Kjo është e vërteta
Kurani eshte Univers i heshtur,ndersa Universi eshte Kurani qe flet!

Mendo me zgjuarsi,puno me zgjuarsi,pusho me zgjuarsi

Nje grup punetoresh shkonin ne pyll per te prere dru.Mes tyre ishte nje djalosh i ri,i cili nuk pushonte gjate kohes qe te tjeret pushonin,sepse donte te priste sa me shume dru.Mirepo ne fund te dites,rezultati ishte i njejte per te dyja palet.Te nesermen ai vendosi te punonte akoma me shume,por rezultati ishte akoma me i ulet.Nje dite ,nje prej punetoreve e ftoi te pushonte me ta e te pinte dicka.Djaloshi nuk pranoi dhe u tha se nuk kishte kohe per te humbur.Punetori buzeqeshi dhe i tha se ishte e kote te vazhdonte te priste dru pa e mprehur sepaten.Herat a vone ai do te hiqte dore nga lodhja,pasi do te kishte shpenzuar shume energji.Me ne fund,i riu e kuptoi se gjate kohes se pushimit,punetoret e tjere e mprihnin serish sepaten.Keshtu ata mund te prisnin dru me shpejt se ai dhe ne me pak kohe.Punetori i tha, se ai kishte nevoje per efektshmeri dhe duhej te perdorte zgjuarsine.Vetem ashtu do te kishte kohe per te bere gjera te tjera.Duke pushuar pak gjate punes,do te ndihesh me i fresket,do te mendosh me mire do te punosh me mire pas pushimit.Te shlodhesh nuk do te thote te lesh punen,por te rimendosh strategjine nga nje kendveshtrim tjeter.