Kjo është e vërteta
Kurani eshte Univers i heshtur,ndersa Universi eshte Kurani qe flet!

Per Njeriun

Armikut dhe erës tregoji gjoksin.
Shqipe

Armiku mbetet armik, edhe i vdekur qoftë.
I.Kadare

Me një armë të zbrazët mund ta trembësh armikun, por nuk mund ta zhdukësh.
Xoxa

Armikun barte në shpinë derisa të fitosh atë që kërkon nga ai.
Mahabharata

Më mirë është të njohësh armikun se mikun.
Latine

Kush ka tre armiq, së paku me njerin duhet të pajtohet.
Gjermane

Nuk është armik vetëm ai që bën një të keqe, por edhe ai që ka atë qëllim.
Ruso

Çdo njeri ka armiq.
Cankari

Kur nuk ka armiq nuk ka as lavdi.
Balzaku

Kur flet për armikun tënd mos harro se një ditë mund t'i bëhesh mik.
Periandri

Duani armiqtë, sepse ata flasin për gabimet tuaja.
Franklini

Fakti që kemi armiq tregon qartë se kemi edhe merita.
Beme

Miqtë i zgjedhim sipas pamjes, të njohurit sipas karakterit, ndërsa armiqtë sipas mençurisë.
Uajldi

Mendimet që kanë armiqtë për ne janë më afër të vërtetës, se ato që kemi për veten.
Briani

Kushdo që hamendet është armiku im.
Bonoparti

Me të rrezikshmit janë armiqtë, për të cilët njeriu nuk mendon se duhet të ruhet prej tyre.
De Goli

Suksesi më i madh i kundërshtarit tënd është në qoftë se edhe ty të bind për atë që flet.
Parkeri

Askush të mos lavdërohet se nuk ka armiq, kjo vetëm tregon se ai nuk ka kurrfarë vlere.
Burzhari

Për armikun mos fol keq, por mendo.
Latine

Në familjen e harmonishme, lumturia vjen vetvetiu.
Kineze

Derrit dhe dhëndërit mjafton t'u tregosh shtëpinë vetëm një herë. Herët e tjera do ta gjenë vetë.
Spanjoll

Të gjitha familjet e lumtura janë të njëjta. Të gjitha të palumturat - në mënyra të veçanta.
Tolstoi

Lehtë është të sundosh mbretërinë, vështirë është familjen.
Kineze

S'është vështirë të bëhesh baba, por vështirë është të jesh baba.
Bushi

Ashtu si në dashuri, edhe në marrëdhëniet e fëmijëve me prindërit, më i dobët është ai që do më shumë.
Ruso

Më lehtë është të luftosh, se sa ta rritësh një fëmijë bonjak.
Gaga

Fëmija ushqehet me qumësht dhe lëvdata.
Lambi

Fëmija e parë është vazhdimësia e kukullës së fundit.
Hygo

Fëmijët janë gjykatësit tanë të ardhshëm.
Gorki

Pija që nuk të mërzitet kurrë është uji; fruti që nuk të mërzitet kurrë është fëmija.
Indiane

Shërbimi më i madh që mund t'u bëjë fëmijëve një baba është të dojë nënën e tyre.
Merime

Fëmija është libër në të cilin lexojmë dhe në të cilin duhet shkruar.
Rosegjeri

Jepini fëmijës më shumë liri: le të vrapojë, le të kërcejë, le të jetë i lirë, le të luajë dhe të argëtohet, le të mos jetë asnjëherë në qetësi.
Ruso

Fëmijët marrin grushta që u takojnë prindërve.
Italiane

Babai duhet të jetë shok dhe person i besuar, e jo tiran i fëmijëve.
Xhoberti

Fëmijët njihen me fatkeqësitë përmes njerëzve.
Bitshlari

Në ditën e lindjes sate lulëzuan të gjitha lulet e botës.
Spanjolle

O, vite të lumtura. Kush nuk do edhe një herë të bëhet fëmijë!
Bajroni

Fëmija është i vetmi që përjeton botën në mënyrë të vërtetë, të gjitha të tjerat janë artificiale.
Belou

Çupëza pa kukulla është si gruaja pa fëmijë.
Hygo

Meqenëse i durojmë gabimet e miqve tanë, pse të mos i durojmë pra edhe gabimet e fëmijëve tanë.
Plutarku

