Kjo është e vërteta
Kurani eshte Univers i heshtur,ndersa Universi eshte Kurani qe flet!

Ngjyrat

Kohë më parë ngjyrat u mblodhën dhe filluan të diskutonin furishëm duke argumentuar .Ato të gjitha e shpallën vetveten të

mirë ,të rëndësishme , të dobishme ,të preferuar .

Jeshilja foli : Është e qartë se unë jam më e rëndësishmja .Unë jam shenja e jetës dhe e shpresës.Unë u zgjodha për barin

,pemët , bimët dhe pa mua të gjitha kafshët...do të ngordhin.Shikoni përreth nëpër fshat , unë jam së shumti kudo ...


Bluja e ndërpreu :Ti mendon vetëm për tokën !Po qiellin dhe ujin si e konsideron ?Është uji baza e jetës , që vjen prej reve

në thellësinë e detit .Qielli ju jep hapësirë , qetësi , paqe .Pa mua ju nuk do ishit asgjë .


E verdha foli : Ju jeni të gjithë kaq seriozë .Unë sjell gëzim , buzëqeshje dhe nxehtësi në botë .Dielli është i verdhë ,

hëna është e verdhë edhe yjet të verdhë janë .Kur çelin lulet e diellit e gjithë bota buzëqesh .Pa mua nuk do të kishte

gëzim...


Portokallia nuk ia përtoi dhe tha : Unë jam ngjyra e shëndetit dhe e forcës .Mund të jem te pak gjëra por unë jam e vlefshme

sepse u shërbej nevojave të jetës njerëzore .Unë sjell me vete vitaminat kryesore .Pa mendoni : karrotat , kungujt

,portokallet , mangot .Unë nuk jam e pranishme gjithë kohës por kur e mbush qiellin në agim dhe në muzg bukuria ime është aq

mahnitëse sa askush nuk iu mendon ju ...


E kuqja bërtiti :Unë jam mbreti i të gjithëve ju .Unë jam ngjyra e gjakut dhe gjaku është vetë jeta , ngjyra e rrezikut dhe

e kurajës .Unë jam gati të luftoj për një kauz ,unë ndez gjakun zjarr .Toka pa mua do të jetë si hëna bosh .Unë jam ngjyra e

dashurisë, e pasionit , e trëndafilave të kuq , lulëkuqeve...


Ngjyra lejla u ngrit në lartësinë e saj :Ishte shume e gjatë dhe foli me madhështi :Unë jam ngjyra e familjes mbretërore dhe

e pushtetit të mbretërve .Mbretër , kryetarë dhe peshkopë më kanë zgjedhur gjithmonë mua ,sepse unë jam shenjë autoriteti

dhe njohurie .Njerëzit nuk më pyesin ...ata më binden !


E fundit ,ngjyra e errët foli shumë qetë por me vendosmëri :Mendoni për mua , unë jam ngjyra e heshtjes ,ju më dalloni me

vështirësi ,por pa mua ju jeni sipërfaqsorë .Unë përfaqsoj mendimin dhe reflektimin , muzgun dhe ngjyrat e thella .Ju të

gjitha keni nevojë për mua për të ruajtur ekuilibrin dhe kontrastin , për lutjen dhe paqen e brendëshme ...


Dhe kështu ngjyrat vazhdonin të diskutonin ,secila e vendosur për rëndësinë e saj .Grindeshin gjithnjë e më dhunshëm pa

dëgjuar arsyet e njëra tjetrës .Papritmas një rrufe shkrepëtiu në qiell e pasuar nga një zhurmë e fortë .
Shiu i furishëm që pasoi i trembi shumë ngjyrat .Në mes të zhurmës shiu foli :Ju ngjyra qesharake ziheni së bashku dhe

secila do që të jetë mbi të tjerat .Nuk e kuptoni që secila nga ju është bërë për një qëllim të veçantë .Kapuni prej dore

dhe hajdeni pas meje .Pasi bënë paqe ato u kapën nga duart .Shiu vazhdoi : Tani e tutje kur bie shi secila nga ju do të

pushtojë qiellin dhe kështu të gjithë do shikojnë se ju jetoni në paqe .Ylberi është shenjë e shpresës dhe e paqes për të ardhmen.
Kështu kur një shi i mirë lan botën dhe kur ylberi të shfaqet në qiell mos harroni të vlerësoni njëri - tjetrin !!!
This website was created for free with Own-Free-Website.com. Would you also like to have your own website?
Sign up for free