Kjo është e vërteta
Kurani eshte Univers i heshtur,ndersa Universi eshte Kurani qe flet!

Me thirri varri

Një ditë doli Omer ibn Abdul Azizi duke përcjellë një prej të vdekurve nga familja e tij , pasi që e lëshoi në varrë , u kthy nga njerëzit dhe tha : O ju njerëz , vërtet varri më thirri nga mbrapa , a të ju tregoj se qka me tha mua? Thanë : po si jo . Tha : vërtet varri më thirri dhe më tha : O Omer ibn Abdul Aziz a nuk po më pyet qka kam bërë me të dashurin tënd ? Thash: po si jo . Tha : ia kam shkyer qefinin , ia kam ndar trupin , ia kam pirë gjakun dhe ia kam ngrënë mishin. A nuk po më pyet se çka kam bërë përvëq kësaj? Thash : po si jo. Tha : ia kam hekur qefinin deri te brrylat, prej brrylave deri te shpatullat, prej shpatullave deri te kofshët, prej kofshëve deri te gjunjtë , prej gjunjëve deri te themrat . Pastaj qajti Omeri dhe tha: Me të vërtet dunjaja është jetë e shkurtër , dhe krenari i saj është i nënqmuar , dhe rinia e saj plaket , dhe të gjallët e saj vdesin i mashtruar është ai që është mashtruar me të (dunjan) , ku janë ata të cilët kan jetuar më herët, qka ka bërë dheu me trupat e tyre? dhe qka kan bërë krimbat me eshtrat e tyre? Kan qenë ne dunja në familje të gëzuar , kan qenë në kolltuqe të bukura duke ju shërbyer shërbyesit , dhe ka qenë familje e ndershme , dhe kur të kalosh thirri ata nëse je thirrës , dhe shiko kur të afrohesh në vendbanimet e tyre , dhe pyeti të pasurit : qka ju ka mbet prej pasuris së tyre , dhe pyeti te varfurit : qka ju ka mbet nga varfëria juaj , pyeti ata për gjuhët e tyre se qka kan folur , dhe per sytë e tyre se qka kan shikuar , dhe për lëkurat e tyre te buta, për fytyrat e tyre të bukura , për trupat e tyre të shëndoshë , qka ka bërë krimbi me ta. ia kam fshirë ngjyrat , dhe ia kam ngrën mishrat , dhe ia kam ndryshuar fytyrat , ia kam prishur bukurin, ia kam thyer kokat , dhe i kam bërë copa . Ku janë shërbyesit dhe robërit e tyre , ku janë grumbullimet e thesarëve të tyre , All-llahu nuk I ka mbrojtë shtratet e tyre , dhe nuk ka vendos për të mbështetje , a nuk kan qenë shtëpi e tyre vendëstrehim , a nuk ka qenë dita dhe nata për ta e njëjtë ? Dhe janë ndarë prej të dashurve dhe familjes , janë martuar gratë e tyre , dhe e kan nda mes veti te afërmit shtëpit dhe pasurin e tyre , Pasha All-llahun ka prej tyre që I është zgjeruar varri sa sheh syri larg. Pastaj filloj të qaj Omeri dhe tha: o ti që nesër do të qëndrosh në varrë , qka të ka mashtruar pas kësaj dunjaje ? Ku janë rrobat tuaja te bukura? Ku është aroma e jote e këndshme, Si do të jeshë në errësirën e varrit , I mjeri unë prej cilës pjesë do të filloj krimbi të më hajë , I mjeri unë si do ta takoj melekun e vdekjes duke dalë prej kësaj dunjaje , Pastaj qajti shumë deri sa nuk mund të flas . Pastaj u largua dhe nuk I mbet ne jetën e tij vetëm të falë edhe një namaz të xhumasë dhe vdiq . All-llahu e mëshiroftë.


This website was created for free with Own-Free-Website.com. Would you also like to have your own website?
Sign up for free