A e dini cila është mënyra më e sigurt për të çuar fëmijën tuaj në fatkeqësi? Lejojeni të bëjë gjithnjë ç'dëshiron.
Ruso

Shoku më i pavlefshëm është ai, i cili, për një fjalë që ka dëgjuar për shokun e tij, nuk e do më atë.
S.Frashëri

Miku është pasuria më e madhe në jetë.
Latine

Ha me miq, por mos lidh punë me ta.
Armene

Më të çmuar janë ata miq, që nuk i njohim mirë.
Arcibe

Nuk e ke mik atë që të lavdëron, por atë që të kritikon.
Sllovene

Nevoja zbulon a ke miq apo vetëm emrat e tyre.
Publie Sir

Miqësia ndërpritet kur futet borxhi.
Labishi

Kujdesi është rruga më e mirë për miqësinë.
Spenseri

Në qoftë se je rob, nuk mund të jesh mik. Në qoftë se je tiran, nuk mund të kesh miq.
Niçe

Edhe miqve duhet t'u themi të vërtetën në sy.
Cankari

Fati na jep prindërit, kurse miqtë i zgjedhim vetë.
Moriaku

Miqtë janë si shalqini: për të gjetur një të mirë, duhen provuar disa.
Merime

Çdokush mund t'ju tregojë sa dhen e dhi ka, por jo sa miq.
Sokrati

Njeriu duhet çmuar si përkah numri i armiqve që ka, ashtu edhe përkah numri i miqve.
Rishele

Më thuaj kë ke mik, se ai më tregon kush je ti.
Averçenko

Më mirë pa miq, se sa me miq të këqinj.
S.Drini

Kemi më pak miq se mendojmë, kurse më shumë sesa dimë.
Stali

Dashuria e vërtetë është e rrallë, miqësia e vërtetë është edhe më e rrallë.
Lct Roshfuko

Fati formon miqësi, ndërsa fatkeqësia e provon
Seneka

Eshtë rrezik i madh t'i njohësh mirë miqtë e tu.
Uajldi

Pa shokë dhe me shokë, njerëzit kurrë nuk janë të kënaqur.
Xhefersoni

Ai që është i sinqertë në shoqëri, nuk angazhohet të bëj miq, por të bëhet mik.
K.Simoni

Më me dëshirë do të bëhesha gjykatës në ndonjë shqyrtim mes dy armiqve të mi, se sa mes dy miqve.
Biasi

Armiku i armikut tim nuk është miku im.
Kaneti

Miku i rremë është si hija, që na ndjek vetëm derisa ndrit dielli.
Dosi

Njeriu kurrë nuk mund t'i bëhet mik ndonjë femre, nëse mund t'i bëhet dashnor.
Balzaku

Ai që imponohet në jetë shumë i afërt, nuk është gjithmonë i denjë të na bëhet mik.
Plutarku

Mik është ai që na duron me të gjitha të metat.
Latine

Plaga që shkaktohet nga miku, asnjëherë nuk shërohet.
Kineze

Ish miku është më i rrezikshëm se armiku.
Ruse

Nga alkooli mund të dehemi në fillim, nga miqtë në fund.
Zoshçenko

Mik është ai njeri që ka armiq të njëjtë si ju.
Linkolni

Vetëm dora e mikut e nxjerr therrën nga zemra.
Zafari

Mikun veçan kritikoje, por në shoqëri lavdëroje.
Latine

Shpesh varrosen miqësitë, e jo miqtë.
Mirabo

Në fatkeqësinë e miqve tanë gjejmë diçka që na gëzon.
Ruso

Miqtë tuaj nuk dinë shumë gjëra, mirëpo dinë ç'të bëjnë po të jenë në vendin tuaj.
De Sika

Kush kërkon miq pa teke, mbetet pa miq.
Xh.Elioti

Në qoftë se ia thua ndonjë fshehtësi mikut tënd, mendo se edhe ai e ka mikun e vet.
Nesini

Në qoftë se dëshiron ta ruash fshehtësinë prej armiqve, ruaje prej miqve.
Lilienkroni

Shumica e njerëzve kënaqen me inferioritetin e miqve të mirë.
Klemanso

Mua nuk më duhet miku, që pajtohet me gjithçka dhe çdo gjë e miraton me kokë, sepse këtë edhe hija ime mund ta bëjë shumë më mirë.
Plutarku

