Kjo është e vërteta
Kurani eshte Univers i heshtur,ndersa Universi eshte Kurani qe flet!

besimi dhe ndershmeria

 
 
Tregohet se një njeri ishte shumë i varfër. Jetonte me një grua e cila ishte e devotshme dhe fisnike
 
Një ditë njeriu doli nga shtëpia për të kërkuar nafakën, dhe në haremin e xhamisë gjeti një qese me një mijë dinarë. U gëzua pa masë, i mori dhe shkoi në shtëpi.
 
Por, në shtëpi gruaja i tha: - Rregull është që të lajmërosh për paratë e gjetura, derisa të gjendet pronari i tyre.
 
Njeriu i varfër shkoi në haremin e xhamisë dhe lajmëroi për të hollat e gjetura.
 
Nga njerëzit doli një njeri i cili tha: - Këto të holla të takojnë ty, por ja edhe 9000 dinarë të tjerë.
 
I varfëri e pyeti: - A po tallesh me mua.
 
Njeriu u përgjigj: - Jo, pasha Allahun! Por, këto para mi ka dhënë një njeri nga Iraku dhe me tha që qesen me një mije dinarë ta hedh në haremin e xhamisë, e pastaj të pyes se kush i ka gjetur. Nëse ai që i ka gjetur të hollat paraqitet, jepi edhe 9000 dinarë të tjerë, sepse ai ka treguar se është i besueshëm dhe i ndershëm.
 

This website was created for free with Own-Free-Website.com. Would you also like to have your own website?
Sign up for free