Kjo është e vërteta
Kurani eshte Univers i heshtur,ndersa Universi eshte Kurani qe flet!

Thenie

Kur nje mik eshte ne telashe, mos u bej i merzitshem duke e pyetur nese mund te besh ndonje gje per te.Ajo qe mund te besh eshte te mendosh dicka te vlefshme dhe thjesht ta besh.(Edgar Watson Howe)

Kur nje zog eshte gjalle, ai ha milingona.Kur zogu ngordh, milingonat e hane ate.Rrethanat mund te ndryshojne ne cdo kohe.Mos nenvleresoni dhe mos lendoni askend.Ti mund te jesh i fuqishem sot, por kujto se koha eshte me e fuqishme se ti.

E pyeten nje te ditur:Nga e mesove urtesine ? Ai u pergjigj:E mesova nga te verberit, sepse ata nuk e hedhin kemben, pa e njohun mire terrenin.

Nje rruge mund te jete e gjate ose e shkurter.Nese nuk vazhdon te ecesh, ajo do te jete gjithmone e gjate.

Nga menyra e te qeshurit une kuptoj se cfare edukate ka nje njeri, ndersa nga arsyeja e te qeshurit kuptoj inteligjencen e tij.
Rumiu

Ne kemi qenje nje popull injorant, adhuronim idhujt, te fortet prej nesh shtypnin te vobektet, me komshinjte dhe farefisin shkonim keq.Nga mesi yne, Zoti dergoi nje profet, te cilit ia njihnim prejardhjen, moralin, sinqeritetin dhe besueshmerine.Ai an urdheroi te themi te verteten, te cojme ne vend amanetin, te shkojme mire me farefisin.Xhafer ibn ebi Talib

Per shkak te ngritjes se dinjitetit njerezor, Islami arriti te beje per vete nje shumice te madhe njerezish.Ky dinjitet njerezor u lartesua nepermjet permendjes se Zotit, pese here ne dite dhe me ndalimin e gjerave te demshme qe njeriu i deshiron per vete. Nder faktoret kryesore, qe mundesuan perhapjen e fese Islame, eshte shpjegimi i saj ne menyre te qarte, te drejte dhe te hapur ndaj njerezve.Kjo fe eshte e natyrshme dhe e zhveshur prej cdo misteri.(Dikastri)

Nje here e pyeten Ibrahim ibn Ethemin:- Pse nuk na pranohen duate ?! Ai u pergjigj: Allahun e njihni, por urdherat e tij nuk i zbatoni, Profetin e njihni, por sunetin e tij nuk e veproni.Kuranin e lexoni, por me te nuk punoni.Hani nga te mirat qe u ka falur Allahu, por nuk e falenderoni.Xhenetin e dini, por nuk mundoheni ta fitoni.Xhehenemin e dini, por nuk shqetesoheni.Thoni se ka vdekje, pornuk pergatiteni.Baballaret dhe nenat tuaja i vendosni ne varr me duart tuaja, por nuk merrni mesim.Kur puna eshte keshtu, si te pranohet duaja e dikujt qe eshte kaq i shkujdesur ?!
This website was created for free with Own-Free-Website.com. Would you also like to have your own website?
Sign up for free