Që të ekzistojë miqësia duhet t'i besojmë njeri-tjetrit, e që të bsojmë duhet të jemi miq.
Tolstoi

Nuk ka njeri më të rrezikshëm, se sa miku budalla.
La Fonteni

Në qoftë se para çdo shërbimi miqësor menjëherë mendon falenderimin, atëhere nuk ke dhuruar, por ke shitur.
Dostojevski

Platon je miku im apo jo? Dhe prapë më vlerëson.
Guareski

Hallet ua tregojmë vetëm miqve të mirë.
Madagaskarase

Miqësia nuk ka zëvendësim.
Shileri

Miku duhet t'i durojë dobësitë e mikut.
Shekspiri

Miqësia duhet të jetë e pavdekshme, armiqësia e vdekshme.
Livie

Miku i të gjithëve nuk është miku i askujt.
Shopenhaueri

Eshtë keq të hetosh se nuk ke miq, atëhere kur ata vërtetë të duhen.
Plutarku

Mos ua thuaj miqve të tu atë që armiqtë e tu nuk duhet ta dinë.
Shou

Sa më shumë i duam miqtë tanë, aq më pak i miklojmë.
Molieri

Frenoni orekset tuja, o miqtë e mi, sepse edhe kështu do ta pushoni natyrën e njeriut.
Dikensi

Plaga që të krijon miku kurrë nuk shërohet.
Kineze

Kemi tri kategori të miqve: ata që janë indiferentë, ata që janë të pakëndshëm dhe ata që urrejmë.
Shamfori

Forca e njeriut tregohet në fatkeqësi, besnikëria e mikut në fortunë.
Kerneri

Sa je i lumtur ke shum miq, por kur vinë kohërat e këqija mbetesh vetëm.
Ovidi

Kam pasur miq- më vdiqën, takova të rinj- më falni.
Kafka

Nëna është drita e shtëpisë.
Shqipe

Nëna, qoftë edhe e keqe, është gjithmonë nënë.
Bethoveni

Vetëm diçka është më e bukur dhe më e mirë se femra në botë, kjo është nëna.
Shefeti

Dora që përkund djepin është ajo që rrotullon fatin e njerëzisë, sepse ajo dhe vetëm ajo e drejton jetën kah horizontet e ndritura ose të errta.
H.Stërmilli

Mashkulli ka të sigurt vetëm një dashuri - dashurinë e nënës.
Berne

Fati i ardhshëm i fëmijës çdoherë është vepër e nënës.
Bonaparti

Nëna te fëmija, zakonisht, puth më shumë veten se fëmijën.
Niçe

Pa diell nuk ka lule, pa dashuri nuk ka fat, pa grua nuk ka dashuri, pa nënë nuk ka poetë, as heroj.
Gorki

Nëna e mirë nuk pyet a dëshiron, por jep.
Angleze

Nëna e të vrarit fle, por nëna e dorasit nuk ka gjumë të qetë.
Arabe

Nëna në sytë e fëmijës nuk është grua, por pishë e ndezur fanar.
Tarketi

E tërë ajo që është e bukur te njeriu është krijuar prej rrezeve të diellit dhe prej qumështit të nënës, dhe kjo na mbush me dashuri, për jetë.
Gorki

Dashurinë në tokë e krijoi nëna.
Petrarka

Njeriu i keq është fatkeqësi e vendit të vet.
Shqipe


Lum ai që nuk harron epigramin: "Njeri, njih veten".
A.Moisiu

Është vështirë të jesh njeri.
H.Sulejmani

Njeriu nuk ha për të rrojtur, por jeton për të ngrënë.
N.Bulka

Ashtu siç është arti i vërtetë gjithmonë i ri, ashtu mbetet i ri edhe njeriu që bart kurdoherë mendime të reja.
Spasse

Njerëzit s'shtrojnë pyetje kur s'janë të nxitur prej dhembjes apo dashurisë.
R.Qosja

Shpeshherë njerëzit e këqij janë si qentë e dobët: po ike të sulen më keq, po i sulmove, ia krisin vrapit.
J.Xoxa

Njeriu është i mrekullueshëm sa është fëmijë.
H.Sulejmani

Çdo njeri është i dhënë pas një diçkaje dhe sa më e rëndësishme të jetë ajo "diçka" sa më e madhe, aq më e çmuar është jeta e njeriut.
R.Qosja

