Kjo është e vërteta
Kurani eshte Univers i heshtur,ndersa Universi eshte Kurani qe flet!

bisede me lapsin

 
 
Punuesi i lapsave ndanë njërin laps në një anë dhe para se ta fusë në kuti, i thotë:
 
- Para se të shes dua që t’i mbash në mend pesë gjëra shumë të vlefshme. Pra, nëse dëshiron të jesh laps i mirë këto pesë gjëra nuk duhet t’i harrosh kurrë.
 
- E para: Nëse lejon të mbahesh në dorë, ti mund të bësh shumë gjëra të mira.
 
- E dyta: Kohë pas kohe ti do të përjetosh mprehje të dhimbshme, mirëpo për këtë ti ke nevojë që të bëhesh laps i mirë.
 
- E treta: Ti duhet të jesh në gjendje t'i korrigjosh të gjitha gabimet që mund t'i kesh bërë.
 
- E katërta: Pjesa e brendshme duhet të jetë gjithmonë pjesa jote më e rëndësishme.
 
- E pesta: Në cilëndo sipërfaqe që përdoresh ti duhet të lësh gjurmën tënde dhe në çfarëdo rrethana ti duhet të vazhdosh të shkruash.
 
Lapsi i kuptoi këto fjalë dhe premtoi se do t'i mban në mend dhe kurrë nuk do t’i harron.
 
 
 
Pasi ta keni lexuar pjesën e sipërme të tregimit, tani ju duhet ta ndërroni vendin e lapsit me veten tuaj.
 
- Nëse dëshironi të jeni njerëz të mirë, mbani në mend këto fjalë dhe kurrë mos i harroni.
 
- E para: Nëse lejoni të mbaheni në dorën e Zotit, dhe nëse lejoni t’ju afrohen njerëzit tjerë për aftësitë tuaja që i keni, ju mund të bëni shumë gjëra të mëdha e të bukura.
 
- E dyta: Kohë pas kohe, duke ecur përtej problemeve në jetë, ju mund të përjetoni dhimbje të ndryshme, mirëpo ju për to keni nevojë për t'u bërë të fuqishëm.
 
E treta: Ju duhet të gjeni mundësinë t'i korrigjoni të gjitha gabimet që mund t'i bëni në jetë.
 
E katërta: Gjëja më e rëndësishme e juaja gjithmonë duhet të jetë zemra dhe shpirti juaj.
 
E pesta: Mbi cilëndo sipërfaqe të tokës që të ecni, duhet t’i lëni gjurmët tuaja. Çfarëdo që të jenë kushtet e rrethanat, ju duhet t'i kryeni detyrat tuaja dhe t’i bëni gjithmonë punët që nuk do të harrohen.
 
Ky tregim duhet t’ju lë të kuptoni se secili prej jush është i veçantë dhe se vetëm ju mund ta përmbushni qëllimin për çka jeni krijuar.
 
Asnjëherë mos e humbni shpresën në vetveten tuaj. Kurrë mos mendoni se jeta juaj është e pavlerë dhe se nuk mund të bëni ndryshime në shoqëri.
 

This website was created for free with Own-Free-Website.com. Would you also like to have your own website?
Sign up for free