshkujve.
Tolstoi

Ekzistojnë dy lloj njerëzish, që nuk dinë asgjë për gratë: meshkujt e martuar dhe të pamartuarit.
Sagani

Përse femrat e bukura martohen me meshkuj të mërzitshëm? Sepse meshkujt inteligjentë nuk martohen me femra të bukura.
Momi

Gruaja i sjell burrit vetëm dy ditë lumturi: ditën që martohet dhe ditën që e përcjell në varr.
Aristofani

Disa gra sillen ndaj burrave si policia e kufirit: një palë i dëbojnë, të tjerët i lejojnë të kalojnë kufirin.
Nesini

Femrat kanë trilluar dashurinë, ndërsa meshkujt vetëm martesën dhe besnikërinë.
Valeri

Po desh t'i kuptosh meshkujt, studio femrat.
Franceze

Gruaja duhet të falenderojë perëndinë kur e ka burrin me të meta: burri pa të meta është spektator i rrezikshëm.
Halifaksi

Të gjithë meshkujt e martuar janë pronë e gruas, ky është i vetmi definicion i drejtë se ç'është pasuria e vërtetë e gruas së martuar.
T. Bernardi

Më e mira armë që të mundni gruan është kapela juaj, merreni dhe ikni.
Banymm

Të arsimosh një mashkull do të thotë të arsimosh një person; të arsimosh një femër, do të thotë të arsimosh një shoqëri.
Gandi

Mashkulli propozon kurse femra zgjedh.
Kierkeoardi

Grua moj, burri yt nuk kërkon bukuri, por një mori virtytesh.
Eurtfidi

Femra që i lejon mashkullit puthjen, nuk do t'i privojë edhe të tjerat.
Franceze

Mashkulli në gjithëçka që bën ka parasysh qëllimin, kurse femra mashkullin.
Grafi

Sikur meshkujt të ishin dashnorë të mrekullueshëm siç flasin, femrat s'do të kishin kohë as të krihen.
Gitri

Nganjëherë femra fsheh nga mashkulli dashurinë që ndien për të, ndërsa në të kundërtën artificializon dashurinë që fare s'e ndien.
La Bryeri

Mashkulli është më i dobët, kur femra e bukur i thotë me ledhati, je i fortë.
Bartoni

Zoti e krijoi femrën për dobi të mashkullit.
Tenisoni

Arkeologu është bashkëshorti më i mirë që mund të ketë gruaja: sa më e vjetër të jetë ajo, ai më tepër interesohet.
A.Kristi

Gruaja bart çdo barrë nëse ia ka ngarkuar burri.
Aristoteli

Femrat nuk mund ta çmojnë mashkullin e mençur përderisa nuk martohen me ndonjë budalla.
Safiri

Femra mund t'i bëhet mikeshë mashkullit vetëm me këtë radhë: së pari e njohur, pastaj dashnore, e më pastaj mikeshë.
Çehovi

Femra që e dashurojnë dhe e cila dashuron, është e lumtur dhe nuk dëshiron tjetër. Mashkulli që e dashurojnë dhe i cili dashuron gjithandej dëshiron edhe gjëra të tjera.
Kurtleni

Sikur të mos ekzistonin meshkujt, femrat kurrë nuk do të fjaloseshin.
Let Bryeri

Kur gruaja ka burrë të mirë, kjo shihet në fytyrë.
Gëte

Gjëja më e rendësishme në jetë për mashkullin është fama, kurse për femrën dashuria.
Balzaku

Në botë ekzistojnë edhe gjëra të tjera, jo vetëm lidhje dhe ndarje mes meshkujve dhe femrave.
Tagora

Mashkulli është xheloz në qoftë se puth, femra edhe në qoftë se nuk puth.
Kanti

Gjëja që e preokupon gruan nuk është tirania e burrit, por zemërgjerësia ndaj saj.
Mishle

Bota urdhëron gratë, ne urdhërojmë botën, kurse gratë neve.
Klintoni

Fati më i madh për gruan është në qoftë se me burrin jeton së bashku dhe në harmoni.
Euripidi

Unë kështu e paramendoj botën ideale, ku të gjithë do të ishin të lumtur: të gjitha femrat duhet të jenë të fejuara, kurse të gjithë meshkujt të pamartuar.
Gabori

Mashkulli ka aq vjet sa ndihet, kurse femra aq sa shihet.
Bergmani

Pak di mashkulli që i tregon femrës tërë ato që di.
Fuleri

Shtëpia është burg për gruan, kurse ofiçinë për burrin.
Shou

Meshkujt kanë dëshirë të jenë dashnorë të parë të femrave, ndërsa femrat pajtohen edhe kur është dashuria e tyre e fundit.
Vilde

Mashkulli është gjuetar, kurse femra pre e tij.
Tenisoni

S'ka lumturi pa grua.
Indiane

Në qoftë se ke grua të mirë, të tjerat s'të duhen fare.
Eskimeze

Gruaja është si hija: Në qoftë se vrapon pas saj ajo largohet, në qoftë se ik prej saj ajo vrapon pas teje.
Gruziane

Çdo grua është e bukur në errësirë, prej largësie dhe nën ombrellë.
Japoneze

Gruaja që sjell pajë, sundon burrin.
Latine

Gruaja pa mashkull si ara e palëruar.
Novosibiriane

Mashkulli ësht si lumi, kurse gruaja si liqeni.
Kurde

Gruaja, kur bisedon me një mashkull, shikon të dytin, por mendon për të tretin.
Sanskrite

Me grua të keqe mashkulli plaket shpejt.
Baske

Mashkulli pa grua si ati pa shalë.
Vietnameze

Le t'i ruajë zoti gratë e këqija, kurse të mirat ruajini vetë.
Hebreje

Edhe gruan më të mirë e prish liria e tepërt.
Ruse

Shtëpia pa grua si mulliri pa ujë.
Armene

Një vajzë dhe një palë rrobe që i shohim shpesh e humbin vlerën.
Angleze

Rrahe gruan çdo mëngjes, nëse ti nuk e di shkakun, ajo vetë do ta kuptojë.
Ambe

Ai që flet keq për gruan e vetë, çnjerëzon vetveten.
Skotlandeze

Gruaja qan kur martohet, kurse burri qan më vonë.
Polake

Kush do të jetojë qetë, le të mos martohet me të bukurën e fshatit.
Portugeze

Dashurinë falja gruas, kurse besimin nënës.
Irlandeze

This website was created for free with Own-Free-Website.com. Would you also like to have your own website?
Sign up for free