Askush s'mund të lavdërohet se do të mund të jetonte edhe pa njerëz.
Prydoni

Bëhuni si ora e saktë, por mos u bëni si ora që çdokush t'ju kurdisë.
Pitagora

Njeriu është vetëm fëmijë më i rritur.
Drajdeni

Në zemrën e çdo njeriu fshihet luani.
Turke

Çdo gjë do përkushtuar njeriut. Vetëm jo njerëz të tjerë.
Leci

Njeriu në jetë është shpesh bagazh, të cilin e përdorin të tjerët.
Shibëli

Më mirë është të njohësh njerëzimin në përgjithësi, se sa njeriun në veçanti.
La Roshfuko

Njeriu, në të njëjtën kohë, është turpi dhe nderi i natyrës.
Pafi

Absurde është t'i klasifikosh njerëzit në të mirë dhe të këqij. Ata janë ose intersantë ose monotonë.
Uajldi

Hidhërohem për ty, e jo kundër teje, njeri.
Jozhefi

Në qoftë se njerëzve u mirrni iluzionet, atëhere çfarë kënaqësi u mbeten?
Volteri

Njeriu është i tillë, si është shoqëria në të cilën vepron.
Euripidi

Njerëzit e ligj japin këshillat më të mira.
A.Kristi

Në botë ekzistojnë dy lloj njerëzish: inteligjentë të pafe dhe fetarë pa inteligjencë.
Aragoni

Njerëzit janë si bimët: nuk rriten mirë nëse nuk u kushtohet kujdesi i duhur.
Monteskie

Ekzistojnë shpirtëra të fëlliqur, të brumosur nga llumi i bërllogut, të dashuruar pas fitimit e interesit, po ashtu siç ekzistojnë edhe shpirtëra të bukur, të dashuruar pas lavdisë e virtytit.
La Bryeri

Një njeri nuk është asgjë më shumë se tjetri, nëse nuk bën diçka më shumë se ai.
Servantesi

Njeriu i përzermët është si një pemë e hijshme që bën hije të ushqen e të ngroh.
Rumune

Vlera e njeriut është kuantiteti i energjisë morale, intelektuale dhe fizike që gjenden në krahërorin e tij.
Ruizi

Njerëzit dinakë urrejnë shkencën e adhurojnë primitivizmin, kurse të mençurit këtë e shfrytëzojnë.
Bekoni

Kurrë mos i beso njeriut që flet mirë për secilin.
Xh.Kolinsi

Të jesh njeri, disi rol i vogël.
Kornadi

Preokupimi më fisnik i njeriut është njeriu.
Lesingu

Njerëzit, të gjithë janë vëllezër.
Feneloni

Njeriu është stoli në botë.
Gorki

Njeriu që nuk mendon e planifikon përpara, do t'i dalin telashe posa të kalojë prakun e derës së vet.
Konfuçi

Nuk ka send i cili nuk e ka vendin e vet dhe nuk ka njeri i cili nuk e ka çastin e vet.
Talmudi

Një mori njerëzizh e konsiderojnë veten të sëmurë edhe pse nuk janë, e një mori tjetër e konsiderojnë veten të shëndoshë edhe pse nuk janë.
Lihtenbergu

Çdo njeri është i rendësishëm pasi vdes.
Hobsi

Njeriu mbizotëroi natyrën para se të mësonte të mbizotërojë vetveten.
Shvajceri

Njeriu që përpiqet të arrijë idealin e vet, i ngjan udhëtarit, i cili në mbrëmje hip në kodër, kur nuk është më afër yjeve, por i sheh më bukur ata.
Taneri

Në çaste të vështira lindin njerëz të mëdhenj.
Hygo

Perënditë caktuan që, para suksesit, njeriu të djersitet.
Hesiodi

Unë jam së pari njeri e mandej franceze.
Monteskie

Eva dhe Adami kanë qënë origjinalë, kurse ne jemi vetëm kopje.
Zhukovski

Njeriu sa më pak ëndërron aq më pak beson.
Menkeni

Njeriu që është shumë i mirë për botën, shpesh nuk është i mirë për familjen e vet.
Mani

Lumin do ta njohësh në qoftë se noton, njeriun në qoftë se bisedon.
Eilke

Njeriu bëhet i mençur më shumë prej marrëzive të të tjerëve,sesa prej dijes së vet.
Dode

