Kjo është e vërteta
Kurani eshte Univers i heshtur,ndersa Universi eshte Kurani qe flet!

Korbi që rrinte kot

Nje korb po rrinte gjithe diten mbi nje dege peme...kot...pa bere asgje.
Nje lepurush i vogel pa korbin dhe e pyeti:"Mund te ulem edhe une te rri kot gjithe diten ?"Korbi iu pergjigj:"Sigurisht,pse jo.."
Dhe lepuri i gezuar u ul ne rreze te pemes dhe po rrinte kot...pa bere asgje.Pas pak kohe erdhi papritur nje dhelper...qe me shpejtesi u hodh mbu lepurin dhe e hengri !
Morali:Nqs do te rrish ulur duke mos bere asgje,duhet te ulesh lart,po shume shume lart....