Njeriu mund të bëjë gjithçka, vetëm në qoftë se do.
Gorki

Asnjë njeri nuk mund ta kuptojë atë që nuk e ka përjetuar.
Hese

Unë ende nuk kam takuar njeri prej të cilit nuk mund të mësoj diçka.
Mirabo

Njeriu mund të ndalet duke u ngjitur, por jo kur bie.
Bonoparti

Njerëzit më të shkolluar nuk janë edhe më të mençurit.
Çoseri

Janë njësoj të parrezikshëm, njerëzit e mençur dhe budallenjtë. Të rrezikshëm janë vetëm gjysmë të marrët dhe gjysmë të mençurit.
Gëte

Duhet kërkuar e mira te çdo njeri.
Shlesingeri

Njeriu është krijesë që, në esencë, është i pakënaqur me të tjerët.
Çehovi

Njerëzit duhen kur nuk njihen.
Fransi

Parajsa nuk është lart, ajo është në zemrën e njeriut.
Dali

Më shumë e dua njeriun e paarsimuar por të çiltër, se sa të arsimuar por të poshtër.
Petrarka

Askush nuk mund të të bëhet më i huaj se njeriu që ke dashur dikur.
Remarku

Roli i vërtetë i njeriut është të jetojë, e jo të ekzistojë.
Londoni

Njeriu që nuk ka vuajtur, nuk di të falë.
Tomazeu

Sa më shumë i njoh njerëzit, aq më tepër i dua kafshët.
De Goli

Njeri, njihe veten.
Sokrati

Unë nuk njoh asgjë më të mirë, më të harmonishme dhe më interesante se njeriun.
Gorki

Njerëzit e këqij, kur janë të lumtur, bëhen të padurueshëm.
Eskili

Nëse duam të civilizojmë një njeri, së pari do filluar nga gjyshja e tij.
Hygo

T'i kuptosh të tjerët është punë e mirë, por të kuptosh vetveten është punë edhe më e mirë.
Lao Ce

Çdo njeri, po të dëshironte të jetë i ditur sa dëshiron të jetë i bukur, injorantë në botë nuk do të kishte.
Konjuçi

Njeriu pa plan është si anija pa timonier.
Esheri

Pesimist është njeriu që nga dy të këqija zgjedh-të dyjat.
Stanislavski


Çdo gjë është njerëzore, sepse bëhet nga njeriu.
Cezari

Mendoj se përkufizimi më i mirë i njeriut është: dykëmbësh i pamiradishëm.
Dostojevski

Sjellja e njeriut është pasqyrë, ku gjithsecili tregon fytyrën e vet.
Gëte

Njeriu pa shokë si e majta pa të djathtën.
Avisebroni

Koha e tregon njeriun e ndershëm, kurse të keqin e njeh për një ditë.
Sofokliu

Njeriu dallohet sipas veprës dhe punës së vet.
Sartri

Mosha 50 vjeçare është ajo, në të cilën njerëzit bëjnë seriozisht atë që në moshën 25 vjeçare do t'i shtynte të pëlcisnin nga gazi.
Floberi

Njerëzit përçmojnë atë që s'e kuptojnë.
Gëte

Me kë të jem, në mos vetëm me njerëzit që vuajnë.
Konfiiçi

Njeriu nuk mund të bëhet çdo herë hero, por mund të bëhet njeri.
Spenseri

Njeriu është perëndi për njeriun, po qe se i njeh obligimet.
Cecilstaciu

Nuk e kupton mirë njeriun ai që s’di, se prej njeriut varet fati i njeriut.
Brehti

Nëse njerëzit nuk kthehen asnjëherë kah të parët e tyre, nuk do të gëzohen as për trashëgimtarët e vet.
Eurke

Unë mahnitem duke folur për të vërtetën mbi njerëzit, sepse s'ka asgjë më qesharake se kjo.
Shoi

Disa njerëz mbajnë votër të madhe në shpirtin e tyre, por kurrë nuk vjen kush për t'u ngrohur në të.
Van Gogu

Njerëzit përçmojnë atë që s'e kuptojnë.
Gëte

Njeriu i pafat, edhe kur bie në pupla, e then kokën.
Shqipe

Sa hiç është njeriu krahasuar me gjithësinë.
Çehovi

Ndoshta ligjet as që na nevojiten: njerëzve të drejtë nuk u duhen, e të këqijtë nuk mund t'i harmonizojnë.
Demosteni

Sa qetësi do të mbretëronte sikur njerëzit të thonin vetëm atë që dinë.
Çapeku

Njeriu çdoherë mund të bëjë diçka nga ajo që kanë bërë prej tij.
Sartri

Njeriu duhet të ndalet para se t'i ketë thënë të gjitha. Të shumtët i kanë thënë të gjitha, para se t'ia fillonin.
Kaneti

Njeriu mund të jetë i drejtë për të tjerët, por asnjëherë me veten.
Kabusi

Të të mos vijë keq nëse nuk të njohin njerëzit, por përkundrazi - që nuk i njeh ti ata.
Kineze

Njerëzit i urrejnë atë që mbjellin në ta ndjenjën e inferioritetit.
Çesterfildi

Nëse njërëzit sjellin guxim në jetë, bota do t'i vrasë ata, do t'i thyejë, prandaj edhe i vret.
Heminguei

Sikur të mund t'i bindja njerëzit të më frikësohen, me kënaqësi do t'i bindja të më duan.
Nobeli

Në mesin e ca njërëzve është përçmim të tregosh talentin.
Prevevi

Njeriu që ka shumë të flasë me veten, u largohet bisedave me të tjerët.
Berne

Asnjëherë njeriut nuk i nevojitet më shumë mënçuri, sesa atëherë kur ka punë me mendjelehtët.
Kineze

Asgjë nuk mund të na bindë se arti është i pavdekshëm. Bota mund të jetojë edhe pa letërsinë. Mirëpo, më lehtë do ta kishte edhe pa njeriun.
Sartri

S'është fatkeqësi të jesh i njohur për keq tek njerëzit, fatkeqësi është t'i njohësh keq njerëzit.
Konfuçi

Njeriu që të shpie kah vepra e mirë është njësoj si ai që e bën.
Muhameti

Njeriun nuk e ndihmon duke i dhënë çdo ditë peshk për të ngrënë, por duke e mësuar të zërë peshk.
Kineze.

Njeriu lind i lirë, ndërsa tërë jetën është në pranga.
Ruso

Njeriu i kuptueshëm i përshtatet botës, i pakuptueshmi vazhdimisht mundohet t'ia përshtasë botën vetvetes.
Shou

Njerëzit që s'i kundërshtojmë kurrë janë ose ata që më së shumti i duam, ose ata që më së paku i respektojmë.
Kroçe

Njerëzit janë si pjeshkat e dardhat, bëhen të ëmbla pak para se të fillojnë të prishen.
Holmsi

Njerëzit ndahen në dy llojë: të parët mendojnë e pastaj flasin e veprojnë, të dytët një herë flasin, veprojnë, e pastaj mendojnë.
Tolstoi

Njerëzit vdesin që të rrojë njerëzimi.
Bjelinski

Njeriu asnjëherë nuk është qesharak për shkak të vetisë që ka, por vetëm për shkak të asaj që dëshiron të ketë.
La Roshfuko

Njeriut shpesh i duhet edhe ajo që nuk i duhet fare.
Auerbahu

Njeriu s'është kurrgjë tjetër, veçse një varg i veprave të veta.
Heffeli

Njeriu fisnik është i qetë dhe shpirtmadh. Njeriu vulgar është gjithmonë i tronditur.
Konfuçi

Nuk janë njerëz të mëdhenj ata që urrejnë njerëzit.
Vovenargu

Njerëzve u vjen e keqja shumë më tepër nga iluzionet, sesa nga mosdija. Shumë më pak na dëmton ajo që s'e dimë, sesa ajo që mendojmë se e dimë.
Ruso

Në rrezik, njeriu bëhet i fortë.
Aristoteli

Disa njerëz u ngjajnë këngëve bajate, dalin shpejt nga moda.
La Rushfuko

Gjëja më e mënçur për njeriun është t'ia qëllojë se ç'mendojnë të tjerët për të.
Halifaksi

Edhe fati edhe fatkeqësia janë gjëra të shpirtit të njeriut.
Demokriti

Edhe parmenda i bindet njeriut, kur di ta drejtojë.
Ivanovi

Njeriu i mirë mund të ketë turp, madje edhe para qenit.
Çehovi

This website was created for free with Own-Free-Website.com. Would you also like to have your own website?
Sign up for free